Navštíveno 1001x

Tak dneska jsem se utvrdil v tom, že pražští měšťáci jsou opravdu výběr národa :-D
Jedu v Praze ulicí Komunardů a jelikož na krajích, kde jezdí auta normálně jsou hrozný kostky, tak většinou jedu ten nejhorší úsek po kolejích, kde jsou normální panely či asfalt a ne tankodrom.
Ujel jsem takhle pár metrů, vrátil se pak na ten hroznej povrch a za chvíli za mnou měšťáci s octavií a s majáčkovou parádou mě zastavili.
Následovala trocha povídání o tom, že jsem udělal hroznej přestupek a že na něj mají oznamovací povinnost a předáme to ke správnímu řízení a podobný.
V klidu říkám, že jsem se jen vyhýbal tomu nejhoršímu úseku, abych nemusel měnit tlumiče každý půlrok.
Tak prej mám jezdit po vesnicích a ne do Prahy. To mě pobavil poprvý. No, to ale není pointa...
Držel mě tam asi 10 minut a celou tu dobu stál u okýnka a pořád říkal dokola "tak co s váma uděláme" a "co navrhujete" a podobný řeči.
Bylo tak neskutečně evidentní, že čekal na peníze bokem, až to bilo do očí.
Zeptal se mě asi podesátý "tak co s váma uděláme", tak jsem mu odpověděl, ať mě zastřelí na místě, že to bude asi nej řešení. A on zase něco o tý komisi a tak...
No, nakonec teda že mi dá pokutu na místě a kolik bych si jako já dal pokutu. Tak jsem mu pořád říkal, že by bylo nej, kdybych mu slíbil, že už to nikdy neudělám.
Po těch 10-ti minutách z něj teda vypadlo, že pokuta za 500,-. Tak jsem mu je dal a on jakože "děkuju, nashledanou a příště si dejte pozor".
Tak jsem si ho ještě zavolal nazpátek a řekl mu, že mi "zapomněl" dát lísteček. Tak šel celej nasranej vypsat něco za auto a evidentně jsem mu zkazil představu snadný pětistovky...
A to mi ještě vyprávěl, že mi to prej napíše jako parkování v oranžový zóně a bez bodů... ale moc mu nevěřím. Když jsem mu podepisoval bloček, tak měl vyplněnou jen tu pravou odtrhávací stranu, co dává mně a tu levou měl prázdnou. Takže když tak nad tím přemýšlím, bůhví, co tam vyplnil...
No, příští týden se asi půjdu podívat, zda mám nějaký body nebo ne a případně za co... protože doteď jsem byl na nule :-)
Docela mě mrzí, že jsem s sebou neměl nějaký záznamový zařízení... protože tolikrát během chvilky slyšet "tak co s váma uděláme" a "jak to teda vyřešíme" bylo hodně průhledný.
Policista má být od toho, aby rozhodnul o pokutě na základě prohřešku a ne aby řidiče nabádal k nějakému smlouvání. Dokud to bude fungovat s policajtama (měšťákama) jako na tržnici, tak ten respekt vůči nim opravdu jen tak nepřijde...
Budiž to bráno jako takový zamyšlení...
Chybu jsem udělal, potrestán jsem byl, potud OK, ale ten způsob jakým to bylo provedeno...?

23.09.2010, 17:47 |
hanx co takhle zajít s tím lístečkem někam na cajty zkontrolovat jestli ta pokuta byla řádně předaná a tak? :-) bylo by fajn mít možnost jít za tim policajtem a říct mu "tak co s váma uděláme" :-D
ale k tématu - je to hnus... hodně měšťáků nejsou vůbec policajti, jen si léčej komplex z mládí (už nemaj koho šikanovat a k policii ČR je nevzali)
Koukni se co je na lístku za paragraf... A pak to srovnej s bodovým "kontem" a případně okamžitě na ředitelství MP Praha anebo na magistrát rovnou. Phuy :-!
tak to je vostrý teda :D regulérně bych si psal jeho číslo a nazdar.....
to hanx:
no, 500 Kč lístek mi nakonec dal, takže peníze vykázat musel (i když byl evidentně dost nasranej, že jsem si o něj řekl)
to mr.brain:
no, z těch klikiháků na tom lístků toho moc přečíst nejde, ale určitě to zkusím příští týden porovnat (netuším, jak dlouho trvá, než se stav konta aktualizuje)
to me poser zada co s vama pane -))
stav konta trvá dost dlouho než se promítne..... klidně měsíc a víc takže bys nic neviděl třeba..... jukni na ten paragraf co tam je a najdi si ho....
ale tak i tak bych po nich šel a nahlásil je, číslo odznaku, vozu či prostě se domoct práva a říct at si prověřej posádku která ti dala tenhle lísteček s pokutou....
Klidně stačí dle čísla bloku, určo to bude mít na podpis a bude se hnedka vědět, kdo tu pokutu dal. Ale jinak jasnačka že musel bejt nasr.....

23.09.2010, 19:26 |
Timbo ja sem byl pred nedavnem taky ponizen na nejvyssi urovni. dal mi pokutu mestak a jeste k tomu cigan a jeste behem vypisovani hulakal na jiny degese v zaparkovanym aute jako more pockej az to tu skasnu a dame cigaro :-(
mi bylo na bliti ale neudelam s tim nic pac prestupek jsem jednoznacne spachal :-(
Prý do pěti dnů by měl policajt předat informace o přestupku tvému úřadu a tam ti bába připíše bod. Dneska sme měli v práci ref.zkoušky

23.09.2010, 19:51 |
Mika To bych blil, okamžitá výpověď takovému to retardovi !! dp úěti dnů by to měli MPíci dát na Mgm a ty to zapíšou do systému, ale otázkou je zda to udělají neprodleně.
Příští týden zjistím detaily ohledně toho, zda mi tam něco napsal nebo ne. Pokud jo, tak se do toho zkusím trochu opřít... :-)
Jde o princip.
...tak tam jeď/-te někdo zítra, a dejte mu vydělat a přitom nahrávat, jestli to chcete hrotit...děláte, jak kdyby nikdo nefušoval :-))
no, už hodně dlouhou dobu přemýšlím o nějakém záznamovém zařízení do auta... aby to ve smyčce nahrávalo třeba posledních 30min (ideálně obraz před autem a zvuk v autě). Na případnou dokumentaci nehody či podobných akcí jako nahoře ideální řešení

23.09.2010, 21:00 |
hanzz

23.09.2010, 22:21 |
Kesam tak to je vostrý :-)

24.09.2010, 08:23 |
Veva pěkněěěě!!! že se nestydí :-D
jsi mu měl říct, že mu dáš dvacku na cheeseburgra :-D