Navštíveno 878x

Zdarec v cem nejlepe porovnat vykon starsich noutasu
jeden je DELL latitude D510 a druhej ACER TravelMate 430
zvazuju kterej si necham jako firemni
DELL ma:
500MB RAM
40GB HDD
Centrino 1,8GHz
Grafiku intel 915GB 96MB (ale je nejaka sdilena)
ACER ma:
756MB RAM
60GB HDD
Pentium 4 2,5GHz
Grafiku mobility radeon 7500 64MB
HDD si kdyztak prohodim, DELL ma integrovanou Wifi a BT (u ACERu ktery ted pouzivam sem si dokoupil USB wifi i BT)
vesmes na tom pracuju s webem, aktualizace webu, foto, sem tam strih videa
zkousel sem Super PI soft, dell 8M vypocet za 8m22s ACER 12m17s (ale acer je zahnojenej noutas (wokna) po asi 2 leetch a dell je ciste preinstalovanej
3D mark 03 nebo 06 na tom nepustim, pise ze ACER neumi Opel GL a tak to neudela vsechny testy, ted zkousim PC Mark
jinak v CPU marku je vysledek 5763/3364 (DELL/ACER)
coz mi je divny, ten ACER podle CPU by mel byt rychlejsi (pokud na to nemaji vliv zahnojeny wokna)

05.10.2010, 14:09 |
soray Uz jen kvuli kvalite zpracovani a kvuli Centrinu bych si nechal Dell a Acer zahodil co nejdal.
Jinak nenech se mylit ze P4 2,5GHz by mel byt rychlejsi nez Centrino 1,8GHz, je to jina architektura, na GHz az tak nezalezi.
Grafika bude lepsi u toho Acera, ale zalezi, co na tom chces delat.

05.10.2010, 14:14 |
soray Sorry, prehlidl jsem co na tom chces delat. Na web, foto a video ti staci ta integrovana grafika, navic to Centrino bude lepsi na toto. Akorat bych do Della pak koupil vic ramky, nova je za par kacek.
myslím že udělat drobné omlazení DELLa (víc ramek, novej disk) tak máš vystaráno - pokud je v dobrým stavu. Když koukneš na vtdata, device apod. pořád tady ty kousky prodávají a dokonce za příplatek cca 200kč (vtdata) dají místo jednoho roku záruku 2 roky, takže předpoklad kvalitního stroje tu je. Sám prodám minimálně jeden kousek týdně :))
OK, diky za info, PCMARK05:
ASUS 1800
DELL 2500
HDD si vemu z ACERA (60GB 7200ot)
pamet dokoupim, dokonce co sem v BIOSu koukal, tak umi dual chanel...
jeste nemate paru kolik se do toho da nacpat max pameti, nasel sem zatim jen ze v tom jsou
PC4300 SO-DIMM 200pin (DDR2-533)
ale na dell webu ten noutas nemuzu najit, jen drivery, tak zvazuju zdali poridit na aukru 2x512MB ci zdali to zvladne i 2x1GB
jednoznačně dell.....acer vyhod i kdyby byl uplně novej...
tyhle starý delly sou ještě relativně kvalitka z irska žádný polsko jako dnes....a pokud máš opravdu D510 s takovymhle centrinem neb 500 řada byla povětšinou celeron tak to je super procák v tom akorád od 600 řady je to omezený jen integrovanou grafikou a horšim displayem kterej ovšem pasuje z 600 řady...
na prohazování disků se vyprdni.... novej stojí uplně prd a rychlost proti tý starý 60ce poznáš i jako laik.... rozšířil bych ramku na 1gb a pojede zase jako z praku.... kdyžtak ramku i disk bych našel :)
na 1gb moduly v tomhle fakt pozor, s většinou si to zrovna moc nerozumí je lepší tam dávat 2x512 nehledně na to že 2x1gb už by v tomhle byl nesmysl...
NP - no na noutasu ej napsano LATITUDE D510 a samolepa centrino mobile technology
kdyztak koukni zdali by jsi nejaky dily mel a nahod cenovku - mail kdyztak acemajky@centrum.cz
service tag je F3P8W1J
Diky
tak na aukru sem nasel display z D600 za 200,- (zatim), tak ho do toho zkusim namontit :)

07.10.2010, 09:26 |
maresk | Upraveno: 2010-10-07 09:43:49
Jako ostatní, raději Dellítko, přeci jen je to "trochu" jiná třída (Latitude obecně jsou u Dellu vyšší střední) - taky jedu na "stařečkovi" - IBM Thinkpad T41, s kterým jsem si pohrál a jede jak z praku :-)
Když jsem to koupil, bylo to P-M 1,6, 768MB RAM a 60GB disk, pohrál jsem si - P-M 755(2GHZ), 2GB DDR400, 160GB disk, DVD/CDRW a externí DVDRW (atyp mechanika, origo stojí nesmysl), přidanej interní Bluetooth, miniPCI Wifi Atheros chipset (Wistron CM9) - na tomhle železe aktuálně provozuju Windows 7 Pro a jsem spokojenej - je to rychlý, nepadá to ....
edit: uvědomil jsem si, že jsem sklerotik :-)
brácha má Latitude D600, kupovanou s 1.5kou procesorem, 512MB ramky a 40kou diskem, po mejch zásazích je to taky 2GHZ procesor, 2GB ramky, 160GB disk, DVDRW interní, wifi intel 2915, Win7 Pro :-)
takze v tom je mozny menit i CPU, moc se mi do toho nechce vrazet, jelikoz je to firemni a pristi rok v lete se uz snad dohrabu k tomu, ze si koupim nejaky svuj co za neco bude stat
cili sem ted do nej dal 60Gb HDD 7200ot (ty otacky delaj neskutecny divy) a planuju akorat rozsirit RAMku a mozna vymenit ten LCD display

