Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pomozte s výběrem blesku na zrcadlovku

o Navštíveno 512x o
o 12.10.2010, 13:06 | JoPi
Zdravim AHC maniaci , jsem fotoamatár a chci se zeptat jestli nemáte zkušenosti s blesky pro canon , jde mi o cenovou relaci do 3 500 ,- , vím že to asi hodně lidí odsuzuje kupovat nějakej univerzál noname ale bohužel nemám tak velký finanční možnosti a nejsem profík abych si hned kupoval blesk za 6 tisíc. Budu fotit sem tam nějakej portrát a na diskotékách. Díky za rady.

o 12.10.2010, 13:16 | JoPi
Jde mi například o nissin , yongnuo YN-468 Flash Speedlite nebo podobné výrobky
o 12.10.2010, 13:31 | Kamil
Jetou 430ku nebo Sigmu EX Super. Oba narozdíl od tebou jmenovaných podporují ETTL. Yongnuo atd. se hodí spíš na blbnutí, když se chce člověk naučit nasvítit scénu několika externě odpálenými blesky nebo na experimenty. Fotit s tím samo půjde, ale udávaný výkon neodpovídá, rovnoměrnost záblesku občas taky není ideální a s teplotou je to občas taky divoký...
o 12.10.2010, 13:43 | Mr.Scully
Jako Kamil. 430 seženeš při hodně štěstí už od 4000 Kč.
o 12.10.2010, 14:09 | Nora
Kamil: Yongnuo 468 podporuje ETTL u Canonu

Osobně mám Yongnuo 460-II pro externí osvětlení pomocí odpalovačů a nemůžu si stěžovat
o 12.10.2010, 15:07 | soray
Resil jsem nedavno. Po tydnu procitani a patrani po netu jsem dospel k zaveru, ze jedinne Canonackej 430EX (EX II), nebo 580 EX (EX II). Druhy jmenovany je ale docela drahy. Nakonec jsem sehnal rok stary 430EX II s baterkama a nabijeckou, v zaruce a ve stavu uplne noveho za krasnych 4500,- . Ono nejde jen o komunikaci E-TTL II , ale i o doplnkovy funkce - napr. veskere uzivatelske nastaveni blesku kompletne pristupny v menu fotaku (mam C550D), coz je luxus :-)

Co mas vlastne za telo?
o 12.10.2010, 15:15 | Bucci
hmmmm, tak tady bohužel neporadim...

ono kdyby šlo o Nikon tak jedině Nikon, jak je to u "Kanónu" netušim
o 12.10.2010, 18:42 | TomasW
kašli na nějaký hyosung či co a kup v nejhorším sigmu, nejlépa 430EX, jetý seženeš levně! Raději chvilku přišetři... Já vyzkoušel oboje a nic než origo bych už nechtěl... používal jsem na stejné účely jako ty
o 12.10.2010, 18:43 | ruffrider
ke Canonu 1000D mám Nissin di622, od Škoďáka - taky jsem měl omezený rozpočet a zrovna žádná 430 v inzerátech nebyla, a zároveň sem se bál si "to" objednat z eshopu, vzhledem k tomu že na netu o nich toho moc nenajdeš. Nemá vlastní lcd displej,ale dá se nastavovat i z menu foťáku, E-TTL umí. Já ho při focení portrétů bouchám o strop s vytaženou kartičkou. Koupil jsem ho s tím že v budoucnu bude jako druhý blesk v sestavě(dá se odpalovat jako slave)
Co se mi na něm nelíbí
- nikde nezobrazuje stav baterií(v manuálu píšou že baterii máš vyměnit když trvá dobíjení blesku dlouho(co k tomu dodat...)
- AF přisvícení mi přijde slabé
- dvířka k bateriím drží fakt fest(no možná je to výhoda)
za ty peníze je to podle prodavače ve FotoŠkoda "pěknej čínskej blesk", a s tím souhlasím, dostaneš přesně to co si zaplatíš, v tomhle případě slušný blesk pro hobby použití, na pravidelné použití bych bral buď Canon nebo Metz.
o 13.10.2010, 10:14 | JoPi | Upraveno: 2010-10-13 10:41:16
Děkuju moc za rady , zkusím se s tím nějak poprat protože jsem si říkal že kupovat Canon Speedlite 270 EX asi nemá smysl že to je o trošku lepší základní blesk než co už na foťáku je , mrknu a pohledám nějakou bazarovou 430 ex nebo Metz no a jako poslední možnost když opravdu bude nouze tak asi jedině ten Nissin di622 ale to vidim jen jako nouzovku .Tak doufám že někde něco najdu. Jo a ještě mám dotaz , vim že je to prostě jen lepší záklaďák a se svítivostí to neni dobrý ale co řikáte třeba na METZ MB 36 AF-4
o 13.10.2010, 10:37 | soray
METZ MB 36 AF-4 podle mne na nic, jednak jsem nikde nenasel, ze by umel E-TTL II, navic snad ani nejde natacet do stran - podle mne vyhozeny prachy, brzy by Te to zacalo akorat stvat.

