Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vymáhání dluhu bez dokladu

o Navštíveno 1555x o
o 19.10.2010, 09:33 | ladisv6
otec přítelkyně půjčil své známé 17000 Kč na dobré slovo a okamžitě se z ní stala ¨ne-známá¨. nereaguje na tel a přes půl roku se vymlouvá. včera jsem ji navštívil a náhodou mi otevřela (nezná mě). začala se zase vykrucovat, a že jí vyhrožuju a kopu do dveří a má ze mě strach... výmysl! stál jsem celou dobu 1,5 m od ní a ani jsem nezvýšil hlas, chtěl jsem jen vědět proč nereaguje na tel. a zavolala na mě policii. já musel na zkoužku do školy tak jsem šel, ale jinak bych na ně asi počkal. věřili by policajti mě nebo jí? jak pokračovat dál? :) dík

o 19.10.2010, 09:39 | choze
Slovo proti slovu, byl u předání peněz nezávislý svědek?
Jinak není legální šance z ní ty peníze dostat.
o 19.10.2010, 09:42 | maresk
jestli není nic v ruce (nahrávka hovoru, smsky, mail), tak podle mého není šance to z ní dostat :-((( - pokud je nějaký důkaz k dispozici, teoreticky by se dalo zatlačit tím, že buď to splatí nebo bude následovat trestní oznámení za podvod (17k už rozhodně není přestupek), ale je fakt, že na některý lidi ani TO neplatí :-)
o 19.10.2010, 09:56 | CRK
tak tam hlavně už nikdy nelez nebo se to otočí proti tobě.. A když už, tak jedině mít svědky (ne rodinné) a nebo to radši natočit...
o 19.10.2010, 09:56 | ladisv6
bez svědka teda asi jen ¨přitlačením¨ co?
má nějaký sms, ale nevim jestli by to bylo průkazný. takové jednání bych čekal u mladýho smrada a ne u ženský 60 let...díky za reakce
o 19.10.2010, 10:01 | choze
lidi jsou svině a poslední dobou je to ještě horší.
asi bych prošel ty sms co je tam napsáno. Podle toho bych jednal dál.Pokaždé když jí budete kontaktovat tak nahrát - nejlépe obraz i zvuk.
o 19.10.2010, 11:03 | Mr.Scully
Ať je rád, že je to jen 17 litrů, to je v kontextu celého života celkem detail. Půjčit peníze komukoliv je totiž kravina největšího kalibru, je to akorát ideální způsob, jak rozvrátit kamarádství nebo i rodinu. Šance to z ní dostat není řádná, leda zkusit přes ty SMS, ty by mohly jakžtakž sloužit jako důkaz. Pak už jen přitlačit, psychické vydírání atd. Proti takovým sviním stejně jiná zbraň není.

Já jsem půjčil před 3 lety kamarádovi asi 130 tisíc a nechal jsem si naštěstí podepsat směnku... teprve po vážně míněných výhrůžkách, že si k němu dojdou exekutoři (ta směnka je poměrně silná zbraň) se mi to po roce a půl a celkem dost stresech nakonec ve splátkách vrátilo. V životě už nikomu nepůjčím ani korunu, ani kdyby to byl můj nejlepší kamarád a umíral hladem. Prostě jsem se poučil. Lidi jsou svině.
o 19.10.2010, 12:05 | RedBaron
Já bych půjčil peníze jenom oproti zástavě něčeho dražšího, jen tak se prokáže motivace toho člověka něco splácet. Pokud nezastaví tak je jasný že si jde ty peníze vzít, ne půjčit a pak splatit. Zastavení např. auta znamená že to bude zaznamenané ve smlouvě včetně termínu splacení kdy to propadá a bude to stát u tebe na zahradě, ne u něj v garáži.