08.10.2010, 07:04 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-10-08 07:20:56
Tak kvuli jedny Bůůůů to vypada, ze mi zustane ten ACER :( tak se poohlizim po nejakym noutasu, ez bych si k vanocum udelal radost a nasel sem toto, co vy na to?
[ Link ] bohuzel to mam 250km a na dobirku ej to desnej risk, jedine ze by nekdo byl z okoli a omrknul by mi to...
co vy na to? Ma dvoujadrovy procesor, coz by mohlo byt lepsi nez to centrino a cenovka mi pride slusna
tak na to z toho inzeratu bych se zajel radsi podivat osobne nebo popros nekoho tady, jestli to nema kousek...
jj, jak sem koukal, tak ceny se pohybuji tak o 2500-3000,- vys, cili jedine podivat

08.10.2010, 08:06 |
soray Ace: Nech si poslat Service Tag a over si historii a zaruku u Dellu.

08.10.2010, 08:10 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-10-08 08:26:33
ok, historie se da overit u nich na webu, nebo na infolince?
S dell nemam zkusenosti, proto se mozna ptam hloupe...
Musim az doma, ze sluzebniho mobilu neposlu SMS kvuli kontaktu na sbazaru

08.10.2010, 09:39 |
soray Na webu Dellu se nekde v zakaznicky sekci da zadat service tag a vyjedou informace o zaruce, konfiguraci atd...
Infolinka nejlepe 225772727, protoze na webu je cislo pro bezny zakazniky k nenalezeni - vzdy jsem se dostal na podporu pro firemni zakazniky.

08.10.2010, 09:41 |
soray web:
[ Link ] Tam zvolis moznost "vlozit tag".
Tak D510 mi asi zase v praci vemou, ez se prej nevi jakyho noutase bude chtit reditel nechat
ale zvazuju nakup tohote:
Dell Latitude D830
Procesor Intel Core 2 Duo Centrino
Frekvence 2.20Ghz T7500
RAM paměť 2048 MB DDRII 667Mhz
Pevný disk 160 GB SATA 7200ot.
Mechanika DVD CD-RW Dual Layer Combo
Displej 15,4 WXGA rozl. 1680x1050
Video NVIDIA Quadro NVS135M,128 MB
Vybavení sériový port, 3xUSB 2.0, PCMCIA typ II, VGA out, vstupy:mikrofon, sluchátka, reproduktory, Firewire
Sítě modem (RJ-11), Bluetooth, Gigabit LAN (RJ-45), WiFi 802.11b,g,n
Hmotnost Šířka 360,7mm,Hloubka 262,6 mm,Výška35,3 (2,71 kg)
OS Windows XP (licenční štítek)
Další vlastnosti Magnéziové šasi, odolný business notebook
Baterie výdrž cca 2.5hod.dle práce
Dodávka s adaptérem DELL,brašna,pěkný stav,funkční.
cena 8500,- - kurnik, dost o tom uvazuju, ale zrujnuju rozpocet, nebo zvazuju ze bych pockal do jara
jste mi nekdo schopen rici (jelikoz to bude noutas na doma), zda to zvladne nejake hry a +- jake by se na tom dali provozovat - Rychard burns rally by to zvladlo? Grand Turismo 2?
máš mail.... jinak co se her týče tak ta NVS neni zrovna dobrá na ně.... je to office stroj ale mám na tom odzkoušený hry jako callofduty2 a to se na tom dá ....

11.10.2010, 14:47 |
soray NVS 135M je zalozena na 8400M GS, coz neni sice zadna hitparada, ale zas mnohem lepsi, nez obycejny integrovany grafiky. RBR uz je starsiho data, podle mne to pojede v pohode, GT2 neznam, neporadim :-(
Na tomhle notasu by sis spis zaparil Acad nebo 3dsko :-)
Jeste se optam zkusene, jak se menuje nejaka utilitka od dellu - neco jako notebook manager - co mi umozni zapinat a vypinat bezdrat zarizeni - zatim mi to vypina Wifi a BT najednou a zpristupni jine funkcni klavesy (treba ze mi to na LCD pri nastavovani hlasitosti ukaze graficky aktualni hlasitost a tak - chci to jen na zkousku, abych videl co ta aplikace vse umi, ale z dell CZ sem uz toho stahnul spoustu a ani jedno neni to co chci
aha, tak uz sem ji asi nasel, menuje se quick set, ale neumi vypnout BT medul (chtel sem to kvuli uspore stavy kdyz jedu na baterky, vypne wifi a BT najednou, jako bez toho programu...