Co mas za telo?
o 13.10.2010, 11:24 | JoPi
soray : tělo mám Canon 500d , právě že zjišťuju jako všichni kdo okusili zrcadlovku že foťák sám osobě je dobrej ale bez ,blesku,stativu,širokáče,telete a dalších a dalších věcí to nepude :) teť pořizuju náhradní baterky a ten blesk mi přijde jako další rozumnej krok kterej musí každej jednou podniknout :)
o 13.10.2010, 11:48 | soray
Tak na ten, pokud se dobre divam, potrebujes take blesk, ktery umi E-TTL II . Ver, ze nejlepsi volba je sehnat pouzity 430EX, jeste lepe 430EX II. Ten totiz oproti 430EX ma v menu fotoaparatu mimo zakladniho nastaveni pristupny i C.Fn polozky (obe verze jsem zkousel na C550D).
o 13.10.2010, 12:20 | JoPi
Ok děkuju moc snad vygooglim nějakou bazarovku :D
o 13.10.2010, 12:47 | soray
Jestli mohu doporucit, tak neustale sledovat bazar na paladixu, casto se tam nejaka objevi, ale taky rychle byvaji pryc.
o 13.10.2010, 16:28 | Mr.Scully
No, myslím, že 430EX II by asi ani nevyužil - těch pár rozdílů oproti starší 430EX nevyužiju ani já a to si myslím, že s bleskem fotím docela často.

Co 380EX? E-TTL umí, kompenzaci expozice manuálně sice ne, ale předpokládám, že v těle foťáku to u něj nastavit jde? Ale nemám s ním vůbec zkušenosti, tak nevím...

[ Link ]

[ Link ] =*

JoPi - jestli řešíš zanedbatelný rozdíl tisícovky při nákupu blesku, tak se moc netěš, až budeš kupovat nějaké lepší objektivy :-)
o 13.10.2010, 16:38 | soray
Mr. Scully: Ten 380EX by mu sel dost pravdepodobne jen v manualnim modu, coz je naprd, zvlast pro zacatecnika. On ma 500D telo, ktery ma E-TTL II, tj. potrebuje E-TTL II blesk.
o 13.10.2010, 16:39 | soray
EOS 500D specifikace viz. [ Link ] , sekce "external flash" .
Snad se nemylim.
o 13.10.2010, 17:00 | soray
Tak se omlouvam, tady zase pisou ve volitelnem prislusenstvi i 380EX:
[ Link ]
o 13.10.2010, 17:05 | soray
Jinak 430EX II proti 430EX ma vyhodu v mnohem rychlejsim nabijeni (to jsem hodne ocenil na nedavnem foceni svatby), ma kovovou patici a lip vyreseny zamykani. Ostatni je srovnatelny.
o 13.10.2010, 23:27 | JoPi
Právě že tu tisícovku nemá smysl řešit , když bych přišel na to že mi ten blesk nevyhovuje a časem bych stejně musel kupovat jinej , onota 430ex II neni zas takovej ranec a je jasný že to nebude za rok měnit. právě že se mi líbí ta možnost nastavovat vše ve foťáku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3285 sekund.