Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Deep Purple

o Navštíveno 795x o
o 27.10.2010, 01:39 | Lukaash
Byl jste včera někdo? Z mého pohledu super ... začátek jsem moc nepobíral, protože jejich tvorbu až tak nesleduju ale zhruba od poloviny se to i pro me paradne rozjelo :-)
Za me dalsi super rockovej koncert :-)

o 27.10.2010, 06:41 | Zdeny60
DP už dávno nejsou to, co bývali s RB. Nesedí mí tam Steve Morse, to spíše do metalový keply, ty jeho riffy nemají s hrou starých DP nic moc společnýho, spíše pasuje Don Aiery (pokud tam tedy s nimi hrál a ne zase někdo jný). Jsem rád, že jsem je mohl vidět ještě v původní sestavě před mnoha lety. Zážitek.
Poslední deska, které mi něco říká, je Perfect STrange a House of blue light, pak už jen dožívání ze "značky".
Nejlepší je právě jejich počátek - Fireball-In Rock-Machine head a koncert Made in Japan.
o 27.10.2010, 08:21 | kuja
Byl sem a odchazel sem celkem prijemne prekvapenej. Zvuk a celkovy pojeti sceny bylo genialni, nehucelo mi v usich a pritom to bylo dostatecne hlasity, aby clovek rozeznal jednotlivy nastroje. Byl sem na DP pred x lety, kdy byli na Vystavisti a tam to byla zvukove strasna bida. Celkove ten playlist byl pomerne vyrovnanej, takze ikdyz DP uplne neposloucham, tak sem se nenudil :)
o 27.10.2010, 10:51 | Mr.Scully | Upraveno: 2010-10-27 11:09:47
Taky nejsem přímo fanoušek, včera se mi nechtělo, ale už jsem je párkrát viděl, takže pár komentářů. Steve Morse je kytarová špička, tisíckrát radši půjdu na něho než na Blackmora (který z nich se víc "hodí" pro starší věci, to nevím a neřeším). Morse je především sympaťák a je technicky HODNĚ na výši. U klávesáků nevím, Lorda jsem nezažil, Don Airey je v pohodě. Nudné intro v podobě Highway Star se mi nikdy nelíbilo, takže včerejší překvapivá "novinka" je asi krokem vpřed.

Jinak je trošku škoda, že sem DP jezdí prakticky několikrát do roka, postrádá to takový ten "těšící se efekt", je to spíš takový "už jsou tady zas Purplové, pokud budu mít čas, tak možná zajdu". Je to kapela, která mě na jednu stranu nikdy nezklame a naopak z ní nikdy nepadnu na zadek. Prostě takovej příjemnej večer, fajn koncertík.
o 27.10.2010, 11:58 | Skid-TDI
Byl jsem a odchazel jsem nadsenej i kdyz mohli zahrat daleko vice starejch veci. Dokonce jsem tam potkal stareho znameho Vildu Coka se kterym jsme si pekne zanotovali na Smoka, tak to bylo fajn, byl jsem ve VIP stani a hucelo mi dost v usich, ale to se da cekat. Od koncertu Guns´n´Roses miluji dochvilnost a tady byla ukazkova, zacatek v 21.00 a konec pred 23.00, to se mi libilo. Ne jako na toho zrzaveho zm*da Axla, kdy jsme cekali skoro 3 hodiny.

Jinak me se daleko vice libi Steve Morse nez Ritchie, Steve je opravdu sympatak a opravdu je to velkej mag na koncertu (u Smoka dokonce pri sole prerval strunu). Me od nich se nejvice libi asi Made in Japan, takova klasika uz, ale treba jedno z novejsich alb Bananas se mi libi hodne.
o 27.10.2010, 11:58 | Skid-TDI
Jo a jeste dodam jednu vec. Stejne AC/DC by jim natreli prdel a sfoukli je jak svicku z podia. :-D
o 27.10.2010, 13:17 | kuja
Skid-TDI: Kdyz pominu, ze AC/DC a Deep Purple jsou jinej zanr, tak tohle je dost silny tvrzeni. AC/DC sem videl na Strahove pred x lety a objektivne - nejsem velkej fanousek ani jedny kapely - muzu rict, ze je to hudebne i zazitkove nastejno.....

