Navštíveno 17181x

Potřeboval bych radu. Babča má na zahradě obří vořech. Ono je sice hezký, že jsou teda voříšky zadarmo. Jenže já jí je musim pomáhat loupat, likvidovat listí ze zahrady a ze střechy. Mimochodem na tý střeše už se to docela podepsalo. Otce už ten strom taky sejří. Jenže bába vidí to že má vořechy zadara, tak všechno sežere a raději praskne než aby to to nechala skácet, protože to je prostě zadarmo. Máte někdo nějakej tip jak zahubit strom? Nebo prostě aby zas neobrazil.
že by motorovkou 10cm nad zemí? :o)
popř. babi poslat na výlet aby do tý likvidace nekecala
zabíjí se nejlíp motorovou pilou , je to rychlý a bezbolestný...než bába vyleze z baráku tak ho má spadlej na střeše pokud budeš dobře mířit :))
stromjen tak nezabiješ.....klidně tam vylej kyselinu ale zem to stejně zneutralizuje a kořenum se nic nestane, a když jo tak budou schnout možná roky a následně ten strom buchne někomu na barák:)
tak aby to nebylo vidět podle mě nelze :)

05.10.2010, 13:35 |
soray round-up na listy a musi zdechnout i kdyby nechtel....
ale jde... vyvrtat diry, nalejt kyselinu...
No, nevím, ořech bych fakt nelikvidoval.......škoda stromu. Ale jinak co zabírá? Navrtat vespod a díry napustit round-UPem.....strom do pár týdnů uschne.

05.10.2010, 13:49 |
party_boy | Upraveno: 2010-10-05 14:04:53
Tak motorovka je samozřejmě nejlepší, ale jak někteří pochopili, tak bezdůvodně na ten strom s pilou nemůžu.
Roundup, paráda, díky, já totiž vůbec nevěděl pod čim to mam hledat a hlavně jsem nechtěl zabít vše okolo.
........hlavně, aby ti pak bábi neuvařila kafe od žida.

05.10.2010, 13:53 |
koren btw orech se da vcelku zpenezit na dyhu
K tomu stromu to neni zrovna moc setrny :) Pak napis, jak to snasi babi :-D
Ach jo.... Zase jeden zdechlej prazacek... Jen si pak dej bacha, aby te nekdo pri kaceni nenaprasil...

05.10.2010, 13:57 |
soray Hlavne s tim roundupem opatrne, at nezaseres neco v okoli - kam se to dostane, to chcipne. Nejlip namazat stetcem listy, a nejlip tam, kam babi nevidi :-)

05.10.2010, 14:00 |
.mycTD | Upraveno: 2010-10-05 14:16:43
nestacilo by to jen prorezat?
LK: kafe nebude potreba, kdyz si otravi studnu roundupem :-)

05.10.2010, 14:01 |
soray To se asi bude vylucovat s tou pilou :-)
Pokud ho chceš zlikvidovat, tak babče řekni, že ořech zničil střešní krytinu a musí se pokácet. Kecat nebudeš, ořech má kyselé lupení a vím, co to se střechou udělá.
Lucni.konik > Kafe nepiju :-D
pozvi kámoše at jí nakecá že stromy kontroluje
řekne jí že je nemocnej a že nje nebezpečnej
a ukecá jí na skácení a když nebude souhlasit tak at pohrozí pokutou
a pokácíte si ho se souhlasem babky
ale jinak mi je toho stromu líto
Midi34 > Ale sakra to neni špatný nápad! :-D
Jinak se nejedná o žádnou chatovou oblast nebo něco takového. Je to prostě jeden rohovoej barák na Praze 4, kde žádný studny pokud vím nejsou.

