Navštíveno 2278x

[ Link ] Tak tenhle klip mě dokázal rozbrečet. Nestydím se za to, stačí si představit, že tam mám své blízké....
No, ono stačí tohle
[ Link ] , když to vidím na silnicích, co se děje... Dnes a denně, 10x za den, není to jen něco občasného... Popravdě jsem raději už napsal závěť, člověk nikdy neví :-(
Upravil bych titulek: Lidi, proboha, myslete! Můžeš být sebevíce opatrný, ale když tě smete někdo z protisměru, neuděláš nic...
Manzelce neustale opakuji: muzes jezdit sebevic opatrne, ale pocitej s tim, ze kolem tebe jezdi ko*oti...
2 Zdeny60:
Kamo, tak je nas vice... teda slza prisla, ale je to fakt hnus! Nejhorsi je, ze to neni nejaky psycho scenar, ale zabery, ktere jsou BEZNE na silnicich :( opet budu jezdit sluseji...
z jakyho je to filmu tohle nejsou autenticky zabery -))
co nadelate je to bylo a bude
Jako legacy. Ja dnes shodou okolnosti koukal na youtube na nejake video z rally.... Az jsem se proklikal skrz nahledy na nejaky rally crash...klikal jsem dal a dostal jsem se ke vzpominkovemu videu posadce z bile fabie co se zabila asi rok,dva zpet. Dost me zamrazilo, ale kdyz jsem se kouknul do praveho spodniho rohu kde byly dalsi videa neveril jsem vlastnim ocim, najednou me bylo zle,smutno,uzko..deprese.. Tech vzpominkovych videi co tam je o lidech kteri uz nejsou mezi nami je tam strasne moc :( Asi 2 jsem rozkliknul ale dal jsem uz nemohl. Je hrozne koukat na nekoho kdo je stejne stary nebo jeste mladsi a uz tady neni. Clovek pak zacne premyslet... co kdyz takhle dopadnu ja? nebo nekdo z rodiny nebo znamych?.. je to hrozny. Nerikam ze jezdim pomalu ale zase si nemysli ze bych jezdil jak prase. Bohuzel to co vidim na silnicich je fakt o strach, clovek kterej jede 70 a je vic nebezpecnej nez ja kdyz jedu 120. Protoze jeho ovlada auto..
ber to tak, ze pozor si mozes davat kolko chces ale pokial to do teba napali nejaky blbec, nepomoze ti ani to. teraz som v kolone v mnichove a pred nami zrazil akurat mlady typek chodca na prechode a chodec to uz nerozdychal takze to vidim na minimalne 3 hodky v kolone... a chodec si daval pozor, typek asi nie...

30.09.2010, 20:51 |
Rudi to je na tom nejsmutnější, že za to nemůžou. Jinak tady něco od nás...
[ Link ]
Mně sice videa nic neříkají, ale chovám se na silnici tak, abych předvídal co nejvíc idiotů - prostě i když jsem na hlavní, tak na křižovatkách podvědomě zpomaluju a koukám, jestli tam idiot nevjede.
Ale stejně, náhoda se ovlivnit nedá. Třeba jak ten člověk šel do lesa a tam zastřelil čtyři náhodný kolemjdoucí, tomu se fakt zabránit nedalo. Jdeš na houby a jsi mrtvej, to je prostě neskutečný.

30.09.2010, 22:31 |
ps | Upraveno: 2010-09-30 22:49:49
Silnice je džungle a chceš-li přežít, musíš se chovat jako tygr (nebo jiná potvora)...
Edit: Ten začátek vypadá jako pokračování Nezvratného osudu O:)

30.09.2010, 22:54 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2010-09-30 23:10:41
crazyape: Jj to byla posádka Levora-Třebínová..bohužel když jde rána blbě,nepomůže ani vyrámovaný auto.. :o( a na silnici to tím pádem platí X-násob..

Bohužel, je to tak. Vidím to denně ve špitálu a také mi z toho není dvakrát nejlíp
řídím se tím co mi říkal děda: " ...já vím, že mám přednost, ale ví to i ten, co mi tu přednost má dát?"
a proto jsem pro nulovou toleranci alkoholu, už nejednou jsem se nechal odvést druhý den po kalbě, páč si to prostě nelajznu, a když vím že budu muset jet tak si prostě den předtím nedám ...
Je to děs!!
Za deset let co dělam u hasičů jsem byl u desítek nehod kde vyhasl lidský život.Člověk si na to časem zvykne.Do teď myslim na štědrej den v roce 2004 kdy jsem vyjel s vyprošťovacím automobilem k nehodě kde zemřela šestiletá holčina jen proto že do ní vrazil nějakej debil co jel na sněhu jak prase.Dokavaď budou na silnici jezdit hovada tak se tohle bude dít pořád.

