Navštíveno 15440x

27.09.2010, 13:27 |
meris Co pouzit na impregnaci latkove strechy u cabria?
ja sem se sbalil, dosel jsem do outdoorovyho kseftu a koupil si jednu z lepsich impregnaci, ktera se vpravuje teplem... nastrikal, vzal silnej fen a zacal si hrat... musim rict ze funguje bezvadne uz 4 roky...

27.09.2010, 22:08 |
meris Luke: ty máš jakou střechu? Kůži, nebo látku? Já mám látku.

27.09.2010, 22:09 |
meris | Upraveno: 2010-09-27 22:24:24
Díky za radu. Taky to půjdu udělat taky tak. Jen co bude auto v garáži.

27.09.2010, 22:14 |
meris

27.09.2010, 22:15 |
meris | Upraveno: 2010-09-27 22:31:18
Bohužel foceno mobilem za deště po přezuti na 17".
jakoze zaklad je se toho nebat... nemas na tom co zmrvit... jen kdybys pouzival horkovzdusku, tak si tu strechu nezapal ;-)

27.09.2010, 22:20 |
meris Horkovzduška mě napadla jako první, ale hned jsem zapřemýšlel nad teplotou.
musis akorat z vetsi dalky... ted si uvedomuju ze fen byl slabej... porad jsem to kontroloval (sahal jsem na tu strechu hned po fouknuti na urcityy misto abych to neprehnal) a foukal vic z dalky...

27.09.2010, 22:27 |
meris Naše má ještě asi tři stupně teploty, pokud si dobře pamatuju.

20.03.2012, 13:36 |
meris Tak jsem prošel čtyři. obchody v Praze a nikde nemají. Všechno ve spreji.

20.03.2012, 14:21 |
Smrada (M)
meris: ale i ta teplotni je ve spreji ;-)
Tak tohle me taky zajima :)
A nemate nekdo tip jak tu strechu nejlepe vycistit? Pod zadnim oknem mam trochu mapy jak to nekde stalo, tak lehce od mechu :(
ja pouzivam tohle
Meguiars Convertible & Cabriolet Weatherproofer
[ Link ] a cistic tady
Meguiars Convertible & Cabriolet Cleaner
[ Link ]

20.03.2012, 15:49 |
soray U nás si lidi hodně berou Autoglym Cabriolet Fabric Hood Maintenance kit. V kitu je 500ml čistič, 500ml protekce a aplikátor.

20.03.2012, 15:52 |
soray Případně pak top záležitost Swissvax Lotos Protectant set, cenově ale trochu výše.

20.03.2012, 17:08 |
savle Ja mam tu sadu autoglym, co psal Soray. Ten cistic by mohl cistit o trochu lip, ale mozna jsem se jen bal pritlacit. Kazdopadne tu impregnaci muzu vrele doporucit. Nastrikal jsem tim strechu, mikro vlakovou uterkou trochu vetrel do látky, nechal uschnout a voda pak po strese krasne styka.
koukam ze je to ěroky starej toppic :-D

20.03.2012, 17:46 |
savle :-) meris ty obchody asi prochazel hrozne pomalu :-)
A za mne zas Gtechniq I1 Smart Fabric Coat... 500 ml cca 16 liber. Výsledky zde:
[ Link ] a zde
[ Link ]

20.03.2012, 18:21 |
meris Díky moc za tipy.
Tohle se mě taky týká ale víc by mě zajímaly zkušenosti s konkrétníma impregnacema z dlohodobějšího hlediska , zkrátka bych potřeboval něco co bude bungovat dýl než 14dní -párkrát jsem použil impegnaci od NIKWAX na stany ale pěkně to stýkalo opravdu jen ty dva týdny a pak jsem to musel vzít znova ....

21.03.2012, 09:07 |
soray Top je Swissvax Lotos Protectant, sice je drazší, ale několikanásobně účinnější než veškerá konkurence dostupná na trhu.
Jinak výborný je zde nezmíněný 303 High Tech Fabric Guard, který používám i na koberce proti zašpinění a Gtechniq I1, který zmiňoval mr.brain.
No a jinak již zmíněný Megs nebo Autoglym, tam věřím, že výdrž bude také delší než u obyč produktů.
soray: a dokážeš mi sehnat ten Gtechniq I1 Smart Fabric ? koukal jsem že na shopu něco od Gtechniq máte.