V tomhle případě je každá rada drahá, otec prostě udělal kravinu.
o 19.10.2010, 13:27 | ladisv6
jj, kravia! to je mi jasný. díky za názory, asi zkusíme další schůzky a popřípadě je nahrát. asi aby o tom nevěděla a rozpovídala se. stačí pouze zvuková nahrávka jako důkaz nebo jako její přiznání dluhu pro policii? nakonec ještě tvrdila, že už ty peníze poslala, ale že dostala špatné číslo účtu. prý místo 6 tam bylo 8 (kecá) a tím že to pro ní končí, není to její chyba. já si ale myslim že jen splést číslo účtu aby se peníze nevrátili zpátky splést nejde. asi zkusim vložit třeba 100 kč na ten popletený účet jak říká a uvidim jestli existuje..
o 19.10.2010, 13:39 | Mr.Scully
Pokud vím, tak číslo účtu je poměrně sofistikovaně kontrolované v tom smyslu, že se násobí jednotlivé číslice vahami z předčíslí a celé to musí vyjít modulo 11 nebo tak něco... tudíž překlep v čísle účtu na 99% znamená, že číslo účtu neexistuje a prachy se vrátí.

(Pochopitelně je to jen její výmluva).
o 19.10.2010, 14:28 | TROY
Hele tohle tady řešim s bejvalym členem autohifi - dluží mě za VRXo 15000 - komunikoval - pak zrušil čísla - pak jsem na něj kontakt našel a čísla zase zrušil a od tý doby nic.
Pokud není doklad tak nebude nic bohužel :(
o 19.10.2010, 14:30 | JP
Jestli spletla jenom jedno číslo tak lže, v ČR neexistujou dva účty který se od sebe lišej jenom jednou číslicí, ta platba se vrátí, resp. se někdy ani neodešle.

Odposlech si můžeš nahrát, ale jestli se něco nezměnilo, tak jako důkaz u soudu ho prakticky nemůžeš použít.

Jsou asi tak 2 řešení - buď to nechat plavat s tim že 17k fakt neni zase taková tragédie, nebo na ní jít po svinsky, když je to svině. Když se třeba 5x v tejdnu nedostane domu kvůli zámku zakapanýmu v noci vteřinovym lepidlem a zámečník jí poleze do peněz, tak si to možná rozmyslí (a nebo zahájí válku a udělá vám to samý). Ale musí samo vědět proč se tam to lepidlo objevuje.
o 19.10.2010, 22:44 | ladisv6
lepidlo... :) jako mlaďoch jsem dával tak okorát zubní pastu na kliku :) díky mojí návštěvě alespoň začala odepisovat na sms. ale začala tvrdit že to předala právníkovi a víc komunikovat nebude. je asi i trochu psycho a myslim že se bude z nás snažit udělat hajzli co jí vyhrožujou. do boje až v posledním případě, kdyby to byl aspoň chlap...co se starou ženskou... :)
o 20.10.2010, 06:57 | TUNER
Taky mam z letoška podobnou zkušenost.....půjčil jsem dobrýmu kamarádovy přes 50k...samo že se smlouvou o době splacení...cca na 4 měsíce..nic jsem za to nechtěl. Prostě jsem mu chtěl pomoct. Byla na něj exekuce,měl auto na leasing a tim že skončil v práci neměl na splátky. No a když jsem se po termínu kdy mi měl vrátit peníze začal ozejvat jak to vypadá a kdy mi je vrátí,tak klasika,nebral telefony,neodepisoval na SMS...samé výmluvy...... Peníze jsem potřeboval,protože jsem mezi tim koupil auto a potřeboval jsem ho doplatit z peněz se kterejma jsem počítal že mi včas vrátí.
No dva měsíce jsem se s nim nervoval a měl štěstí že to zaplatil,protože dva dny po tom co mi to vrátil už bych to neřešil já,ale jeden pán kterej se s lidma moc nesere....kamarád nekamarád.....jiný řešení už prostě nebylo.
Takže prachy,i když se smlouvou....už taky fakt nepučuju.....
o 20.10.2010, 20:51 | cuir | Upraveno: 2010-10-20 21:11:45
:(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3723 sekund.