05.10.2010, 14:19 |
xSam | Upraveno: 2010-10-05 14:40:57
Ořech je velmi odolný, takže je dost pravděpodobný, že ho Roundupem akorát poškodíš a poroste dál, ale hnusně.
A neříkej mi, že babka by byla tak blbá a nepoznala by, že jste ten strom otrávili schválně.
Jinak je samozřejmě p*čovina, takto ten strom trápit a likvidovat. Roste tam desítky let a pak se nějací kokůtci rozhodnou, že ho budou likvidovat kyselinou:-(
Když Vás tam tak sejří, tak se zachovejte jako chlapi a prostě ho pokácejte a neste si následky s babkou a úřady.
Round-up se do tří týdnů v půdě rozloží na neškodné látky. Je to tudíž lepší cesta než ta kyselina.
Taky mi příjde ořechu škoda. Já jsem za ořechy rád.
proč jen neořežeš větve? moc práce? .-)
jako Carvin.... tohle je jinak prasečina
Když na ten ořech se nesmí vůbec šáhnout.
Já bych byl taky spíš pro prořez a nechat...ořech je jinak docela houževnatej strom,dělá v létě pěknej stín,drží vláhu apod..to listí atd chápu..Sám mám na zahradě dva obrovský nejméně 50ti letý..takže vím.
Taky bych ti do nohy vyvrtal díru a nalil tam kyselinu . Jen proto že seš zdechlej uklízet listí a to kolem .....
rustapha.--haha drží vláhu to jo, alesám ti vychlastá 200litrů vody za den, kdo neměl ořech na zahradě, neví co je to za svinstvo...

05.10.2010, 17:39 |
soray Podle me moc cavyku, kvuli jednomu stromu. Na zahrade to ma on, tak at si s nim poradi, jak uzna za vhodne. Misto nej muze zasadit neco jinyho, co mu tam nebude delat takovej bordel. Na zahrade jsme to meli taky a postupne to bylo na obtiz cim dal vice. Stinu az moc, nic pod tim neroste, listi mohl clovek hrabat kazdy den a orechy maly a seschly. Ted misto nej rostou kanadsky boruvky.
Uriznout by bylo nejlepsi a nejrychlejsi reseni. Jinak ten RoundUp nebo jsem jeste nasel toto
[ Link ] .
Kyseliny a podobne bych radeji nezkousel, to mi prijde jako prasarna...
Zbiješ strom, zabiješ život.
Ořech je krásný strom a je z něho užitek. Já bych to radši jednou za rok uklidil.
Jinak obecně-lepší než Roundup je Garlon.

05.10.2010, 18:27 |
soray Vicemene souhlasim, jen s tim uzitkem uplne ne. Na velky zahrade je to mozna jedno, ale na prumernym az malym pozemku je z nej vic starosti, nez uzitku.
Misto nej bych zasadil neco jineho.
hele a nemusí se takhle náhodou u stromů co maj v 130cm vejšky průměr kmene větší než 80cm žádat obec o souhlas? já si taky vždycky myslel, že když je to na mým, tak si můžu dělat co chci...

05.10.2010, 19:13 |
FSAL
no, to je ono. píšu to proto, že jsem se dostal do situace, kdy dodatečně žádám obec o povolení kácení náletů, prtž jsme těch 40m2 téměř 20ti násobně překročili. dtto na jiný stavbě máme strom o třech kmenech a to je pomalu na správní řízení. a flastr pro právnickou je značnej. těch 10K pro fyzickou bych snad ani neřešil
taky bych ho radši porazil, než nějakou kyselinu a rondup do kořenů - to mi přijde jako takový "pražský" řešení a dost ujetý .o(
Mam pocit že pár měděných hřebíků do kmenu a do roka je strom suchý.....

06.10.2010, 08:59 |
Jozzo Já to nechápu,chudák chce poradit a vynoří se kupa moralistů co nemají pomalu ani strom na zahradě!
Já úplně znám a chápu tuhle situaci.Na strom se nesmí sáhnout ani pilkou natož pokácet,takže rady jako prořezat atd. jsou úplně k ho*nu! Tady opravdu pomůže jen nějaká chemie.
Děda podlíval pravidelně benzínem...strom to snášel pár týdnů,pak odešel do věčných lovišť.
pokud ty jsi prase, ktere bude prolivat zahradu benzinem, tak se klidne budu povazovat za moralistu.

