Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > navařené VIN z jiného auta..

o Navštíveno 933x o
o 07.10.2010, 20:12 | Bolthorn
Před cca 5ti lety jsem kupoval přes jednoho vychcánka Feldu z Německa, kterou dovezl. Bylo to dohozené přes bývalého kolegu z práce. Sháněl jsem auto tenkrát, chtěl jsem Feldu.. Tak mi řekl, že ví o jedné v Německu, která je jak nová a se slušnou výbavou.. Feldu jsem neviděl, ale jelikož to bylo přes člověka kterému jsem neměl důvod nevěřit a protože děláme tam, kde by se nic levého neočekávalo, složil jsem známemu zálohu na Feldu 50tis. Na kus papíru mi rukou napsal, že přebíra tolik a tolik na koupi Felicie. Byl jsem upozorněn na to, že bude vyměněná kapota a blatník, že byla trošku ťuklá. Felda po měsíci byla hotová a napsaná na mě. Celou dobu jsem jezdil a byl jsem spokojený.. Až teď, když jsem ji byl prodávat za pár tisíc, protože mě nedávno nabořil frajer a trošku jí pomuchlal dveře a blatník.. Kupující si na to pozval týpka co má autoservis a zjistil, že VIN bylo navařené zakitované a přestříklé, zkrátka z jiného auta.. Označil mě za podvodníka a jel jsem domů.. Doma jsem se kouknul do obálky, kterou mi dali na magistrátu k SPZkám, nikdy jsem ty papíry neštudoval, myslel jsem, že v té obálce jsou jenom papíry z STK a potvrzení o poplatcích, ale byla tam i kupní smlouva na Feldu z Německa se sfalšovaným mým podpisem , který se ani nepodobá mému podpisu a s jiným nájezdem KM, než co mi předali.. Nechápu jak jsem mohl ten papír přehlížet takovou dobu, už jsem s tím mohl něco dělat..

Prodat to nemůžu, zlikvidovat to nemůžu.. Jediné co zbývá tak asi to předat PČR, zítra zajdu za autařema z SKPaV a poradím se..

Otázka z ní, myslítem že se dá nějak tento podvod vyřešit a usvědčit toho hajzla? Evidenční kontrola a STK byly podmázlé..

o 07.10.2010, 20:23 | Pepíno_Honda
moc to dramatizuješ... hoď to normálně na ekolikvidaci.. VIN ti souhlasí s doklady tak o co jde...
Na PČR se vykašli, je to zbytečný a určitě se budou zabývat felicíí v hodnotě 00nic....
PS: jak si chodil na technický ty, když to máš cca 5 let ? tzn už si s tím byl 2x na stk ...
o 07.10.2010, 20:27 | Bolthorn
já s tím na STK nebyl, byl s tím právě ten kolega..

a jde mi o princip, protože mě nějaký nenažranec ojebal.. tady nejde o Feldu za pár tisíc, ale o porušení nejméně dvou paragrafů trestního zákona a o princip..
o 07.10.2010, 20:27 | Dave1984
kdo ví, co to bylo za mechanika....když bych šel kupovat feldu, tak se dívám jak je zhnilá a nelaboroval bych jestli je převařené číslo :-D Promiň ale v poslední době jsem tady taky měl exota mechanika co mi říkal, že auto bylo třikrát přes střechu a pulka věcí není originál a říkám mu, kolik takových aut už viděl a on říkal, no že BMW ani jedno, ale pracuje s autama :-D
o 07.10.2010, 20:29 | Bolthorn
Dave1984: to vin je tam opravdu z jiného auta.. nechával jsem si to zjišťovat u dvou lidí nezávisle na sobě..
o 07.10.2010, 20:36 | Dave1984
jo tak v tom pripade to je na preshubu, ze ti o tom nerekl...zastavit te nekde za hranicemi, tak ti auto zabavi a nebavi se s tebou
o 07.10.2010, 20:38 | Bolthorn
jj do Německa jsem s tím jezdil dost často..

