Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zdravotne nezavadny lepidlo

o Navštíveno 3056x o
o 30.09.2010, 20:08 | PachezZ
Zdravim. Mam tu zásobník na chlazenou vodu z americky lednice co tece ve vystupu. je to tam rozpelepeny "ve svu", cim to slepit aby to bylo zdravotne nezavadny ? Plast...
Lednicka bohuzel neni v zaruce. Zkousel sem to svařit svářečkou na plasty ale očividně sem buď levej nebo nevim. vypadalo to dobře než se to zašroubovalo. pak ten spoj opet povolil...

o 30.09.2010, 20:09 | Midnite
asi si levej, protože by to držet mělo normálně, třeba to dát někomu kdo se opravou plastů živí :)
o 30.09.2010, 20:11 | jasisoft
myslim ze epoxid by mal byt nezavadny.
o 30.09.2010, 20:13 | madmaik
ja bych na to vzal silikon.
o 30.09.2010, 20:19 | Luboš1
zlasickou pajku a zatavit....pokavad to bude schovane tak ok a nejlepsi spoje :-)
o 30.09.2010, 20:24 | koren
zavarit nebo chs1200 je po omyti nejakym roztokem nezavadnej. urcite ale ne kazdej epoxy je nezavadnej, prave naopak...
o 30.09.2010, 20:30 | PachezZ
problem je ze sem zatim tu svarecku jen vyzkousel jestli funguje... je jedno jak to bude vypadat, jenze je to trubka s vnejsim zavitem (ve spojich je zplostela) takze se mi to tou svareckou nedari, zkusim to jeste jednou a pripadne to asi nekam zavezu at si s tim poradi zkusenejsi. na vrch na tom neni ani napsano co je to za plast...
o 01.10.2010, 09:57 | kamil306
do akvárek se používá silikon a epoxy 1200...prostě to musí mít atest na styk s potravinama, pak není problém.
o 01.10.2010, 10:24 | Zdeny60
Jasioft.

good joke - nezávadný expoxid jsem jakožto chemik ještě neviděl :-) :-) :-) :-)

Z principi chemické strukury pryskyřice každá epoxidová je:
1. alergen
2. karcinogenní

Bavíme se o té, která má klasickou epoxidovou chemickou skupinu s kyslíkem. Pokud máš na mysli něco jinéhop není to "epoxid". Navíc epoxid ti na termoplastu držetg téměř z 99,9% nebude.

VF svár.

CHS 1200 - větší svinstvo jsem neviděl. Podívej se do datašítu od trvdidla.

kamil306: jsi si jistý, že 1200 má BGVV/FDA???
o 01.10.2010, 10:31 | Zdeny60
[ Link ]

Vidím, že dnes už může mít atest asi cokoliv.... Tak si to přeber. Já osobně bych si do zařízení na vodu tedy rozhodně nedal.

Jinak ta ChS1200 atest BGVV/FDA opravdu nemá.
o 01.10.2010, 10:35 | koren
Zdeny60: no ja jsem videl naposled chemii na stredni, takze nezbyva nez verit navodu: "Pokud se kompozice pro vytvrzení opakovaně omyje teplou vodou a poté 3% roztokem kyseliny citronové, vyhovuje podmínkám pro přímý styk s potravinami a pitnou vodou."
o 01.10.2010, 11:18 | jasisoft
Zdeny60 sorry ale ja nie som chemik. vzdy vsetko lepim od patexu takym tym dvojzlozkovym epoxidom alebo co to je a bezproblemov. Maju to v kazdom obchodaku (vyzera to ako dve striekacky spojene do kopy). A zatial vsetko drzalo k mojej spokojnosti.
o 01.10.2010, 13:02 | kamil306
Zdeny - taky nejsem chemik, ale běžně s tím natírám 3D pozadí v akváriích, chovám hodně drahý ryby a nikdy s tím nebyl problém - podmínka je postříkat to tou slabou kyselinou, kvůli neutralizaci..
o 01.10.2010, 13:11 | Zdeny60
OK - já jen píšu to, co je obecný fakt. Epoxidové sloučeniny jsou charakteristické vysokou reaktivitou (jakožto sloučeniny) a všechny tyto chemikálie mají silně alergenní účinky (mnozí modeláři a pod. by mohli psát romány) a tužidla patří do kategorie karcinogenních látek (ono v podstatě všechny sloučeniny s dusíkatými funkčními skupinami).

