Navštíveno 738x

Na kola jsem absolutní laik. Poté, co mi v září ukradli kolo, které jsem koupil od kolegy, sháním nějaké další. Nové nechci, na moje popojíždění po městě a do garáže mi bohatě nějaké jeté. Jenže se vůbec nevyznám, jakou velikost čeho mám shánět. Mám 185 cm, váha 100 kg. Rám odhaduju asi tak na 20 ". Na čem ještě záleží?
Podotýkám, že poslední moje kolo bylo 14 let staré, ocelové, ale drželo. Kolega je podobné postavy, takže velikost kola jsem neřešil, prostě mi sedlo.
tak bika nebo crossa na tvoji postavu bych doporučil 20-21" dost záleží na ceně, jak moc a k čemu kolo bude sloužit. :)
Jojo, 20-21".
Výbavou stačí Alivio. Jinak je to celkem jedno asi na tvé využití.
OK, díky za reakce. S tou velikostí rámu jsem to trefil :-D

31.10.2010, 12:51 |
Seat Power | Upraveno: 2010-10-31 14:10:14
kdyz je tu toto tema tak se zeptam jakou velikost pro cloveka ktery meri 2metry a vaha cca 116kg?
edit: a pokud zna nekdo nejake dobre obchody s prodejem kol byl bych rad za nejake linky.diky
SeatPower: tak nějakou 22" a raději kvalitnější sedlovku :) docela pěknej obchod je mojekolo
[ Link ]

31.10.2010, 14:16 |
koren blbost, muzes mit 18" a bude ti velka(resp. dlouha), stejne tak 20"muze bejt mala. kazdej vyrobce znaci trochu jinak a hlavne kazdej ram ma jinou geometrii.
daval jsem sem kdysi link na stranku ktera ti vyplivne po zadani ruznejch parametru idealni rozmery, ty pak staci porovnat s rozepsanou geometrii toho co chces koupit.
samozrejme tohle je uzitecny spis pokud na kole clovek travi trochu vic casu nez jednu jizdu za tejden do hospody;-)
prodávám svoje kolo,tak mrkněte...
autohificlub.cz/forum/11/1360645-horske-kolo-vautron/0
mám 187cm a 95kg. uplně vyhovuje...
Vhodná velikost se nedá paušalizovat. Musíš vyzkoušet osobně. Taky dost záleží na způsobu jízdy...
koren: pochybuju že by se dvoumetrovej člověk složil na 18" kolo, aniž by nevypadal že to sebral mladšímu bráchovi.

31.10.2010, 20:49 |
koren Dexter: uplne s prehledem. horni efektivni delka treba u starejch kleinu v 18" je dost pres 60cm. jak psal camron, zalezi i na tom co jedes, jinak budes vybirat pro XC, enduro nedej boze downhill.
Tak způspb jízdy je snad jasný:
"...na moje popojíždění po městě a do garáže..."
Samozřejmě je to typ od typu, ale na 90% mu bude prostě 20ka akorát.
koren: ale my se bavíme o novým kole (seat power) a néé o historii biku. stačí se podívat třeba na geometrie Authoru. vim že je nejlepšíosobně vyzkoušet a že každý výrobce ma jinou geometrii, ale v dnešnáí době je 18" na 200cm a 116kg totální nesmysl.

01.11.2010, 10:12 |
DaveX Dexter: kolik peněz do toho chceš vrazit?
na popojizdeni po meste a do garaze je asi zbytecny nejak extra resit geometrii, pripadne se da posez trochu doladit zahnutou sedlovkou, posunem sedla a dylkou predstavce... ikdyz pochybuju ze na jezdeni do garaze bude potreba nejak extra resit posez...
ale ram radsi naky Lko nez mensi.. v zavislosti na cnacce 19+palcu...

01.11.2010, 12:43 |
DaveX Dexter sry, přepsal jsem se.
Borik: kolik do toho chceš investovat?

01.11.2010, 13:18 |
DaveX Borik: do 15000?
DaveX: já nic, jen at si ho Borik2 zaplatí sám :)
Borik2: zkus projet cyklobazar.cz je to nejlepší stránka s bazovejma kolama, když postačí použité. myslim že by byl lepší na popojíždění po městě nějký cross, treking než čistě MTB.
Měřím 184cm a váha 89kg, mám vel. rámu 21.5 a uplně ideální.

02.11.2010, 18:31 |
koren Dexter: ti dam historii, kleiny jsou srdcovka:-) ano, pro seat power by klasicka 18 byla, no jako kdyby nebyla.
Ale treba ja jsem o malinko mensi nez Dragster a na 21,5 bych se v prvni zatacce zabil. Kazdopadne kellys vypada good, vidim dobre skareba?