Navštíveno 1094x

22.09.2010, 19:12 |
JB zdravím, pořebuju nový telefon - využití - služební - maily, sms, telefonování, výdrž. co mám vzít iphone nebo BB? četl jsem testy jak iphone tak bb, u iphone se mi z testu zdá, že je horší na kancelářské věci, ale prý má lepší celkové ovládání. jak je to s výdrží baterie? píšou, že oba mají cca 1400-1500 mAh baterie. díky za odpovědi... napsalo se toho hodně, ale takhle porovnávat jsem to nenašel.

22.09.2010, 20:14 |
rcman Pro moje použití je na prvnim místě Iphone 4. Ale momentálně uděláš líp když si pořídíš BB. Hlavně proto-že Iphone 4 se nedá sehnat! Já ho mám zamluvenej u Vodafonu 14dní a absolutně bez odezvy.
Upřímně si vybírám i telefon kterej se mě líbí. Což bohužel u BB neni. Ale zase Iphone je telefon jak na styl a tak. A BB je telefon opravdu zaměřen na funkčnost a použitelnost. Takže je to jedno z druhym...

22.09.2010, 20:53 |
TROY na BB musí mit celou podporu jinak je ti to na hovno
na hardcore prácu (s backgroundom) BB, na zábavu a bežnú prácu iPhone 4

22.09.2010, 22:23 |
JB teď jsem měl e66 - hroznej strašnej telefon, předtím htc, taky běs.. tak už mám docela strach. ale taky jsem se přikláněl k iphonu - vyjde mě díky okolnostem na 4000 kč včetně dph, takže asi do toho půjdu. díky
chodte s BB do p*či...... shodou okolností k nám tenhle tejden do firmy nastoupil nějakej pofidérní cizák na víc než vysokou pozici a tohle BB má.... samozřejmě my v gts nic jako stupidní BB provozovat nehodláme takže se mu zřídil v HU pobočce account na BB a už jen podělaný nastavení sychronizace na tomhle zajebanym zařízení mě tak sralo že sem měl chut mu to vomlátit o hlavu.....
v tomhle případě zlatej iphone.....
a vřele doporučuju si před výběrem ještě ošahat třeba GalaxyS od samsunga

23.09.2010, 12:33 |
JB Nismo - jak se Ti zdá ten samsung - měli jsme ve firmě omnie a byla to tragédie...

23.09.2010, 13:22 |
choze no kuwa Nismo chválí Iphone :D
choze: :) ještě by se to dalo zkrátit. "no kuwa Nismo chválí"

23.09.2010, 17:16 |
Pekys Pokud to budeš hodně používat v zahraničí, tak určitě BB, jinak se na roamingu nedoplatíš. Pokud jen tady, tak bych bral cokoliv jinýho, jen ne BB.

24.09.2010, 13:55 |
treid | Upraveno: 2010-09-24 14:09:31
Nismo.Power : je evidentní že o BB nevíš prakticky vůbec nic takže buď jsi totálně neschopnej nebo musíš mít nutný OT ke každému tématu. Nevím co je horší, běžný uživatel umí nastavit email a heslo pro synchronizaci k BB serveru ..

24.09.2010, 21:06 |
JB HELE chlapi - já o těch telefonech nevím vůbec nic. Jediný co vím, že BB má děsně mizerný baterie - půlka lidí od nás z firmy z UK a Slovinska tydle founy má a baterka drží několik hodin až skoro celý den. Můj problém je, že v zahraničí docela často jsem. co to tedy znamená - pekys - jak to BB dělá, že to není drahý? můžete se prosím trošku rozepsat - fakt do toho nevidím a nechci udělat chybu - sice jsem včera objednal iphone (jsme u outůkendů), ale prý vůbec nejsou, příští týden maj inventuru, tak možná pak... dík.

