Navštíveno 640x

Povedlo se mi shodit ext disk na zem a od te doby nenajede, system hlasi, ze zarizeni nebylo rozpoznano, co s tim, daji se nejak zachranit data ?

26.10.2010, 12:14 |
clown dle meho otevrit jak konzervu a pripojit k PC ..
podle mne si zabil ten USB prevodnik .., pokud to bylo teda vypnuty ..
byl zapnutej...
Zkusim ho vyndat a pripojit do jineho ext. disku, to by teoreticky mohlo najet ? Pripadne jak pripojit 2,5" disk do klasickeho PC, da se, nebo je potreba nejaka redukce ? Sem lama...
jeste teda jedna vec, kontrolka na disku sviti, ale HDD blika a prapodivne cvaka disk pri najizdeni,a le dal nenajede, takze to spis bued diskem... ?

26.10.2010, 12:20 |
clown jestli cvaka, tak to vypni... HNED !
cinkni do datahelp.cz .. resp. obnov to ze zalohy :o)
Datahelp nam obnovil 2x HDD po KO elektronice (zasah mistra elektrikare do rozvodu) za 12t.
obnov ze zalohy ? Zadna zaloha jaksi nebude :)

26.10.2010, 12:26 |
Diner Obavam se, ze uz asi narazily hlavy do plotny, jestli v tom cvaka. To uz nebude jen elektronika, ale mechanicke poskozeni. Jestli se podari neco zachranit, uz to bude dost drahy a svepomoci to asi nepujde:-(
no vyborne, to mam radost :(

26.10.2010, 12:31 |
drebb no mi se stalo neco podobneho, taky cvakal, ale pak to prestalo, ve winech mi ale hlasil ze disk je poskozen(ale nejspis z hlediska struktury) a jestli ho chci pouzivat musim ho naformatovat, coz bylo nemyslytelne, vyhoda byla ze ja videl aspon jednotku a chkdsk to nejak prekousal a data byly zpet