už jenom to, že si někdo dovolí podepsat něco za mě..
o 07.10.2010, 20:41 | Phitypaldy
Najit dotycneho a rezaj rubaj do krve ;-)
o 07.10.2010, 20:48 | Raimmii | Upraveno: 2010-10-07 21:05:09
takových aut tu jezdí dost akorát 99% lidí o tom neví :-), dřív se toto při dovozu dělalo běžně, dovezlo se to z Německa za pár korun bez TP a tady u nás se sehnali papíry a předělali čísla... dne suž se to moc nedělá... ale dříve běžná věc, vím že to tu nikdo nepřizná pak je to nezákonné, ale většina dovozců určitě o tomhle ví ;-), důležité je aby to nebylo kradené, jak CZ papíry tak to auto, jinak na to u nás téměř nikdo nepřijde...

jinak co by jsi za tu Felicii chtěl kdybych tě jí zbavil?
o 07.10.2010, 20:51 | Bolthorn
To auto má pravě papíry z Německa.. Ofiko dovoz.. Ale kastle bude z jiného tady odsud..
o 07.10.2010, 20:52 | Bolthorn
Raimmii: ta Felda na prodej už není, opravdu chci usvědčit toho ksindla a auto předám kriminálce..
o 07.10.2010, 20:56 | Raimmii
jo tak až...

jasan chápu tě ;-) tak ať se ti podaří toho lumpa usvědčit ;-)
o 07.10.2010, 20:59 | Bolthorn
Raimmii: díky :-)
o 07.10.2010, 21:06 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
nakonec to bude tak,že ti vše popřou a ty budeš "ten" kdo si nechal převařit číslo kastle.
Nemáš důkazy...nemáš nic.Problémy budeš mít jen ty.
Je to hnus,ale zamysli se nad tím...
o 07.10.2010, 21:16 | mikísek
přesne tak radši bych do toho moc nerejpal..
o 07.10.2010, 21:22 | Bolthorn
tak expertízou se dá poznat stáři laku u VINka.. Odpovídat to bude jistě roku kdy to dovezl.. Navíc zfalšovanej podpis, nezdaněnej příjem.. Stočení tachometru.. Na to důkazy jsou.. Zítra se jdu poradit na kriminálku, co se dá dělat.. Nemám strach, že by někdo něco na mě hodil..
o 08.10.2010, 00:05 | Pepíno_Honda
no když myslíš.... já ti říkám, že to stejně nemá absolutně žádný význam... nejsou důkazy..

A ta kupní smlouva s "tvým" podpisem stejně taky nic neřeší. Takhle se auta z venku vozili, rovnou s kupní smlouvou na majitele, pokud byl znám, což v tvém případě byl...
o 08.10.2010, 09:23 | Alííí
To je Česká Republika. Vítej. :-! (to je ten blicí smajlík)
o 08.10.2010, 09:47 | Wasp
Držím palce at to pro tebe dopadne co nejlépe, ale jak tu bylo již řečeno, po takhle dlouhé době těžko někomu něco dokážeš a ve finále to uhraje na tvrzení proti tvrzení. A pokud je to více jak 5 let je možné že je to dokonce promlčené a každého bude zajímat proč jsi si toho podpisu nevšiml už dříve. Jsme v čechách a každej si tu může dělat co chce a nejhorší je že jim to prochází. =(
o 08.10.2010, 10:42 | .mycTD
Bolthorn: drzim palce.
tvrzeni proti tvrzeni to sice je, ale kdyz ho aspon trochu potahaji po podani vysvetleni, tak je to lepsi, nez nic. minimalne mu to zvedne naladu :-)
navic nikdy nevis, co mu jeste pri te prilezitosti najdou, takze smysl resit to urcite ma.
o 08.10.2010, 11:05 | tappaja
Mno nevim, jestli ma TED cenu neco resit.
Ber to jako ponauceni pro priste, myslim, ze je zahodno zkontrolovat vsechny papiry a ne az po 5. letech...
Ten prodavajici se ti ted uz jen vysmeje a jeste s tim budes mit oplejtacky, nedej boze aby se snazili zjistit puvodniho majitele a tys musel jeste hradit nejakou skodu.
o 08.10.2010, 11:08 | vinzek fa
a chudaci z toho stk budou met pruser ani za nic nemuzou jen ze si chcou trosku prilepsit a kuli feline ktera do ted slouzila ok a stoji par stovek pridou o praci zase jen mali chudaci ten prodavajici se tomu zasmeje a pude dal
o 08.10.2010, 11:26 | Rudi
Osobně se divim, že do toho taky chceš jít, maximálně bych zjistil kontakt na toho původního prodejce a chtěl od něj nějakej revanž - ve výši zbytkový hodnoty. Nicméně ten se ti nejspíš vysměje, takže auto vzít, nechat ekologicky zlikvidovat a máš navždy klid.
Takhle se to bude vyšetřovat, budou se tě ptát, proč sis STK nedělal sám a ve finále usvědčej ještě tebe z možnýho podvodu. U auta v ceně 10tis. bych opravdu radši nic neřešil.

