Navštíveno 428x

...a kde? Moc se mi nelíbí "místní" ceny, tak uvažuji o nákupu objektivu/ů přes net ze zahraničí, ale nechám si raději předem poradit.
Dále se chci zeptat místních foto-guru, jaký teleobjektiv byste mi doporučili pro D90?

28.09.2010, 17:04 |
Kamil levný fotopříslušenství jako clony, krytky, baterie, dálkový spouště, filtry atd. nakupuju na ebay. Co se objektivů týče, tak záleží v jaký cenový relaci to bude. Levnější se většinou nevyplatí a ani u dražších to už není taková sláva.
Řeknu ti to asi takhle (z pohledu Canonisty):
- drobné příslušenství dejme tomu do 2000-3000 Kč koupím na ebay (obvykle z Hongkongu)
- věci střední hodnoty dejme tomu 3-50 tisíc Kč se obvykle vyplatí koupit v ČR, já je beru většinou z bazarů, paladix je toho plný
- dražší objektivy někde mezi 80-150 tisíci Kč se vyplatí dovézt osobně z USA (i s letenkou je cena nižší než v ČR), případně někoho požádat, ať to pošle.
Nechat si něco posílat z USA je skoro vyloučený, protože levnější věci se nevyplatí a u dražších na to s 99% šancí celníci napaří clo a DPH.
jen se vetru... kdyby nekdo chtel 2x extender na nikon :)
[ Link ]

28.09.2010, 17:16 |
Kamil Mr.Scully - Jasně, v úvahu připadá jen osobní nákup a nebo že ti to někdo přiveze. Nechat si to poslat se nevyplatí. Ono už ani u těch dražších objektivů to není takový jako dřív. Yen šel loni brutálně nahoru a projevilo se to fest i na cenách v USA. Loni v lednu jsem tam ještě stihnul nakoupit za levno (a to jsem měl ještě dolary z léta za 16 korun), takže na 50Dčku jsem ušetřil desítku, na Tokina 116 mi vyšla na 9k a 580ka blesk na 6.5. Za měsíc si tam jedu zase odpočinout a zafotit, přemýšlel jsem, že koupím ještě jeden blesk, ale cenově už to není vůbec zajímavý. Za podobnou cenu ho seženu i v UK. Dřív byly zajímavý ceny i na Taiwanu a teď to tam vyjde na stejný prašule jako tady.
Kamil - hlavně já už mám nakoupeno; mně už ke spokojenosti chybí akorát Canon 300/2.8 a ten bohužel přijde na sto litrů, které nemám... :-)