Navštíveno 1022x

zderac.muze mi nekdo poradit cim by to mohlo byt.Kdyz zapnu sterace tak kousek se rozjedou a pak se zaseknou,pak zase rozjedou a pak zaseknou.Kdyz jsou zrovna rozjety tak rychlost stirani je asi tak jak kdyz jde snek na vylet.je mozne ze by byly motorky spatny nebo to muze byt necim jinym.Jinac jedna se o zavadu na voze Golf IV
zarezlej mechanismus stěračů...
řešil jsem to samý na Alhambře i na Galaxy
Co nejdřív rozebrat, pročistit, promazat...
Až ti zatuhnou úplně, tak už to možná ani nerozebereš :-)
a promazat grafitovou vazelínou, ne WD-čkem, to by tam za chvíli vyschlo a bude to zase stejný

15.10.2010, 12:23 |
clown jak tykeev .. rozebrat, pokud mozno ihned ..
jinak za velky penize cela mechanika .. :o)
a sakra,ja a rozebirat oou.nemate nekdo nejakej navod? =o) jinac diky za odpovedi
Oprava - sundat sterace, tj. vyndat krytku, 13ku matku a sundat obe raminka steracu. Sundat kryt pyloveho filtru (postup je uveden nize). Nyni vyndat plast pod steracema, drzi v drazce na spodni hrane celniho skla. Nejlepsi je zacit od kraje a strcit mezi nej a sklo prst. Kdo ma vetsi prsty a nedostane se tam, lze pouzit vetsi sroubovak. Postupujte pomalu, ten plast rad praska. Az je plast venku, tak sundat celej mechanismus steracu, je to takova konstrukce prisroubovana na 3 sroubech. Odpojit kabel od motorku. Nyni je treba rozebrat ty vodici trubicky na krajich, ve kterych vedou osicky ke steracum. Jsou jisteny zhora jistici polozkou. Pod ni je jeste tesnenicko - neztratit. Vetsinou to byva tak zarezle, ze s tim nejde rukou pohnout. Je treba to budto opatrne nahrat a nebo vyklepat (pozor, velmi jemne). Po uspesnem rozlozeni obrousit osicky od rezi smirkovym papirem, vycistit take trubicky a poradne namazat vodeodolnou vazelinou nebo grafitovym praskem. Postup skladani je opacny.
zde ještě návod na demontáž pylového filtru pro lepší přístup k mechanismu stěračů
Vymena kabinového pylového filtru - v motorovem prostoru na strane spolujezdce hned pod celnim sklem je kryt filtru zajisten 4 sroubky. Vyndat ho da trochu praci, je zapasovan pod plastem steracu. Vlastni filtr drzi jeste plastovy ramecek, ktery je treba vycvaknout.
tak ze zavada odstranena a funguje to jak ma.Diky ale opravdu diky moc