Navštíveno 1047x

24.10.2010, 18:22 |
TROY Mladá dostala lísteček od MP za špatné parkování a má se dostavit na podání vysvětlení.
Jde mi o to jestli i na tohle se vztahuje klasická osoba blízká?
díky
Doporucuji projit D-FENSovi clanky na toto tema. Nedavno bylo neco jako aktualizace.

24.10.2010, 18:37 |
20bad pokud je to soukromé vozidlo tak ano vztahuje, jen musí říct, že ví kdo to řídil, ale protoze je to osoba blízka ... atd. to že ví kdo to řídil je důležitý!!
Je to asi 1/2 roku a řešil jsem to stejný. Došel jsem na férovku na stanici, ženská co tam seděla -taková fajn kočka a ptá se mě jak to bylo, kdo to tam parkoval. Chtěl jsem říct že os. blízká,ale když byla tak sympatická, tak se ptám schválně, jakej je to rozdíl. Jen se uculila a řekla, že mi to říct nemůže. Řek sem tedy, že jsem to tam zaparkoval já a měl jsem to za 200 kč. A sama mi naznačila, co mám příště říct:o)
Za 14 dní zase, tak šla os. blízká, podepsání nějakýho dokuemntu a šlo se.

24.10.2010, 18:55 |
X-sat (M)
Já to nebyl. Kdo to byl vím, ale újmu, která té osobě hrozí (pokuta), považuji jako újmu vlastní a proto odmítám podat další vysvětlení s odkazem na institut osoby blízké v přestupkovém zákoně. ;-) nshledanou

24.10.2010, 19:18 |
empiK (M)
za spatny parkovani to byvaji vetsinou "ohromny" palky na placeni. za to bych se stydel to divadlo snad hrat.

24.10.2010, 19:23 |
TROY díky všem :o))))
empik
jo 2oo,ale platit za to kdyz nikomu to auto nevadilo mi přijde zbytečný a hlavně když ty MP volaj neustále důchodci co nemaj co napráci a hrozně jim to vadí. Neřeknu kdyby to auto někomu nebo něčemu vadilo,ale tohle je zbytečný platit.
Troy:bydlíš v Litoměřicích ne?:-)Si dělám prdel,ale já prožíval uplně to samý,samotny měšťáci mi řikali že je volaj duchodci atd.No přijet v 23:00 z odpolední a zaparkovat,to bylo umění.Ještě že už to mám za sebou...Osoba blízká pomohla vždy:-)
Kriste, furt - auto vím kdo řídil, ale byla to osoba blízká... špatně. Dle zákona č. 2/1993 Sb. (Listina zákl. práv a svobod), hlavě V. článek 37 odstavec 1 odmítám vypovídat. Nic víc - anebo říct paragraf z přestupkového zákona (ale to ústavní (resp. Listina) právo je mnohem víc než jakýkoliv jiný zákon, takže apriori správně).
A už jen proto, že kdejakej s prominutím jouda tam dojde a řekne, vozidlo řídila osoba blízká se snaží PČR a hlavně MP hodit odpovědnost (resp. plať ovce) na majitele vozidla... Každopádně institut osoby blízké nikdy (!!!) nemůže být zrušen, protože by to bylo jak protiústavní, tak proti Listině.

24.10.2010, 20:52 |
TROY Honcke
ne Chrudim,ale přesně popisuješ situaci - mladá jela do 23.oo a nebylo kde parkovat tak to hodila ke kraji silnice která má na šířku dobrejch 2o metrů určo a jezděj tam jen náklaďáky v jednom směru ( ve kterym nikdo neparkuje ) a samo,že pokuta.

24.10.2010, 23:01 |
dejvyxxx | Upraveno: 2010-10-24 23:27:46
Ať nikam nechodí a počká až jí to příjde domu nějká výzva na adresu a pak stačí poslat dopis,protože podle zákona stačí odeslat dopis s podobným zněním,mně zatím bezproblemu pomohl vždy.
Věc: Podání vysvětlení
Vážená paní/vážený pane,
obdržel jsem Vaši výzvu k podání vysvětlení ze dne 21.7.2010 ve věci podezření ze spáchání přestupku, porušení zákazu vjezdu, ve smyslu § 22 odst. 1 písm. l) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších změn a doplňků, který měl být spáchán dne 21.7.2010 7:50-8:00 v ulici xxx, xxx s mým vozidlem xxxx registrační značky xxxxx.
S odvoláním na ustanovení § 11 odst. 3 zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů, uvádím, že v této věci odepírám podat vysvětlení, neboť bych tím způsobil nebezpečí postihu za přestupek osobě z okruhu osob uvedených v citovaném ustanovení.
A je klid,aspoň prozatím,nevím na co se chystají po novém roce,ale je velká snaha o zrušení osoby blízké,o všem doufám, že to tak jednoduché nebude!!!
Z tohoto důvodu považuji osobní dostavení se na Váš útvar za bezdůvodné, neboť bych pouze sdělil své rozhodnutí odepřít podání vysvětlení, což činím touto cestou.
S pozdravem xxxxx
Snad nám osoba blízká ještě nějaký ten pátek v zákoně vydrží :)
TROY: přesně má pravdu,člověk si zaparkuje před barákem aby si vyložil nákup nebo si hodil do sklepa nějaký věci a jen se člvoěk vrátí má tam bloček.Je pak opravdu zbytečný neustále platit 200 či 500 korun,přičemž mně jednou hrozil jeden nejmenovaný městský policista pokutou 2000 korun :)
*jiný státní policista mi tehdá řekl, že pokud to je na udání musí bloček dát(protože pak lidi žalují, že policie ignoruje udání !),jinak je jim zde v sídlišti prakticky jedno kdo kde parkuje,protože vědí jaká je dnes sitauace,takže pokud nestojíte na trávě 4 kolama nebo jako ouplnej datel a neblokujete provoz tak si vás strážník nevšimne, do chvíle kdy si vás všimne nějakej aktivní závistivej spoluobčan.
RIP. :)
je tu nějakej z MP nebo PČR, co by mi osvětlil to udávání od důchodců?
Ve vjezdu na pozemek nám neustále stávají auta a když jsem měl objednanou firmu, co se potřebovala na pozemek dostat, volali jsme policajty pro odtah...takový divadlo co s tím bylo nebudu ani popisovat, ale jednou jsme údaje hlásili do telefonu, podruhé občanku policajtovi (ověřoval vysílačkou) a fakt jsem si připadal, že jsme my ti špatní, co něco udělali...to ti důchodci tohle podstupují taky?:-)

25.10.2010, 08:56 |
X-sat (M)
Odpověď najdeš i v tomto článku:
[ Link ]