Jinak jak psal Raimmii, dělá se to ještě dneska, ale né v tak velký míře, koupí se co nejnovější totka v ČR nebo zahraničí v řádech desetitisíců, k tomu si koupíš kradený auto, převaříš VIN, případně štíky, který tam bejvaj schovaný a prodáš s x % výdělkem.
o 08.10.2010, 13:40 | Borik2
Bolthorn: no, nebuď smutnej, že PČR se tím moc zaývat nebude, i když se asi budou tvářet, že je to strašně důležitej případ.
Je to pro tebe ponaučení pro příště, víc s tím neuděláš. Moc si neumím přestadstavit, i kdyby kriminálka nakrásně zahájila úkony v trestním řízení a pak někoho obvinila, že by s tímhle šel státní zástupce k soudu, případně že ten druhý se k tomu přizná a nebude se moc bránit. Bude se to táhnout, bude to stát peníze a celkem brzo si řekneš, že si se na to měl raději vykašlat.
Ale jinak ti držím palce.
o 08.10.2010, 16:32 | Bolthorn
Dnes jsem byl za autařema na SKPaV, nebyli tam, ale mluvil jsem s jejich kolegama. Říkali, že když auto nepochází z trestné činnosti, tak mi ho zlegalizují. Když zjistí, že ano, tak mi ho zabaví a započnou trestní řízení proti neznámému pachateli a mrknou se na zoubek tomu hajzlovi co mi to prodal.. V pondělí se o tom pobavíme líp a sami mi řeknou co je pro mě nejlepší..
o 08.10.2010, 16:34 | Bolthorn
vinzek fa: díky takovým chudáčkům na STK, to takovejm zmrdům prochází a taky díky ním jezděj na silnici autovraky v nepořádku, jestli si chtěj přivydělat, tak ať to dělaj poctivě.. já si taky sehnal druhou činnost abych měl víc peněz a nedělám levárny, ač bych mohl..
o 08.10.2010, 18:53 | Only_One
kdyby STK dělali práci pořádně, tak pulka lidí chodí pěšky a v praze by nemuseli stavět obchvat :-D
o 08.10.2010, 20:06 | vinzek fa
Bolthornkdyz to beres takhle tak proc si je tedy 2x podporil to se ti to hjodilo naramne met stk najisto ze -))
o 08.10.2010, 20:08 | OMEGA | Upraveno: 2010-10-08 20:24:34
Máslo je na více hlavách, neřešit..odjezdils, ten původní prodávající ti nic nedá...důkazy nevím no..jak se říká z hovna bič neupleteš..když upleteš nezapráskáš a když zapráskáš tak akorát sebe.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3216 sekund.