Navštíveno 2416x

Jelikož sem měl zase dnes zastávku s policií, asi po 5. za 3 měsíce, tak by mě zajímala jedna věc. Nevím, jestli to platí, ale pokud odstraním závadu na autě na místě, v mém případě se jedná o osvětlení vozu, tak se můžu vyhnout pokutě, je to tak, nebo se mýlím? Díky za rady

03.10.2010, 23:21 |
20bad trochu popis o co se presně jedná stou závadou na osvětlení

03.10.2010, 23:37 |
hawai cca 2 roky zpět mě v noci zastavili a chtěli mi dát 500kč pokutu za modrý parkovačky, nakonec jsme se domluvili že když to na místě napravím, tak mě nechaj. vyndal jsem náhradní žárovky, kde jsem naštěstí měl 2 bílý parkovačky, jednu jsem vyměnil a když jsem šel na druhou, tak řekli ať si to dodělám doma a nechali mě odjet s jednou modrou a jednou bílou. od tý doby už na modrý frajeřinky kašlu a mam normálně všechno bílý

03.10.2010, 23:49 |
swep ja mam bile diody misto parkovacek a kdyz me zastavili tak mi tvrdili ze mam modry gumicky na zarovkach, protoze kryt pred H4 zarovkou je fialovy a ty bile diody to odrazeji v parabole do modra, nedokazal pochopit, ze tam jsou bile diody, nakonec se me ptal jestli mam k nim prislusny atest, rekl sem mu, ze nevim jestli na to je atest a ze se muze jit zeptat do kramu kde sem to koupil :) a jel sem bez problemu dal

03.10.2010, 23:51 |
lišky no oni zadne ty diody do parkovacek nemaji atest :) ale kdyz se na miste odstrani tak myslim ze by to melo byt ok

04.10.2010, 06:46 |
Mika Pokud tam nemají co dělat, může ti tu pokutu dát a říkat policistovi ať se jde zeptat do krámu, kde jsi je koupil, tak to je pro drzost kamaráde.

04.10.2010, 07:32 |
swep mika nemel na to co rict, to prece neni muj problem, ze neumel zareagovat a dat mi pokutu
btw. ta dioda nejakou normu splnuje, jen je potreba zjistit jestli splnuje pozadavky, ktere ma, nicmene je to asi 4 roky, takze se tim zabyvat nebudu
jenom takovej dotaz, na normálni parkovačce je někde viditelně označení atestu (zatím jsem si nevšiml a proto asi každý den riskuji pokutu :) )? Nebo je někde ve vyhlášce napsáno, kolik má mít wattů a že zabarvení musí být dožluta (tak jako má klasická skleněná perkovačka)?
Tato myšleka mě napadla jako první po přečtení textu nade mnou. Sám mám ve světlech klasiku sklo.
Samozřejmě se teď bavím o klasický parkovačce vs. bílá LED. U ostatních barev je to jasný.
u nas vo vyhlaske je napisane ze parkovacka musi svieti na bielo alebo na zlto. nic ine tam napisane nie je. ani ci to ma byt ziarovka, alebo ledka, alebo vzducholod.

04.10.2010, 14:52 |
rcman Pokud je člověk slušnej a nepotkáš debila. Dá se na všem dohodnout. Kámoše takhle tenkrát stavěli kůli foliím na oknech a vysoký nálepce nahoře na přednim okně. Nechal ho to seškrábat a nic mu nedal. Ale že stim jinak dál nepojede! Tak to dopadlo v celku slušně...
no jedná se o bixenon čočkový set nainstalovaný v parabole, tak jestli by prošlo tu výbojku vyměnit za žárovku H7, kterou si upravím tak, aby tam vlezla kus za kus, popř. jestli s sebou mám vozit náhradní origo světla :-)) včera to bylo za 2 kilča, příště bych nerad platil 2 litry ;-) samozřejmě vím, že tam xenony být nesmí ;-)
tak to vidim asi na ty náhradní světlomety. Pro jistotu si udělej v kabeláži rozbočku i pro konektor k H7 :-D
no světla si myslím že by prošla určitě, výměna je otázkou 5 ti minut :-)

04.10.2010, 23:51 |
Kesam :D
docela bys je nasral ze bys menil cely svetla a ne jen zarovky.nebo by spis nestacili cumet :-D
policista není povinen čekat až si něco na autě vyměníš, pokud narazíš na někoho kdo je v pohodě, tak se dá domluvit, jinak ti policista muže dát bez debat pokutu hned na místě!! To že ti něco nechaj vyměnit nebo napravit protizákonné jednání je jenom jejich benevolence......takže jako vždy to je o lidech.. ;-)
pokutu by ti mel dat z fleku.
nasledne odstraneni zavady je dobre k tomu, ze te muze nechat pokracovat v jizde a nemusis si volat odtahovku ;-)
ale rozhodne nemas odstranenim zavady narok na beztrestnost.
věc se mát tak: pokud budeš mít ostřikovače světel a čočky a nasvětle není viditelný napis o homologaci pro žárovky h7 atd tak ses uplně v klidu, když je to starší auto do roku snad 2000 nemusíš mít automatické naklápění světel tzn
pokud v lampě bude čočka a ostřikovače světel a případně homologace pro xenon nemůže ti říct vůbec nic natož dát pokutu, když se bude chtít někdo hádat řekneš pane ja to už takhle koupit z německa a mělo to tuv :-)
do detajlu pokud závadu za kterou tě chtěji pokutovat odstraniš na místě je to o lidech neměl by tě kokutovat..
nicméně i tak by mě zajímalo za co ti chtěl dávat pokutu :-)