Abys me nenarknul, tak muj hlavni zanr co miluju je extreme metal (death,black,doom,grind).
o 27.10.2010, 13:25 | Mr.Scully
AC/DC versus Deep Purple - AC/DC udělají lepší show, Deep Purple jsou výrazně kvalitnější kapelou (myšleno instrumentálně). Toť pohled rockového fanouška, který příliš neposlouchá ani jedno z toho :-)
o 27.10.2010, 14:12 | Crimson
Steve Morse je borec, mám nějaký DVD koncerty už s ním a docela jsem žasnul..
Přesně jak píše MrS DP jsou instrumentálně úplně jinde než kluci Youngové, tím je ale nezatracuji.

Z posledních alb mě velmi zaujalo Purpendicular a hlavně Bananas !

Jinak největší klasika pro mě je
IN ROCK
FIREBALL
MACHINE HEAD
COME TASTE THE BAND
PERFECT STRANGERS
o 28.10.2010, 02:20 | Skid-TDI
Tak jasna, objizdim velke kapely uz pres 10 let, tak jsem uz videl x koncertu. Hodne zajimavych a dokonce i nezajimavych. Deep Purple se mi zatim nejvice na zivo libili se sympfonakem, to byla pecka, kdy jim specialniho hosta delal jeste zesnulej Ronnie James Dio. Kdyz clovek nechce byt zklaman tak proste jde na Iron Maiden. A pokud peknou show aniz by je musel tak Rammstein vrele doporucuji. Velkej zazitek ve me zanechali stara sestava Black Sabbath, ale proste nemohu si pomoci ze nejlepsi koncert kterej jsem kdy videl byli AC/DC. Show ani tak velka nebyla oproti Rammstein, ale proste nedokazu pochopit jak Angus v 55 letech dokaze delat to co dela, to mi proste hlava nebere. Muj sen je uz jen videt Rolling Stones a Led Zeppelin. Bohuzel u te druhe si nejsem tak jistej jestli je jeste nekdy uvidim nazivo.
o 28.10.2010, 02:22 | Skid-TDI
Jinak jsem nechtel tim tvrzenim nikoho nejak nastvat, jen to pisu jak to citim. A z historie kapel mam taky neco nacteno. A prave to sfouknuti z podia vychazi z historie, ktera se opravdu konala. ;-)
o 28.10.2010, 10:18 | Crimson
Zrovna jsem ti chtěl napsat, že můj největší zážitek byli právě Rolling Stones na letné, největší koncert a show co jsem viděl, ikdyž je až tak nemusím,

Led Zeppelin je pro mě kapela číslo 1, jejich všechny alba točím dokola už dobrých 30let, mám je komplet i na vinilu :-)
Myslím že jsem na Plantovi byl ale už se mi to míchá vše

Mezi nejlepší koncerty co jsem viděl ještě řadím R.Waters (Pink Floyd), Kiss, a YES to je teda instrumentální zážitek !

AC/DC a Iron Maiden mi chybí ale snad zajdu ted na Satrianiho, to je u mě ted kytarista č.1

[ Link ]

o 28.10.2010, 11:55 | Skid-TDI
Satriani je vybornej, ale v tuhle dobu me nejak jeho koncert nelaka, tak si ho necham nekdy na priste. A koukam, ze Ozzy ma stejnej problem jako ja. Ja uz mam normalne seznam koncertu, kam si pisu co jsem videl a pisu si tam i zazitky z toho koncertu, je toho fakt uz kupa. A co me stve, ze jsem nestihl Heaven and Hell, kdyz byli naposledy v Praze tak jsem dal prednost Ozzy Osbornovi a do dneska toho lituju. :-(
o 28.10.2010, 12:14 | Zdeny60
Ozzy: ty LP už musí být děravý, ne?? :-)

Obávám se, že LZ už NIKDY neuvidíme:-( :-( Zas*aný komouši...

DP: neberu jim ani náhodou ten elán, s jakým hrají a vystupují.
Já jsem chtěl jen naznačit, že tak, jako už nikdy Queen nebudou těmi Qeen před smrtí FM, tak NIKDY nebudou DP bez RB. Aťe je MOrse borec sebevětší ( a on opravdu je), do zvuku a hry DP mi nesedí, RB hrál jinak - jednodušeji, přímočařeji, ale řekl bych více na dřn, Morse je dost velký exhibicionista (což RB byla taky, ale v jiném slova smyslu, to byl spíš despota, ale s rockovějším cítěním, SM má cítění dost nakloněné na stranu - jak to nazvat - prostě vidím tam furt malmsteena a jeho nepostřehnutelnou rychlost, ale na úkor toho cítění).

