Navštíveno 1166x

01.10.2010, 13:10 |
fredy normně bych to sem nepsal ale už mě to tak sere jako nikdy. s moj ex spolu nejsme již 1,5roku. Máme spolu dceru (4roky) kterou má ona svěřenou do péče, já platím aloše a mám si jí brát každej druhej víkend.
Na začátku roku jsem byl u soudu kde mě na její žádost a po vzájemné dohodě upravili aloše, bylo to po dohodě takže soud jen stvrdil to na čem jsme se domluvili. nemám ale papír na to, kdy a jak často si mám malou brát a tady je kámen úrazu. Protože domluva že každej druhej víken ji mám já není prostě dodržována z jej strany a suveréně mě odpálkovává že ji nebudu mít, protže jí to nevychází s prací, že ted má volno tak s ní bude ona.... problém je ten že chodí do práce (asi na černo) a není přes týden doma, spává u babičky a malá je u rodičů, takže s o ni nestará jak by měla. už mě tato situace tak vytáčí že to víc nikdo jiný ani neumí. Vím že je asi jediné řešení podat na soud úpravu kdy a na jak dlouho mám mít malou já, ale toto je běh tak na rok než se to tam dostane (to stejný bylo s alošema) není tu někdo ze sociálky kdo by mě poradil co udělat aby dostala rozum a nekopala furt proti mě? každá rada dobrá, asi jsem se chtěl havně vypovídat...
dela na cerno?nestara se o dceru spravne? prokaz to a dcera je tvoje :-)

01.10.2010, 13:15 |
Alííí Kdo Ti řekl, že si jí máš brát každej druhej víkend?
Sudej tejden (víkend), lichej tejden (víkend), a je to. Jinak nebudou aloše. Nechápu kde je problém, když jste se tak domluvili...

01.10.2010, 13:16 |
fredy no to bh chtěl ze všeho nejví, mám svoji holku se ktrou je moje dcera moc ráda, se mnou taky. Ta kunda nic neumí, jenom na ni křičt, prostě je o tupá blondýna, každej mě říká jak jsi s ní mohl tak dlouho být ? (6let) jenomže je to težký opustit dceru, rozbít rodinu atd. ale nakonec k tmu došlo a ona se celou dobu snaží mě dělat jen zle a už mě to fakt přestalo bavit. hnězda si myslí že na ni jako nikdo si nemůže nebo j nevím.

01.10.2010, 13:17 |
fredy nj jinak nbudou aloše, nezapomeň že já na to nemám papr ale ona na aloše jo, takže 4x nezaplatím a je to trestnej čin, si to budu muset řšit přes úřad práce a sociálku

01.10.2010, 13:20 |
fredy na to kdy si ji budu brát jsme domluveni mezi sebou, ústně

01.10.2010, 13:21 |
fredh A co dát podnět na úřad, že nemá práci, chodí pracovat načerno, o dceru se téměř nestará atd. Dneska už by ti úřady mohly pomoct ne?

01.10.2010, 13:23 |
fredy já jsem e zatím volbou sociálky vyhýbal, protože jsem nechtěl aby i pro maou přišli a někam ji vzali a až by se vyřešilo kdo ji bude mít.... to bych malé nechtěl udělat, asi budu muset zjitit nejvíce info na cosialce jak to chodí jakej je postup a jestli se to tak vůbec dá udělat nebo jestli mám šanci abych ji získal
Asi jako Lubos1 - to vyhrožování, že jí nebudeš platit alíky, nezabere, a ještě si pod sebou podřežeš větev..

01.10.2010, 13:38 |
Lufas presne s alikama to neni sranda parkrat nezaplatis a jdes za katr...nejlepsi se optat na ty socialce jak to chodi, rekl bych ze dneska uz snad poradej
normalne si zjisti jak dela kde dela kdo ji hlida a kdo nehlida...takhle si ti vycihni dej podnet socialce a oni si poradi.....v nejlepsim pripade pripadne tobe....a to horsi ona bude vykarana s napomenutim......ale jestli ty mas dost penez mam se o ni kdo starat a jeste zalezi ke komu se dcera vice ma jestli k ktobe nebo k ni......a kdyz dcdera rekne ze se k ni mamka chova spatne neni porad doma a tak tak bys moh vyhrat ale pocitej ze to vse pujde soudni cestou.......
Nemam bohuzel radu, jak na to - nezavidim ti tuhle situaci, ale jen se chci vyjadrit ve smyslu takovem, ze me kurevsky vytaci, jak si ty matky berou DETI jako rukojmi pri kazdem sporu! Neni fer, ze se prhlizi k tomu, ze kdyz je ona matka, je jakoby vsim. Ja bych sve dite nechtel nikdy dat, ale soudy na to nahlizeji jinak. (teda zadne dite jeste nemam, ale znam hafo pripadu, kdy se dva rozejdou a ZENSKA dela pak chlapovi zle tim, ze mu NEDA jeho vlastni deti!) Z toho je mi na bliti. :o( pak je opacny problem, kdyz chlap na decka sere, chlasta, neplati alimenty a ty jejich EX pipiny jim je cpou - aby deti byly s tatinkem. Je to proste naruby a stve me to!
Tobe kamo drzim pesti a JI je mi lito, to ji ani neznam... Nejhur bobek je na tom ta mala... :o(