01.10.2010, 07:19 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-10-01 07:36:52
Vidím, že většina z nás to má v hlavě srovnané. Musím zachránit to, co druhý zkazí, by se dalo napsat či říct.
Já jsem měl ale na mysli trochu jinou věc, když jsem včera dal link na to video.
Chtěl jsem poukázat na to, že obrovskému smutku s nezvratnou možností vrátit život, jako byl před tím, předchází lehkovážnost, nezodpovědnost a pocit, že MNĚ se přece nemůže nic stát, protože vše mám pod kontrolou.
Party, večírky, mejdany, litry chlastu, stohy konopí.... Ztráta zábran, zodpovědnosti,posílení pocitu neohroženosti, ztráta sebekontroly...Rostou křídla, můžu všechno. Nevnímám riziko nebezpečí.
ANo, na silnici se najde řada těch, co způsobí neštěstí druhému, kteří jsou nevinní a to ten dotyčný nemusí mít ani kapku v krvi, nic. To je prostě tak a stává se to, bohužel. Příčiny jsou různé. Ale to, co je v tom videu, jsou zmařené životy jen proto, že někdo prostě pil (či bral něco) a sednul za volant. A to je prostě věc, se kterou já osobně se nikdy nesmířím. To je prostě naprosto neslučitelné se zodpovědností a morálkou vůči druhým.
Já nevím, čím to je, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, jak přijít o život během vteřiny je snadné. A když jen pomyslím, že denně moje děti jsou vystaveny riziku na silnici od těch, které názorně ukázalo ono video, mám husí kůži a radši ani nepomyslet...
Jinak - Petura - ano, správný přístup. Za mě - 0,0% a tečka a několika násobně zpřísnit postihy včetně odebrání ŘP natrvalo bez možnosti jej někdy získat zpět.
Soptík - na smrt si nikdy člověk nezvykne, máš to v mozku napořád.
Zdeny60:je to divný takhle to říct ale zvykneš si na to.Když se vrátíme z takovýho výjezdu tak o tom pokecáme a tím to končí.
Jen se děsim okamžiku kdy dorazim k bouračce a bude tam nějakej muj známej.
jak rika patolog slavicek mrtvej jako mrtvej
Zdeny60 nj ale to by muselo bejt tak ze se nesmi chlastat ani fetovat celoplosne i kdyz nikam nejedes strizlivej veme bouchacku a sejme te nebo sedne do auta a poboura pul dalnice vsak je to fuk
jesi 0tolerance alkoholu nejsem zastance chlastu ale kdyxz si das po obede jedno pivkuo a vecir nekam pojedes muzes jeste trebas neco nadejchat ale bude to 00nic a uz bys prisel o noty ?
podle mě je to hlavně o nás, o tom, jak vychováváme svoje děti. Když dnes vidím, jak mladí a děti nemají žádný respekt, žádný smysl pro autoritu a slušnost, tak nechápu. Jo, taky jsme byli sígři, ale měli jsme hranici, kterou z 50 dětí překročilo 1. Dnes je ten poměr opačně.
Kdybych to parafrázoval, tak "nepouštím se do žádných větších akcí" ala výchova společnosti, ale ač to může znít hloupě tak řádně vychovávám své děti.
Šestikule to muzes vychovavat jak chces ale muzos se chytit blby party a s tim uz neudelas nic je to smutny bohuzel ale stava se to
vinzek fa:
jakmile dáš někde nějaké veličině tolernaci, tak je to neřešitelná věc, protože k dané toleranci přibyde ještě toelrance subjektivní a je zo toho neřešitelný problém. Nula je jasná - NULA = NIC. Jenže - pro někoho je 0,3 promile NIC a u druhého to může znamenat snížená reakceschopnosti a a víš, že to je už průser.
Jinak mám pocit, že jis mladý chlapec a tvůj pohled na věc se časem taky změní. Já kdysi taky neřešil věci, které dnes mladším přijdou úsměvné, ale dnes je vidím jako dost problematické, to prostě tak je a věk to přináší sám.
Jinak je to spíše o prevenci, jak píše Šestikule - výchovou doma to začíná.
vinzek fa: podle mě to tak nefunguje, když jsou vychovaní, jsou schopni rozlišit co ještě jo a co už ne. Taky jsem na střední samozřejmě mohl s kamarádem zkusit drogy, s jiným jsem mohl krást kola, však co, vždyť je to jen sranda. Ale byl jsem prostě vychovanej jinak a nezkusil jsem to, a nezkusila to ani drtivá většina spolužáků.
přijít o řp v důsledku nadýchání nějakýho minima alkoholu je dle mě hloupost. ono snad i blbý nealko pivo má jistej poměr alkoholu, stejně tak jak byla ta aféra s tyčinkama margot (nevím co je pravdy na tom, když člověk sní nějak víc švestek) jako byla by velká paráda, kdybych po třech nealko pivech zakousnutých třeba tou margotkou nadejchal uplně nicotný množství a přišel bez nároku na navrácení o řp.

