Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Ktore denne svetla

o Navštíveno 977x o
o 08.10.2010, 15:46 | schimi
Zdravim vsetkych, rozmyslam nad kupou dennych svetiel. Neviem ale ci je v kvalite spracovania alebo zivotnosti nejaky rozdiel. Poprosim vas o rady ktore z tychto vybrat, popripade vase typy. Okruhle do hmloviek nechcem :-) Ide to na Megane II CC.

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

Vopred dakujem
Schimi

o 08.10.2010, 17:30 | xenonman
ani jedny vsechny jsou ty lacinejsi sady, automatické rozsviceni maji v sobě, volil bych spiš řadu od mycaru budeš více spokojen
o 08.10.2010, 17:30 | xenonman | Upraveno: 2010-10-08 17:46:27
o 08.10.2010, 17:43 | Mr.Scully
Další pseudoAudi na obzoru? :-)

Já to nikdy nepochopil. Když čtu ty údajné výhody... zlepšení viditelnosti vozidla (ani náhodou!), snížení spotřeby (haha), úspora životnosti výbojek (jo, normálně vydrží třeba 7 let, takhle vydrží 9... to se opravdu vyplatí investovat 3000 Kč do tuzingových LEDek). Ale třeba mi to někdo konečně vysvětlí.
o 08.10.2010, 18:12 | soray
Mr. Scully: Taky jsem ekonomickou vyhodnost nakupu dodatecnych dennich svetel nepochopil :-)
Spis je to "cool", tak to musi mit vsichni, nakonec ale kazdeho vec.
o 08.10.2010, 22:13 | Woko_O
me se to libi u novejch aut kdy je to zadelany primo do svetel a plni to svuj ucel...takhle to taky bude plnit ucel ale uz se s tim clovek musi srat.. :) ale kazdyho vec co bude mit na aute..
o 08.10.2010, 23:51 | Mr.Scully
"Cool" to je, když je dotyčnému řidiči 18... dobře to zapadá k modrým neonům a čirým zadním světlům :-))) Jinak xenony mi drží 10 let bez sebemenší vady a normální halogeny sice občas praskly, ale náklady na výměnu byly tak dvě kila za dva roky... takže asi tolik k "ekonomické výhodnosti" tuzingových ledek...
o 09.10.2010, 00:01 | tommas
denní světla se dávají kvůli vysvícení čoček...
jinak mě ty dodělávaný serou taky, auta jsou vidět v horizontech na poslední chvíli, stejně tak za svodidlama nevím, jestli jedou a nebo stojí.
A ty malý nehomologovaný LED sráče někde z Globusu nebo aukra... za to bych dával takový pokuty, že by těm debilům nezbylo na půl roku na benzín...
o 09.10.2010, 00:14 | xenonman
panové myslím, že stále tady uniká poenta, on se neptal na Váš nazor co si myslíte o ledkách, ale jaký model mu doporučite romany o tom co si myslíte psát proč ne, ale to bude asi jinej přiběh :-) jinak hláška, že někomu drží xenony 10let to ti hodně gratuluji když najedes 2tis km za rok :-) tohle řeším každej den a až budeš mít jednou pořádné auto kde stojí xenony třeba 85tis tak pochopíš k čemu jsou dobre ledky co svítí a splnují vyhlášku CR
o 09.10.2010, 11:47 | schimi | Upraveno: 2010-10-09 12:02:48
xenonman: Podla coho spoznam, ze su kvalitne DRL a ktore su od firmy mycar. Plus preco neni dobre ak maju v sebe automaticke zapinanie?