06.10.2010, 09:13 |
Jozzo pod pojmem "proliva zahradu" si muze nekdo predstavit jak kropim cisternou pul lanu...
ja pisu o oblivani stromu cca 1,5m2
takže tak ,moralisto
bo se přestěhovat do maďarska k hliníkárně ...a zahrádka bude jako nová ... .o)
jozzo: ani to mi neprijde normalni. ja napr do travy nevypoustim ani olej z auta ;-)

06.10.2010, 09:34 |
Jozzo .mycTD: k tomu neni zadny duvod ,vypoustet olej.
ale tady jde o ucel,zabit strom.Ne jen tak ledabyle vypoustet jedy do prirody.
tak proste vezmu tu pilu a strom pokacim, obdobi vegetacniho klidu je za dverma.
kdyz mam strach ze stare babky, pripadne se domnivam, ze ji nebude napadne, ze to na zahrade uz mesic smrdi jak v rafinerii, tak se na to proste vy.eru.
me proste hlava nebere, proc je pri tom potreba likvidovat dalsich x veci...

06.10.2010, 09:53 |
Jozzo Tohle prostě nepochopí ten,kdo to nezažil.

06.10.2010, 16:22 |
Aegis By mě zajimala fotka, jak to tam vubec zavazí... Jinak bych dal na Babičku, přece jenom už je tady nějakej ten pátek... (a třeba k tomu stromu má nějaký vztah)

06.10.2010, 16:25 |
Aegis jinak ten strom už určítě zažil mnoho party_boyů, proč by neměl přežít třeba další dva...?
party_boy: ty seš asi fakt vořežprut když si myslíš že babce pak nebude divný že strom "najednou" zdechnul když teď na něj nenechá ani šáhnout...
To radši prořezat větve i přes její odpor,ale strom zbytečně nezabíjet.
Já vám děkuji za převážně kladné ohlasy. Hlavně, že bábu znáte a strom určitě taky. Nějak to tady smrdí Bursíkem, což bych na ahc nečekal.
Jozzo > Přesně tak, kdo nezažil... prostě neví.
ale houby Bursíkem. já třeba jen upozorňuju na to, že to musíš mít i papírově ošetřený (jestli je nebo není vegetační klid tě týhle povinnosti nezbavuje), pokud teda nejsi někde na samotě u lesa nebo tě maj všichni kolem rádi.
ale pokud se chceš zbavit stromu a přitom do země naleješ x litrů chemický zátěžě, tak se hlásim taky k moralistům. bud se babce postavíš a strom porazíš (předpokládám, že ona bude bydlet někde co budete dědit až umře, takže si jí nikdo nechcete nasrat) nebo srazíš paty a budeš hrabat listí.
ten strom tahá vodu ze země...kořeny má až bůhví kam.Aby jsi nedopadl jako náš soused.Pokácel 2 vzrostlé stromy a po nějakém čase se mu do sklepa nastěhovalo 20 cm vody :-)
Raději než kácet bych prořezával...Babce bych hodil do schránky chytře formulované lejstro opatřené nečitelným razítkem o nutnosti prořezu ...jinak postih bla,bla,bla
az babule nebude doma obkopni ho a narus koreny popr co nejniz obrizni kuru slabou pilkou at to neni vydet pokud to zasahuje do baraku nad strech tak rekni baby ze orech je strasne krehkej a vlivem soucasneho zhorseneho poscasi muze srom prasknout a poskodit dum a ze orechy neni problem sehnat -))

06.10.2010, 22:33 |
JP Vy snad neznáte starý lidi:D Zfalšovaný lejstro - jestli je to důchodkyně, nejspíš nemá moc co na práci a s lejstrem okamžitě nasupeně poběží na úřad, kde se to provalí.
Že je strašně křehkej a může poškodit dům - "no tak ať ho poškodí, ten strom je tady xx let a jestli má spadnout, tak ať spadne, mě je to jedno"
u tohoto tématu jsem se nasmál, po přečtení všech příspěvku asi nejvíc :-)