01.10.2010, 09:27 |
CRK Zdeny60: recenze aut jsem ještě překous, ale tohle dojímání se nad videem už ne :-D
2Luke_288:
I při současné nulové toleranci se obecně uznává možná fyziologická hodnota do 0.3‰, takže bych to zase nehnal ad-absurdum.
Šestikule vono nejde ani tak o vychovu ale o povahu vuli cloveka nekoho to zvrkla nekoho ne cim vic deti maj tim vic si dovolej .taky sem mohl delat spoustu veci a radej delam dbdrag je to aspon zdravi sice to nic nevynasi ale aspon me za to nemuzou zavrit -))
Zdeny60 jinak mladej sem 28let je porad malo ale tyhle veci me nejak neberou kdybych se mel stresovat z takovejhlema denima banalitama tak nesmim vylejzat z baraku a co hur radej bych se musel zabit porotoze obcas i nejakej ten dum spadne a co kdyz ten muj
Zdeny60 jesi mas podobnej problem mel bys vyhledat doktora me to netrapi lidi je jak sracek a ze nekdo umre to je holt zivot ten se s nikym nemazli

01.10.2010, 09:52 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-10-01 10:11:04
camron: já vím, že nějaká "tolerance" existuje, můj příspěvek reagoval na Zdenyho, kterej psal o naprosto nulové toleranci a jinak řp pryč bez doživotního nároku jeho navrácení
jinak teda mě tyhlety videa taky nechávaj uplně v klidu, jsou točený aby působily na emoce, ale kdybych se měl dojímat nad tímhle, tak co třeba denně umírající mraky dětí na vyhladovění, na HIV apod...
No, jsi hustej frajer:-)Mně banalita, když ti vožralej idiot zabije dítě, nějak moc nepřipadá. Jsem asi z jiný školy.
Luke_288: ano, je to děs, co píšeš. jenže to TY ovlivnit nemlůžeš. Ale to, že sednš do auta nasáklej, TO ovlivnit můžeš. A o to mi šlo.
Jinak k tomu HIV - na to mám svůj názor a je to věc, kterou z 90% ovlivnit můžeš taky,teď mám na mysli civilizovanou evropskou splečnost. Afrika - bohužel - je na to špatně a obávám se, že není na světě řešení, jak z tohoto marasmu ven.
CRK: tobě radím, abys to nečetl. Je to prostý. Ale zkus se nad tím aspoň zamyslet.