Nejde mi o to aby moje auto vyzeralo ako Audi a neni mi uz 18, co je skoda :-) Ide mi ciste o prakticku vec, aby som setril cocky a xenony a hlavne nezabudal zapnut svetla. Pretoze som si deaktivoval automaticke zapinanie svetiel, jazdim totiz kratke vzdialenosti a to xenonom moc neprospieva.
Ak mate lepsi argument, ako z auta neurobit kolotoce tak sem s nim, ale primarne som sa pytal na typ alebo model, co bude najviac vyhovovat mojmu a autu a popripade aj penazenke :-)

Vopred dik
Schimi
o 09.10.2010, 12:15 | schimi | Upraveno: 2010-10-09 12:32:24
xenonman: uz som nasiel, ktore su od mycar :-) Existuje aj tensie, idealne by boli do 24-26 mm vyska.
o 09.10.2010, 12:28 | schimi
tieto by mohli byt o.k.?
[ Link ]
o 09.10.2010, 14:25 | Mr.Scully
xenonman - xenony vydrží kolem 150 tisíc km, resp. min. 2500-3000 hodin nepřetržitého svícení. To jen tak na okraj. Jinak sorry, že BMW 330i není "pořádné auto" :-)

schimi - sorry za ty offtopicy ;-)
o 09.10.2010, 14:52 | xenonman | Upraveno: 2010-10-09 15:14:15
opět špatná volba, pokud cheš kvalitní světla tak prosimtě nešetří ano :-) těhle jsem prodal tak 100 párů a všechny se reklamovaly špatné ledky blizko sebe se přehřejvají a odejdou třeba do měsíce...

tzn doporučuji modely sj 287,296 nebo 295 pokud máš místo

mr.scully - neděláma to často, ale tvoje inteligence mě překvapuje, člověk ti taktně naznačí, že si seknul a o tvůj názor nikdo nestojí, neporadil si mu ani a jen tu řikáš věci co sis někde přečetl na internetu a s realitou se to malinko rozchází.

pokud ti xenony jedou 10let na autě jak si psal tak máš bmw z roku 2000 v hodnote kolem 100-150tis korun, kde lampa stoji nová 13000,- vč DPH, ja tu mluvím o nových autech v hondotách milion a více :-)

jinak samořejmě bmw je velmi kvalitni a pohodové auto, kde material co se použival tehdy je dneska dávno tatam, dneska není problém, že originál xenon lampy ve 100tis km je na vyhození, ale to už ti výrobce nidke nanapíše pač proč by to dělal, tohle sem opravdu nepatří
o 09.10.2010, 15:02 | jasisoft
Mr.Scully tak potom gratulujem. Najma bmw ma obrovsky problem s vybojkami od GE, ktore montuje od vyroby a po pol roku su mrtve. Skus sa pozriet na nove svetlo a svetlo po 2-3 rokoch intenzivneho pouzivania. Ten chrom zvnutra reflektoru sa vypaluje, takisto sa menia svetelne vlastnosti cocky a pod. Keby to tak nebolo tak xenonman a pod. by nemali tolko roboty kolko maju. to ze ty nemas problem neznamena ze ten problem neexistuje. Je to najma o stasti. kup si desat 330i a zistis ze kazde auto je original. Vela rovnakych dielov ale od roznych dodavatelov a to je vsade a nie len pri autach. btw moje xenony na nissane umieraju cca po dvoch rokov intenzivneho svietenia. a xenon ako kazda ina vybojka nema rad caste zapinanie vypinanie, takze velmi zalezi na sposobe pouzivania. preto pouzivam DRL ledky a viem ze setrim svetlo aj vybojku. nie som taky bohaty aby som si dovolil ine auto a pravidelne kupoval nove vybojky, ktore nie su najlacnejsie.

sorry za OT
o 09.10.2010, 18:38 | schimi
xenonman: cize uz som si vybral dvoch favoritov:
sj 296 typ2 alebo sj 295 typ 2.
Tieto maju od seba dost daleko LED-ky a su aj nizke, cize by tam mohli vojst. So zatekanim tam dufam problem nebude.
Dakujem velice pekne za tvoje rady a ostanym za plodne prispevky, aj ked cest vynimkam :-)

Teraz hodim este nieco mimo ale v podstate to okrajovo suvisi. Ake mate skusenosti s LED ziarovkami na domace pouzitie. Ide mi o nahradu napr. 60 W klasickej ziarovky popripade aj silnejsej. Je to prakticky mozne, nie je tam prave problem s intezitou, rozptylom, vykonom, chladenim a nasledne prehrievanim LED-iek?

Dik Schimi
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3366 sekund.