Navštíveno 726x

hoj chlapi. Nemáte někdo tip kde sehnat stolařské nářadí pro děti? Já ho kdysi jako malý dostal a zbyla mi jen pilečka, kterou používám dodnes. Ale chtěl bych už malé trošku začít učit zručnosti. Upozorňiju že se mi jedná o plně funkční vercajk, žádné plastové šunty na baterky.
Já kdysi měl sadu: kladívko, lupenková pilka+stolík, pilka, hoblíček, pilníček, dlátko a možná ještě něco dalšího.
Nedaří se mi nikde najít něco podobného.
Díky za radu Petr
Co se skusit zeptat v místnim železářství, na "menší kladívko" apod? Nekoupit komplet sadu, ale sám si ji poskládat a nějaký kufřík, nebo něco podobného pak vyrobit sám.
ps. jako malej špunt jsem měl malý kladívko, ale všechno "vejlký" nářadí jsem si půjčoval od táty.
taky varianta. Už mě to napadlo. Ale radši bych to jako celek. Chci to dát rodičům jako tip na dárek pro malého....
Zephyr: jj mám dodneška kladívko a pilku..bylo to na kartonový desce,zalitý igelitovou foĺií (předchozí verze měla ještě krabici)-ta fóliová byla zřejmě jedna z posledních..Od cca 1992 jsem to neviděl..kdoví,jestli se to ještě vyrábí,bylo to opravdu funkční nářadí-nikoliv funkční napodobenina nářadí.. :o)
[ Link ] něco jsem našel,ale jak je to s kvalitou těžko říct..Každopádně nejvíc se to podobá tomu mýmu nářadíčku.. :o)
jj měl jsem taky a mám schovaný pro mladýho, ještě v tom byl nebozez a svidřík
jj jak píše Šestikule, na tyhle cajky jsem zapomněl.
To co dal Rustapha vypadá dobře, ale je toho málo. Myslím že kladívko bude asi nejpreferovanější nástroj :-D.
Asi to dopadne tak, že malému vyrobím "ponk" a nářadí dokoupím ve spolupráci s prarodičema.
Chtěl bych ho k tomu vést už od malička (za 14 dní mu budou dva roky). Už teď je unešený z toho když mu do svěráčku dám odřezek palubky, pod nohy židlu a do ruky tu pilečku co mi z toho vercajku zbyla :-)
Chci ho v tom podporovat. Časem nějaký ten trhák do ruky nebo ráčnu a na záda pod auto :-D

27.09.2010, 19:39 |
Směty našel jsem toto, připoměl jsem si dětská léta a taky něco podobného chci prckovi koupit..
[ Link ]

27.09.2010, 22:57 |
JP S tim "na záda pod auto" hlavně počkat na správnej čas, abys jednou v zatáčce nezjistil, že ti malej z dlouhý chvíle opravoval brzdy:D
kua už jsem objednával to od filpa146, ale 208,- za poštovné, to ať si narvou do špic!

28.09.2010, 20:07 |
Zephyr | Upraveno: 2010-09-28 20:23:07
JP> neboj, samotného ho tam nepustím ;-)
tmx.806> Tome to s tím metrem je sranda? :-)
oficialne vdaka EU je toho v predaji velmi malo, kvoli bezpecnosti atd. napriklad obchodne retazce to nemozu predavat vobec jedine "bezpecne" napodobeniny. ked som bol krpec tiez som mal komplet sadu a ked som dostal na narodeniny krabicky s klincami, nebolo vacsej radosti. skus pobehat nejake stare hrackarstva, ktore funguju od sociku, mozno este nieco bude skladom. nasiel som napriklad toto:
[ Link ]
jasisoft>to je vono. Přesně něco takového hledám...
kua ale ta cena :-(
Jinak tu EU nám byl čert dlužný. Ať jdou do prdele s jejich předpisama! Jestli oni mají decka lemply a nejsou schopni či ochotni se jim věnovat a dohlížet na ně, tak ať jdou do řiti. Já chci svého synka vést k manuální zručnosti a díky nim je to takřka nadlidský úkol sehnat mu k tomu prostředky :-((
ak cez weekend nezabudnem, mozno najdem este moje stare naradie. malo by byt v dobrom stave a poslal by som ti ho za postovne. ale neslubujem, aboslutne netusim ci vobec este niekde existuje.
to mylsíš vážně??? to by bylo suuuprrrr :-D
poslal bych ti nazpět zašpuntovaný domlouvák ;-D