01.10.2010, 10:23 |
CRK Zdeny60: o takovejch věcech přemýšlím často, ale nepláču u dojemných videí... :-D
Zdeny60 jo ale tobe dite jeste nikdo neprejel a kdyz o tom budes takhle premejslet tak dite nesmis pustit z baraku a zase dokolecka to je proste zivot kterej se musi tak brat nebo jdi fakt na psicharnu jesi te to tak zere
Striktně nulová tolerance je samozřejmě blbost, nicméně už teď se 0.2 nebo 0.3 promile tak nějak toleruje a u toho bych zůstal. V životě bych nejel autem ani po jednom pivu, ale stane se tak jednou do roka, že ráno musím někam jet, večer jsem byl v hospodě a i když jsem zcela střízlivý a vyspalý, tak bych si nevsadil na to, že nemám nějakou desetinu promile zbytkáče. Takže asi tak. Jsem pro to povolit nějakou rozumnou hranici kolem 0.4-0.5 promile a cokoliv nad TVRDĚ trestat - třeba automaticky odebrat řidičák na dva roky a napařit roční podmínku.
vizek fa: no až budeš mít děti tak to poznáš co zdeny myslí ...
je fakt, že dokud jsme děti neměli tak mi bylo tak nějak jedno co se na silnici (a nejen na silnici) dějě, ale už rok a půl mám prcky a můžu říct, že jsem hodně přehodnotil svoje chování za volantem a mám opravdu strach kdy a kde se nějakej debil objeví
Petura tak na to nemusim met deti taky sleduju deni kolem sebe alke proste beru to tak ze to proste jednou pride a neudelam s tim nic kdybych to mel tak zrat tak jak uz sem tu psal to je proste osud nekdo hned nekdo dele
vinzek fa:
s tebou nemá cenu vést smysluplný dialog. Buď je to jen póza, do které se stavíš a nebo pak nejsi zcela v pořádku, pokud to tohle je jedno.
Mně a řadě dalších to jedno není a nepřeji nikomu, aby to toho dotyčného potkalo. Až pár tragedií v životě prožiješ, tak si ten názor sám upravíš. Jinak buď zdráv.
[ Link ] "Kdyby šel vrátit čas, hned bych to udělal,“ kál se u soudu....
Prady2:
ano, tohle jsem měl na mysli. Je ale jen jeden z tisíců...
Zdeny60 no jako ja to spatne nemyslim par umfalu sem uz vydel ja osobne sem boural jednou ne z me vyny a nic vazneho rodice meli nedavno 2 bouracky za sebo predtim ani jednu ani jedna z jejich vyny ta druha byla celkem vazna uz 2 mesice oba marodej sice nic extra vaznyheho matka obe zlomene nohy pohmozdeniny tata jen zlamany zebra ale tomu proste nikdo nikdy nezabrani pani co je trefila nepila jela z detma z dovolenej deti nastesti bez zraneni ale kdybych to bral tak jak vy tak uz sem se musel zastrelit
osobne nejsem vyznavac alkoholu za volantem nikdy sem pred jizdou nepozil kdo me zna vi ze ani nejak extra nepiju na silnici si davam pozor nejsem zavodnik i kdyz na to auto ma sem spis predpisovej ridic nerikam ze to striktne dodrzuju ale snazim se ale abych se s tim extra nervoval to fakt ne sory ale podle me je tohle duvod tehle nehod ze strachu nadela clovek tolik blbosti !
Zdeny: děti co se naroděj HIV pozitivní matce to moc ovlivnit nemůžou.
to jestli sednu do auta nasáklej nebo nesednu samozřejmě ovlivnim, ale ostatní už neovlivnim. já se na tohle koukám tak (a myslete si, že jsem naivní), že tyhle věci má každej někde napsaný...

02.10.2010, 07:38 |
rcman Nevím čím to je.... asi přitahuju smůlu v autě. Ale do svých 25let jsem měl už čtyři dopravní nehody. Ani jednu jsem nezpůsobil já! U všech byla moje smůla vtom že jsem byl v blbej čas na špatnym místě... A to jezdim převážně podle předpisu. Že mě sem tam žene čas a spěchám. Ostatní maji ze mě stejně prdel! Protože co vyhonim na rovinkách a úsekách kde nejsou křižovatky... Tak zase strácim na tam kde ostatní jezdí na červenou nebo nedávají přednost!
Pokud se chci sportovně vyblbnout za volantem. Tak jdu bud na motokáry a nebo s autem blbnu někde mimo silnice...
Dodám k tomu že jsem zapřísáhlej abstinent! Takže u mě rozhodně nehrozí ani nadejchání nebo test na krev. Ani nekouřim a nikdy to nemám v plánu!
U videa jsem se nerozbrečel, ale zamyslel opět nad tím jak málo stačí aby se nic nestalo...
At tak, nebo tak... Od chvíle kdy vlezu na ulici jsem jednou nohou v hrobě, stejně jako všichni co tam potkám! Stim se bohužel nedá nic dělat! A nebo dá. Ale možnosti tohohle lidstva jsou na to zatim málo...
A proto buďte opatrní! A doufejte že jsou i ti co potkáte...
jak málo stačí, aby se nic nestalo? nemyslels to spíš obráceně?

02.10.2010, 10:28 |
rcman luke_288: Rozhlídnout se, přemýšlet než šlápnu na plyn nebo zahnu kam nevidim... To je opravdu jen příklad toho mála který stačí aby se něco nestalo...
aha, já tohle slovní spojení znám v obráceným smyslu "jak málo stačí, aby se něco stalo".
takhle myšlený ho čtu prvně