01.10.2010, 13:48 |
fredy vím kde dělá, má 3 práce, malou hlídají buď její rodiče, jenomže oni dělají oba 12ctky spolu, taže jeden den jsou a druhej zase ne, nebo dají malou k mé babčce která je ve stejné dědině. malá sice ted chodí do školky, ale i tak s ní pak má být snad doma matka a né někdo jinej, ona je prostě od pondělí do pátku pryč a pak se můžeme divit že mě ji na víkendy nechce dávat...
5ešil bych to prostě tou jasnou úpravou kdy dceru budeš mít přes soud. Tam bych to podal tak jako tak, neb bez toho nikdy nebudeš mít jistotu, že jí budeš mít. Pak bych zašel za ex a řekl narovinu, že prostě jí naprášíš na úřadech, že dělá na černo, že se nevěnuje dceři atd., ale zase na druhou stranu, dcery by se vyptávala ženská ze sociálky, řešili by to, ale tak snad dcera by to už nějak lépe chápala. Každopádně pokud tedy se nebude chtít dohodnout, než soud rozhodne, tak prostě přes tu sociálku, přes pracák. Alíky platit musíš, ale tak zkus co s ní udělá, když se třeba 2-3x opozdíš s platbou, třeba o 14 dní, nebo tak něco, ale zase když by to řešila sociálka a u too soudu, bylo by to proti tobě možno použít.

01.10.2010, 13:54 |
mrazik | Upraveno: 2010-10-01 14:12:56
Jak psal Lubos, poradne to cele okoukni, aby jsi mel jistotu a pak se optat na uradech nebo probrat s pravnikem, ktery by mohl navrhnout nejlepsi postup a hlavne to spravne sepise. Je velka skoda, ze navstevy nemate nekdo v soudnim rozhodnuti, tohle by minimalne chtelo soudne stvrdit a pak se nemuze vytacet.
Kazdopadne pocitej, ze az pujdes proti ni, pouzije opet vasi dceru, aby mohla vyhrozovat.
Alimenty rozodne nezpozdovat, otec musi vypadat pred soudem, ze vse plni do puntiku a je to on a jeho vztah k dceri, kdo je poskozeny !
Takze dat k soudu, aby se vyjasnili podminky o tve peci, kdy ji budes mit a kdy ne a v ramci tohoto soudu bych pouzil argumenty vyse popsane s jeji praci a hlidanim atd. Budou to tva esa v rukacu a i kdyz to vypada hnusne, neni jina moznost.

01.10.2010, 14:04 |
fredy jj taky myslím že nebde jiná mnost, v ponělí si zajdu na sociálku mají tam nějakou pomoc ak to s nima proberu a uvidíme co mě navrhnou, děkuji
řešil sem to stejný,sice trochu jinak,ale podstata je stejná a první moje rada je-VŠE PÍSEMNĚ. Nejdřív si zajdi za právníkem a poptej se co a jak,protože ty to můžeš myslet v tom nejlepším slovasmyslu pro malou,ale soud to uvidí jinak,takže se poraď s právníkem a pak řeš tu sociálku. Já byl nejdřív na socce a pak až právník a ve finále sem byl za ......,protože si na socce ta minda postěžovala jakej je chudák atd atd a jak asi dopadne,když si stěžuje minda minďě,blbě pro borca. Potom vlítni na socku a vše jim vysvětli a řekni,že chceš aby zkontrolovaly kde malá bydlí,s kým atdatd. Je to strašně složitý na vypisování,ale celá podstata je hrozně jednoduchá a teď už bych to dělal uplně jinak a hlavně vše písemně nebo účet,aji posraný tričko na oblečení.....
Zajít na sociálku a optat se právníka je asi nejlepší rada, ale takovej možná hloupej dotaz - Když s ní EX v týdnu není, tak si jí vzít nemůžeš?
Zajít na sociálku a optat se právníka je asi nejlepší rada, ale takovej možná hloupej dotaz - Když s ní EX v týdnu není, tak si jí vzít nemůžeš?

