Navštíveno 3293x

21.09.2010, 14:19 |
Only_One | Upraveno: 2010-09-21 14:33:39
Mám tu doma takovej stavební problém - zdivo porotherm, zateplené ted nove 100mm EPS. Takže klasika zakládací lišta celej systém
Spodní stavba je tvořena jen ztraceným betonovým bedněním a já na něj teď chci dolepit 10čísel XPS. Jde mi o detail u hydroizolace. Nyní končí u paty zdi jak je na obrázku. Můžu k tomu prostě bezprizorně nalepit ten XPS a dál to neřešit jen dotěsnit PU pěnou a nebo to je špatně a je nutné to z hlediska hydroizolace oblepit ipou něbo to řešit nějak dál a jinak? Terén bude cca 20cm pod úrovní stávající hydroizolace (pod zakládací lištou EPS)

Já měl přesah ípy cca 20cm. První řádku jen 40ka cihla a na ní 44ka cihla. Stavební dozor mi říkal, že by bylo dobré tu ípu ohnout nahoru - nalepit na tu 40ku cihlu. Jelikož ípa praskala, nešla regulérně ohnout nahoru a přilepit, tak jsem první řádku cihel natřel penetrací a XPS-ku nalepil jak přes základy, tak přes první řádku cihlel. Zateplení fasády jsem dělal až jakoby od druhé řádky cihel(první řady 44cihel). U tebe nevím, ale asi bych to řešil stylem - zakládací lištu zateplení zespoda natřít také asf. izolací a v přechodu EPS x XPS bych dal jakoby přesahovou lištu - něco jako parapet(červeně). U mě mám EPS tak, že přesahuje XPS - není zároveň s fasádou.

jo tak ted sem koukal na fotky - EPS bude cca o 2-3cm vyšší jak XPS takže okapnička bude zachovaná
I tak bych pro jistotu natřel to ztracené bednění(aspon jednu řádku) a tu zakládací lištu EPS asfaltovou izolací.....
Pleskni tam XPS a tradá...
Pokud to chceš mít neprůstřelný, tak natři tu poslední šichtu bedňáků k původní hydroizolaci.

21.09.2010, 19:20 |
Dudelina | Upraveno: 2010-09-21 19:35:15
Jestli to černý na 45° je vytažená hydroizolace, tak není vubec o čem...prostě nalep XPS.
Tomson: ten detail je pěknej, ale na podsklepenej barák.
ano je tam přesah maličkatej par cm. Ma tedy cenu tam patlat nejakej ten asfalt?
Dle mě asfalt nemá cenu.
Když máš tu hydroizolčku přetaženou, tak už nevidím jak by se tam měla vlhkost dostat.
jj, ja daval jenom XPS... jestli budes odkopavat, tak nopovku a hotovo...