Navštíveno 788x

28.09.2010, 18:28 |
tesil Vcera jsem prepsal auto na noveho majitele, takze je v poloprevodu. Dnes jsem k poslednimu dni v zari zrusil povinny. Muze pro me nastat nejakej problem, pokud se novej majitel na povinny ruceni vysere a nezaplati ho?
ne,auto jsi ty odhlasil a uz s nim nemas nic spolecnyho.
přesně tak, pro tebe je vše uzavřené.... buď v klidu ;-)
hlavně raději schovat i prodejní smlouvu ;-) aneb problém může nastat vždy ....
aneb jak zbytečně případně přidělávat problémy...to je takový problém domluvit se, že na to má týden dva to pojistit a pak zrušit svoji? Auto v řádu já nevím, desítek tisíc, a povinné na den stojí 8Kč
dle zákona a příslušných předpisů zákonné pojištění vozidla zaniká prodejem vozidla, tj. ke dni uzavření kupní smlouvy. čistě teoreticky když koupíš vozidlo a jedeš s ním domů, vozidlo je již nepojištěno. Jinak samozřejmě schovat kupní smlouvu(jistota je kulomet ;-))
pokial sa nemylim, u nas v sk je trojdnova lehota. cize kupim auto a mam 3 dni na poistenie.

28.09.2010, 20:54 |
tesil crestik: Domlouvat se muzu jak chci, ale pokud je druha strana bezmozek, tak je to hovno platny. Jinak neboj, neprodavam prvni auto, ale poprvy cloveku co vim, ze na takovy veci docela sere.
tesil: tak si nech smlouvu a máš to v pohodě. V případě problémů ukážeš, odhlášeno máš, takže bych z toho strach neměl.....;-)

28.09.2010, 21:00 |
tesil OK, diky, smlouvy schovavam automaticky...
:-))) Ten býk je vůl ....

29.09.2010, 11:43 |
Kounect | Upraveno: 2010-09-29 11:58:59
A ani nemusíš mít odhlášeno, stačí kupní smlouva, vím z praxe. 2006 - prodal jsem auto, majitel dostal plnou moc na převod = i odhlášení ( tím jsem z obliga - jasně v tomto případě mám i plnou moc podepsanou kupcem a to i s prohlášením : plnou moc přijímám ), 2008 pozvání na MP rychlost - ukazuju kupní smlouvu, vše ok, 2008 pozvání na policii Čr nehoda - ukazuji kupní smlouvu a zjišťuji, že jsem stále majitel, nepřevedeno. Nicméně po ukázání smlouvy vše ok. 2010 exekuce - ČKP vymáhá dlužnou částku z oné nehody z 2008. Zasílám kupní smlouvu a vše ok.
A to od 2008 vím jistě, že auto bylo převedeno, TP jsem viděl a nefiguroval jsem tam jako majitel, nicméně nehoda byla spáchána ještě v době, kdy jsem tam figuroval.
Každopádně si myslím, že pokud jsi odhlásil Ty osobně to auto, tak jsi z obliga navždy.
Mimochodem, do KS vždy píšu, že kupující si je vědom toho, že povinné ručení zaniká při podpisu této smlouvy a prodávající neručí za škody způsobené vozidlem.
To jako on by Ti pak na Tvoje ručení rozstřelil auto a Ty bys přišel o bonusy? Což v této době může být x tisíc ročně? Tůdle a nedomlouvám se s nikým, možná tak s lidma které hodně dobře znám a byl bych pro ně ochoten na to případně doplatit. A těch je hodně málo...

29.09.2010, 11:48 |
Kounect | Upraveno: 2010-09-29 12:03:18
+ i já potvrzuji, že platí co už bylo psáno a to je 3 denní ochranná lhůta na pojištění ( za tuto dobu nebude ČKP účtovat nepojištěné auto a v případě nehody by měla původní pojišťovna zatáhnout škody a to hlavně bez vlivu na předchozího majitele ) a ukončení povinného ručení je skutečně danné ze zákona, to co píšu že mám ve smlouvě je už jenom navíc, aby si toho byl vědom kupující a pak se to nesnažil otočit či spíše zneužít proti mě...že jsem ho neinformoval.