01.10.2010, 15:00 |
fredy nomůžu potože taky pracuji a navíc malá codí do školky
Jajinek tady hodil do diskuze nejcennější příspěvek - takhle a ne jinak to udělej.
asi pláčeš na špatném hrobě..
sociálka poradí a udělá bububu možná, jinak péči nechat určit soudem pokud není dohoda !

01.10.2010, 16:46 |
tesil Ja se teda taky vetru a z vlastni zkusenosti vim, ze v tehle pripadech byva vetsinou pravda nekde uprostred. Tim nemyslim nic zle proti fredymu. Ono by mozna jeho Ex taky vic bavilo se pres tyden valet a byt s malou, ale pokud chce vydelat prasule, tak treba vic moznosti taky byt nemusi. Na jednu stranu ji vycitas vikendy a premyslis o socialce na druhou stranu, kdyz ti nekdo navrhne domluvit se a brat si ji v tydnu, tak jsi s tim hned hotovej, protoze chodis do hokny. To ale jeji matka taky. Vychazi mi z toho jedine to, ze kdo to odnasi, tak je prcek.
Já řešil něco podobného, stačí když zajdeš na sociálku na odbor péče o rodinu a děti nebo jak se to jmenuje. Tam jim tohle řekneš a podáš svůj návrh na péči o dítě, pak si předvolají matku která taky podá svůj návrh a pak se tam sejdete společně a za spolupráce úřednic sepíšete dohodu kde bude vše jasně dané (kdy, od kolika - do kolika atd.) Pokud to nebude matka dodržovat tak opět na socku, ty si jí pozvou a zatlačí na ní a nebo už můžeš rovnou k soudu s tím že matka neplní dohodu. Chodit v této fázi za právníkem je nesmysl který tě akorát bude stát peníze. Tato cesta funguje taky a je zdarma. Rozhodně ale nepřestávej platit aloše!!! To je vyživovací povinnost a byla by to jen voda na její mlýn! Mojí bejvalce taky jeblo a že prý mi dá malou na 2 hod 1x za 14 dní :-)))) Tak jsme jí to vysvětlily na sociálce a od té doby klid. Mám dokonce papír ze sociálky kde je vše napsané a pokud by mi jí nechtěla pujčit tak mohu volat policii. To není její majetek!!! Chjo, ty ženský! :-(
Pokud tě poradit, tak nevym jestli je to pravda nebo né, ale když budeš platit alespo třeba 500 tak tě k sout nemůže říc nic extra jelikož se snažíš platit. Tak pokud chceš něco řešit přes alíky tak bych to udělal takhle. Zkus se sní domluvit jestli by ste se střídali tejdne ty tejden ona záleží, tedko záleží jak se tváří malá. Jinak tě budu držet palce aby se vše dobře dopadlo.
No, existuje dokonce orientační tabulka jako doporučení pro soudce, kde je v procentech z příjmu otce vyčíslená suma na výživu dítěte v závislosti na jeho věku. U dětí do 12 měsíců tam nebyla ani tisícovka :-) Právě na sociálce mi jí ukazovali protože se samozřejmě ptají na všechno. Každopádně je to smutný když se jeden z rodičů mstí druhému přes dítě :-(
kamarad mel podobnej problem resil to soudni cestou cca rok, deti v te dobe byly u nej a nakonec je dostal na stalo matka je muze met jeden vykend v mesici !
Tak taketo cosi mam aj ja. Maleho vidim tak raz za 8 mesiacov (ak ho nahodou nestretnem v obchode) a to uz ma 4 roky. Neda sa s tym nic robit, jedine dat na sud predbezko co by malo byt do 30 dni a nasledne to dat na sud (upravenie styku dietata s rodicmi) do vynesenia rozsudku bude platiti predbezne opatrenie. Neplatit sa nevyplaca, hned idu po tebe, navyse stracas kredit u socialky. A na PANI EX by som surovo poslal socialku. Teraz su v EU platne neake nove zakony co chrania prava otcov, uz som sa chystal ze si ich nastudujem a prejdem do protiutoku. Nechcem skoncit ako "ujo co posiela seky" Pri tych starsich som to neriesil, lebo nebola taka moznost a teraz sami chodia kedy sa im chce a na kolko sa im chce ale to uz maju 15 a 17.
Nevzdavaj sa!!! Drzim palce
doufám, že mě tohle nikdy v životě nepotká .... .o((( máme 4,5 měsíční holčičku, a asi bych to nepřežil