21.03.2012, 12:10 |
soray | Upraveno: 2012-03-21 12:18:09
Gtechniq děláme, takže není problém dodat.
Edit: Teď jsem mluvil s kolegou, četl Tvůj mail a bereme ho na sklad.
Prima,prima , dej mi vědět až bude k dispozici,díky :o)

21.03.2012, 14:33 |
meris Kral007: Lukáši, nějak se problém s impregnací přesunul až na letošní jaro. V zimě auto stálo, tak jsme to neřešil.
auto stalo venku nebo pod strechou? :-)
OT: dá se takhle něčím naimpregnovat i textilní oblečení na moto?Dík

22.03.2012, 09:56 |
soray Podle mne můžeš normálně použít ty přípravky viz. výše. Např. na tom 303 Fabric Guardu je psaný i použití na polstry, koberce atd.

22.03.2012, 10:31 |
meris kral007: Auto je standardně schovaný v garáži.
Na kolik použití je ten Autoglym Cabriolet Fabric Hood Maintenance kit? Jak cca dlouho vydrží impregnace? Moc díky :)

22.03.2012, 11:31 |
soray Tak to se přiznám, že zatím nevím, kabriolet nemám a od zákazníků mám zatím jen zpětnou vazbu ve smyslu "je to super". Určitě bude záležet na stavu střechy, pokud bude vysušená, tak logicky nasaje víc, pokud byla udržovaná, tak by spotřeba neměla být velká. Tipuju že na cca 3-5 aplikací by to mělo v pohodě vystačit.
No je total vysusena, buhvi kdy byla impregnovana, takze radeji pocitat s tim, ze to nasaje vse rikas :)
A cca zivotnost? Mesic, sezona, ...?

22.03.2012, 11:54 |
soray Tam pak záleží, jak často a čím to budeš mejt. Agresivní šampón s tím asi zamává za chvíli, ale to asi nebude Tvůj případ, když si chceš dát práci s čištěním a impregnací. Výdrž bych si tipnul spíš na měsíce. Nechci ale cucat z prstu, fakt to zatím nevím. Vycházím jen ze zkušeností s 303 Fabric Guard, kterej mi na koberečkách v interiéru vydrží cca čtvrt roku.
soray: super, moc díky, tak to zkusím a dám vědět ;o)

23.03.2012, 11:58 |
soray Dnes by Tě měl kontaktovat kolega a zavezl by Ti to ;-)
soray: fajn, moc díky ;) hlavně ať zavolá dopředu, abych tam byl ;)
Tak kterej?
303 Fabric Guard
nebo
Gtechniq I1 Smart Fabric Coat
+ nejakej cistic na cernou strechu?

16.07.2012, 10:38 |
soray Oba jsou dobrý, ani s jedním neuděláš chybu, fungujou plus minus stejně :)
Čistič jakékoliv APC + kartáček, případně po vyčištění ještě aplikovat přípravek na obnovu barevnosti - dle stavu střechy.
Nejakej konkrektni tip na ten cistic? Nevim, co je APC a konkretne jakej pripravek na obnoveni barvy? I kdyz, obe kabria, co mam v ulici, jsou OK. Ale pro pripad, ze bych chtel udelat komplet strechu.
Diky!
Jo a prosim te, ten Collinite 476s super, ale shanim nejakej vosk specialne na cervenou barvu. Znam jen od DODO juice, ze dela vosky na barvy, otazka, je to k necemu nebo je to zbytecny?

16.07.2012, 11:25 |
soray Valetpro Interior APC (lze použít i venku, velmi dobrá cena a výkon)
CG Green Clean
CG Grime Reaper
Meguiars APC (jen v galonu)
Kartáček od Colourlocku.
Na barevnost máme přípravek od Renova
[ Link ] U vosku se na barevnost vykašli, ty rozdíly jsou téměř nepostřehnutelný. Na červenou od Doda můžeš zkusit Orange Crush například, ten je na teplé odstíny. Záleží, čeho chceš dosáhnout.
Mno, bydlim ted v Anglii, prijel sem, videl jsem, ze pan domaci se snazi, lec marne, dovez sem si lesticku a par veci, odehnal pana domaciho s jelenici, obeh auto clayem, preliznul hologramy, navoskoval Collinitem, nacernil plasty a pan domaci ted jen oplachne, osusi a kocha se.
A soused, kdyz to videl, tak chce svoji Z3 taky. Obe auta cerveny, cerna strecha... Tak mi to tam pristavi a ja se to pokusim ozivit. Jeho auto je adept, rucne myty, ale za ty roky je to proste zanedbany, bude valit bulvy.
Prave sem objednal Orange crush a tu 303 na strechu. jeste si dovezu neco na kuzi a muzu se do toho pustit.
Mě vydrzěla ta outdoor-hardová impregnace asi 5 let :-))) ale asi bude to tím, že střechu vyndám tak 2-4x za rok :-)))