otázku je, jak reagují ryby a jak reaguje člověk, ale na druhou stranu musím objektivně říct, že množství potenciáních rizikových sloučenin uvolněných z malého množství lepidla nebude tak nebezpečné, ale nic to nemění na faktu, že epoxidy jsou hodně nebezpečné sloučeniny.

Mj. ta kyselina cintronová neutralizuje právě nezreagované alaklické tužidlo, které je nositelem negativních vlastností.

Lepidlo od Patexu je široký pojem a je možné, že vůbec nejde o epoxidovou sloučeninu. Pak tyto diskuze přestává mít smysl.

o 01.10.2010, 13:38 | jasisoft
konkretne je to toto: [ Link ]
o 01.10.2010, 16:01 | Zdeny60
R41/51/53 :-) :-) Neškodný, jak lilie! Alergen a navíc karcinogen. Vidíá, že atest se dnes vydává sbnad i na benzén (prokazatelně rakovinotvorný, ovšem v dobách totality s ním mohly pracovat i těhotné ženy-má mutagenní účinky, mimo jné, tzn. rodí se postižené děti) :-) :-)

Ale co, mně to je jedno, čím to zalepit, já znovu opkauji, že v dnešním bordelu je možné už asi úplně vše.

Jinak obecně amíny (složky v tužidle) mají opravdu dost vážné negativní účinky na zdraví.
o 01.10.2010, 16:28 | jasisoft
sorry za OT ale neda mi to: co je dnes podla teba nezavadne ? rajcata a salat hydroponicky umelo pestovany, vsade same Ecka a pod.... telka skodi (radiacia atd), benzinove vypary skodia, riedidla skodia, vela chloru vo vode skodi, nadmerny hluk skodi.....ale co neskodi ? ved na nieco musim umriet nie ? :-)))
o 01.10.2010, 17:05 | PachezZ
Prostě takový lepidlo aby se to dalo bez následků dlouhodobě pít. tzn něco co je určeno pro styk s potravinama... možná bude jednodussi sehnat někoho kdo mi z anglie přepošle novej než to tu bastlit...
o 01.10.2010, 17:46 | schwaboid | Upraveno: 2010-10-01 18:03:49
Pryskyřice (bazální) se používají i ve zdravotnictví, třeba ve stomatologii Dentacryl, Duracryl apod.
o 02.10.2010, 18:16 | Zdeny60
Já znám bazální teplotu... :-) ANo, zdravotnické stomatologické pryskyřice by mohly býtbřešení, ovšem zde si jsem jist, že nová nádrž přijde levněji.

A prpos, tohle ale josu pryskyřice akrylátové (polymetylmetakrylát). monomer akrylátu je rakovinotvorný .-)
o 02.10.2010, 18:20 | ruffrider
já bych zkusil v servisu sehnat novou nádržku
o 05.10.2010, 08:11 | kamil306
jestli to pomůže, vytáhl jsem text od epoxy 1200:

Pokud se kompozice pro vytvrzení opakovaně omyje teplou vodou a poté 3% roztokem kyseliny citrónové, vyhovuje podmínkám pro přímý styk s potravinami a pitnou vodou, není však vhodná pro přímý styk s potravinami obsahujícími více než 5% organických kyselin (octová, mléčná) a potravinami s obsahem etylalkoholu vyšším než 20%

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3378 sekund.