Jenže každý jsem jný a mnozí to vidí jinak. A wo ttomm tto jjeee.
o 28.10.2010, 21:36 | Crimson
Co naděláš, prostě to Ritchie zabalil, začal dělat irský sračky nebo jak se to dá nazvat, musím ale přiznat, že první 2CD BlackMores Night mám a je to příjemná poslechovka, kulisa k vínku když je návštěva třeba..

takže nezbýval než konkurs na nového kytaristu a myslím, že vybrali dobře z těch tisíců..

úplně stejně na mě působil kytarista Ozzyho ted na ŘÍPFESTU, šikovnej ale též poděs alá Malmsteen, ale Ozzy byl obklopen vždy super kytaristama

jinak ty koncerty se mi fakt už míchaj, hodně vzpomínám na Whitesnake s Coverdalem, předkapelu mu tehdá dělal Bruce Dickinson, v době kdy se ostříhal a odešel od IM na čas, to byly dobrý sračky..

a úplně první koncert můj byli Uriah Heep v Ostravě, 12hod vlakem tam, 12h zpět uf ale rok už nevím 1985 ???
o 31.10.2010, 22:28 | Skid-TDI
Ja moji koncertni karieru prave zazil v mejch 14 letech v roce 2000 na koncertu Iron Maiden, kdy se navratil do IM prave Dickinson a to bylo jasno a vymalovano, tak jsem zacal sjizdet koncerty, ktere jsem chtel videt, hrozne jsem chtel videt Metallicu, az nazaver me zklamala, proste to byl muj sen a nejak to nebylo ono. Ale diky tomu jsem cuchl k jinejm kapelam a zacal jsem se zajimat o kapely a vyvoj kapel. Tenhle rok jsme toho objeli uz moc, tak si dame zaver jen s Visacema a ukoncime tuto sezonu.

Ja osobne RB nevidel na zivo, tak nemuzu soudit jestli je lepsi RB nebo SM, ale SM se mi libi uz jen z toho pristupu hrani na tu kytaru.

U Ozzyho je skoda, ze uz tam nema Zakka, ten byl proste vybornej a sedel tam jak prdel na hrnec.
o 01.11.2010, 08:42 | All | Upraveno: 2010-11-01 10:00:58
Odbočím.
Vzpoměl si za posledních deset let někdo z vás, klasiků, na takový pecky jako I Love Mädchen krásné nebo Neskutečná nebo Hudba radost dává ... atd.?

foto k příspěvku  od All

o 01.11.2010, 10:20 | Crimson
jelikož mi 8hod. v kanclu jede Radio Beat 95.3FM ,
slyším Jirku denně ..

All: čekal jsem kdy se vmísíš do debaty :-))
o 01.11.2010, 10:59 | Skid-TDI
Jirka Schelinger? No jiste. Toho mam kazetu v Broukovi, tak vzdy kdyz nekam razi tak mi tam zpiva. O vanocich jsem precetl o nem knizku. A co jsem slysel od pametniku, tak jeho koncerty byly neskutecne, ale opravdu.
o 01.11.2010, 11:09 | tappaja
Dostal sem coby dvanactiletej kazetu Hrrrr na ne, sjizdel sem ji porad dokola, sice moc nemusim ty bublegumovy rymovacky, kterejma prosli, ale byla to holt ulitba tehdejsimu rezimu.
Trosku me mrzi, ze jedna dve pisnicky na CD co pak vyslo, maji jiny hudebni aranzma, nez bylo na ty kazete...
o 01.11.2010, 11:31 | All
Včera mi někdo nějakou nesmírnou náhodou připoměl skladby, které jsem uvedl a na které jsem za ta léta skoro zapoměl. Rádio skoro neposlouchám tak nevím ale myslím, že Šípková růženka nebo Holubí dům jsou v komerčních rádiích docela často. Úmyslně jsem ale uvedl uvedené nebo třeba taky Tonda Mahavišnu, Misaluba, Miminko, Belfast ... a další a další.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3601 sekund.