Navštíveno 658x

16.10.2010, 14:17 |
Mika | Upraveno: 2010-10-16 14:34:53
Zdar chlapi, potřebuji radu, v jakým programu naskenovat časopisy. Už dlouho si pohrávám s myšlenkou, že si naskenuju světy motorů. Dnes mám to štěstí, že mám čas. Takže otázka, jaký prográmek, díky všem :-). A samozřejmě chci, aby každý soubor byl jedno číslo a dalo se v tom listovat.
v programu, co je u scanneru ? :-) ukládat jako PDF
co mám Canon MP150, tak přímo přes jejich program, skenuješ jednotlivé stránky a pak uložíš jako PDF.

16.10.2010, 14:32 |
Mika mám EPSON, díky

16.10.2010, 15:00 |
Mika tak jsem to začal ukládat v pdf, ale nedaří se mi to vložit do jednoho pdf souboru, díky za trpělivost :-)
Snad nebude vadit, že se sem vetřu a zeptám se na dotaz ze stejného soudku....
Nevite jak naskenovat text a nasledne ho upravovat ???
treba ve wordu apod. klidne placenej programek s tim problem nemam :)
vím, že existuje program který převádí text z PDF na text do wordu např. ale nevím jak se jmenuje. Přímý převod ze skenu nevím, mrkni na stahuj.cz apod. a tam něco najdeš
na text a jeho následnou úpravu je OCR. Ale zkušenost s ním nemám žádnou..

16.10.2010, 16:07 |
Mika a jak dostat ty soubory v pdfku do jednoho díky :-) souboru
no já u Canona označím všechny scany a dám uložit do PDF. :-) jak u Epso, netuším..

16.10.2010, 17:57 |
Mika takto to nejde:-( sakra, kde dělám chybu :-)

16.10.2010, 23:18 |
Pekys mě se to u Canonu ptá jestli chci skenovat další stránku, nebo finalizovat a ulozit vse naskenovany do pdf. Mrkni se do nastaveni, jestli tam nekde neni volba k vicestrankovymu skenovani.
Jinak nedavno tu nekdo resil program na pdf, jak sloucit lichy a sudy stranky, tak ten by ti urcite taky pomohl. Je to tak tyden zpět, ale jmeno programu si nepamatuju.
Jinak OCR prevede pismenka do wordu, mel jsem s tim ale vesmes problemy, ze to nebylo uplne presny, byly tam chyby u diakritiky apod. Podle me staci v pdf ctrl+a a vlozit do wordu :) Nebo pouzit acrobat profesional.

16.10.2010, 23:35 |
CRK pokud to nejde v tom programu, tak použij adobe acrobat professional a tam to spojíš v jeden soubor...
luda551: Abbyy Finereader řeší tvůj problém - zatím nejlepší OCR program, kterej mi prošel rukama - minimum chyb, umí export do všech možnejch formátů :-)

17.10.2010, 14:35 |
Mika vyřešeno, díky moc