Navštíveno 518x

Mel bych jeden takovy zapakelity problem. Potrebuji naformat externi sitovej disk.
Byla tam kompletni zaloha dat a spousta veci po kterych nikomu nic neni a musi ted jit na reklamaci... Jsem moc paranoidni na to, abych to jen smazal, takze ted resim jak na format...
Jde o 500 GB bile WDcko. Ma jen sitove rozhrani a USB na pripojeni dalsiho disku. Zkousel jsem WDckove softy, ale zadnej z nich format neumi. Napada nekdo nekoho, jak na to?
Predem dik :))

10.10.2010, 20:24 |
Kamil Existujou softy, který znovuobnovení dat znemožní a nebo maximálně stíží. Pohledej na netu.
Ja vim... Zapsani nul a jednicek apod. Stacilo by mi neco na low level format...
Kazdopadne vsechno, co jsem nasel je na normalni disky... Pevne pripojene bud v PC nebo pres USB... Tohle je sitovej a to je prave problem tam cokoliv zapsat nebo formatovat
zkus tohle -
[ Link ] - zlikviduje to obsah souborů, pak je můžeš s klidem smazat, ale počítej s tím, že to bude dlouho trvat - cca klidně 5 a více hodin

11.10.2010, 07:39 |
Daryl (A)
Ghofig: tak ho pripoj k pc natvrdo ne ? Kazdej sitovej ma i USB

11.10.2010, 08:50 |
kuja | Upraveno: 2010-10-11 09:08:55
Ghofig: Ted nedavno sem neco podobnyho resil a nejefektivnejsi zpusob je vzit Linux LiveCD, potom si zjistit v /dev nazev toho disku, kterej si pripojis a potom pustiti cat /dev/zero > /dev/disk a nechat ho zaplnit celej nulama, bude to chvilku trvat, ale po tomhle uz z toho nikdo nic nedostane no a pak v fdisku zrusit partition table a udelat novou :)
EDIT:
Pripadne sem si ted vzpomnel na rychlejsi metodu
dd if=/dev/zero of=/dev/<destination partition>
ako kuja. Inak s tým WDčkom som to robil tak že som ho proste vybral z obalu a pripojil napevno k notesu cez adaptér, inú cestu nemáš :-)