24.09.2010, 21:45 |
Pekys co mi bylo řečeno, tak BB má svojí síť a nerozlišuje jestli si ve španělsku, slovinsku nebo finsku. Prostě platíš paušál a maily ti chodí všude. Jak psal Troy, k BB je ale potřeba mít asi podporu i na PC. Já už to moc dál nezjištoval, protože jsme se rozhodli pro exchange, takže víc podrobností bohužel nevím.
U exchange v zahraničí platíš roaming data, když si stáhneš maily. V ČR taky platíš data, ale ty už mám zadara v paušálu, takže to neřešim.
Co jsem měl BB v ruce, je to asi o zvyku, nicméně lidi co znám a mají BB, tak si ho chválí, ale jsou to přesně ty co pracujou ve dne v noci.
JB: BB a mizerný baterie? Mě na 9700 jede nonstop BIS i BES, SMS a volání tak nějak normálně, sem tam nějakej serf po netu a baterka mi vydrží i tejden. Pokud s BB pojedeš do zahraničí a pokud tam nepotřebuješ data, tak jednoduše odškrtneš v nastavení data v roamingu a nebude se ti nic účtovat a samozřejmě ani chodit mail atd. Pokud ale data v roamingu potřebuješ, tak pak na to má každej operátor příslušný balíčky pro data v roamingu obecně.
Jinak samozřejmě na BB máš dvě služby:
BIS = Blackberry Internet Service - slouží pro neomezenej přístup k netu a nastavení a používání několika freemailovejch schránek.
BES = Blackerry Enterprise Server - to už se jedná o firemní licence na, kdy si musí firma koupit a platit BES licenci od RIMu (Research In Motion - výrobce a prodejce BB), potom se to dá využívat i na podobný bázi jako exchange. Pokud ovšem firma nemá BES, tak na BB firemní poštu těžko rozchodíš...
Subjektivně na práci asi nejlepší telefony.
pokud telefon pro zábavu, tak jednoznačně iPhone.

26.09.2010, 14:07 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-09-26 14:21:52
zkusím se vtírnout než založím nový téma pokud to tady zapadne. mám přes 2roky N95 8GB, spokojenost, ale asi začíná odcházet baterka a koukám po něčem jiným.
to jiný je iphone 4 (máme doma iPad a to je návykový), všude ho dost chválí, N95ku jsem funkcema využil tak na 20%. v podstatě je pro mě nejdůležitější to zda iPhone 4 zvládne:
- předpokládám, že exchange nebude problém
- v tuhle chvíli mám sesynchronizovaný kontaky s outlookem. zvládne iPhone tuhle synchronizaci a teď myslím kompletní- kontakty, kalendář, úkoly? kalendář a ukoly jsou pro mě dost podstatný věci, potřebuju průběžně doplňovat věci do kalendáře jak v mobilu tak v outlooku a občas to dát všechno do kupy. kdybych na tohle musel mít další externí aplikaci, pak by pro mě iPhone asi ztratil smysl.
jinak volám, pracuju s mejlama, napíšu tak 5sms tejdně, takže všechny funkce navíc jsou pro mě jen bonus :)

26.09.2010, 17:40 |
TROY I4 exchange vpořádku :o) i ta synchronizace by měla bejt ready ;)
díky, úkoly asi nebudou tak horký, ale kalendář je podstatnej. takže je asi rozhodnuto o nástupci N95 8GB

26.09.2010, 19:36 |
TROY nejdřív raději otestuj :o) abys pak nenadával )

26.09.2010, 22:09 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-09-26 22:24:17
jak už jsem psal, jsem celkem nakaženej z iPada, segra iPhona 3G už má, takže znám, macbooka taky a já s mobilem volám, napíšu 20sms měsíčně a potřebuju mejla kalendář

27.09.2010, 10:59 |
JB tímto je to pro mě tako vyřešeno - exchange máme taky.. teď jsem zvědavej, kdy ten telefon vlastně bude.
jo tak to já taky.zatím těžce nedostatkový zboží

27.09.2010, 16:28 |
TROY ; ) to je no
Krapet nestíhaj