Navštíveno 1610x

20.09.2010, 11:29 |
clown mam auto, jezdi s nim otec, ale je bohuzel psane na moji osobu
prisla vyzva .. za jizdu na signal stop, tedy na cervenou, tedy jdou po me, ze jsem projel cervenej semafor s autem, co jsem s nim 2 roky nejel
papir jsem dal fotrovi at si to vyridi, zacal rvat, ze on to nemohl byt (krizovatka Bohdalec) on bydli v Edenu.., tak jsem ho poslal at to vyridi, kdyz ma ty znamy vsude a vsichni kamosi policajsi jsou dobry.
no prisel s tim, ze dobrej znamej od MP mu to nasel a rekl, ze na fotce je on .. logicky, kdo jinej a ze to mam vzit na osobu blizkou ..
vtip je v tom, ze samo uplynula doba a ja se po tom zacal pidit, co se deje .., mno co se nestalo, je to jiz na kraji na dopravce a ted co se bude dit ?
bud to pojede beze mne a tim padem ja dostanu rovnou flastr a nebo mne vyzvou ??? nejradsi bych tam teda sel a fotra za tu picovinu potopil.., otazka je, zda i kdyz je to predany vejs od MP, zda je tam jeste osoba blizka, nebo rovnou soud :o)
any idea ??
jak by jste se zachovali vy ? jsem zasadne proti osobe blizke, s timhle mne fakt krkaj.. a fotr neskutecne nasral.
Neřeš vymlouvání na osobu blízkou a prostě práskni fotra, ne? :-)

20.09.2010, 11:53 |
soray Kdysi (cca 10 let zpatky) jsem resil uplne stejnou vec - auto psane na me, se kterym jezdil otec. Pak prisla k nasim do CV vyzva k vysvetleni prestupku z Prahy, ktery jsem sel (jakozto skoroprazak) resit. Policat mi ukazal fotky, ja mu vysvetlil situaci okolo auta s tim, ze i na fotce bylo jasne videt, ze je to otec. Pak mi nabidl, zda to ma poslat do CV k doreseni s otcem nebo zda to vyridime hned. Zvolil jsem vyrizeni hned, kdyz uz jsem tam byl a k memu prekvapeni mi dal podepsat jen 2 papiry, kde bylo cosi o osobe blizke a poslal me pryc s tim, ze je to vyrizeno.
ksefty s rodinou... :-X ja bych ho prasknul...
kšefty s rodinou jsou na hovno a to doslova

20.09.2010, 13:01 |
20bad bud uplně v klidu a vůbec nic neřeš, když nikam nepůjdeš tak jediný co ti teoreticky hrozí je předvedení k podání vysvětlení, tot vse. Proste na to zapomen, není v silách policie předvádět ty co nedorazí na výzvu (u přestupku v dopravě)

20.09.2010, 13:06 |
clown no nechci dopadnout jak manzelka, pokuta za parkovani v modre zone, nevyrizeno, exekuce na plat, ucet i barak .. po dobu 10 mesicu blokace na pozemkove urade.., kvuli 9600 Kc pro exekutora ..,
Jestli vis kam to mas poslat, tak napis dopis. Na netu jich vygooglujes tunu. A nemusis hnout prdeli.

20.09.2010, 13:50 |
clown tak ja to mam z kanclu jen pres Vltavu, prochazka na 20 minut .., coz o to :o))
Jim usetris praci, oni budou jen radi, ze se tim nemusej zabejvat, tomu ver.

20.09.2010, 14:13 |
clown nebooj, zkousim to najit na koho se tam obratit :o)

20.09.2010, 14:28 |
20bad 2clown-jenže manželka podepsala pokutu na místě nezapalcenou a nezaplatila ji, proto ty následky, tady v tom případě nebylo nic projednané, oni ho vyzývají k podání vysvětlení

20.09.2010, 14:34 |
clown 20bad .. , nevim, je to vic nez mozne :o))
Tak to jsem dopadl jeste dobře :o) Mě dohnali po 5 letech.. taky sem nezaplatil pokutu za červenou, poslali znova slozenku na 1000kč, tak jsem ji zaplatil a byl klid :o)))
Clown: S tím jak se k tomu tvůj tatík staví prdelí, tak bych ho fakt napráskal.. On ten přestupek způsobil, tak ať si nese následky...

20.09.2010, 16:14 |
clown Area .. to vis, dnesni sedesatnici, mentalne neprezili revoluci.. tvuj otec, muj otec, tchan .., tchyne, vsichni okolo, vsechno je spatne atp.

20.09.2010, 17:12 |
macek No to teda cumim NAPRASKAT SVOJE RODICE oni by meli napraskat vam prdel. Jak tohle muze vubec nekdo rict. Resite tu takovou hovadinu vdyt to neni zadnej problem tam dojit osobne maj tam uz pripraveny formulare na osobu blizkou tak to tam jenom napises a je to.

20.09.2010, 21:21 |
Pekys hele zaběhni tam, a budeš mít klid. Podle SPZ ti najdou přestupky, vysvětli jim situaci a pokud tam maj i fotky, tak na tebe ani nebudou koukat ze si z nich delas prdel, ale uvidi tam nekoho jinyho. Pak ti daj formulář s odvoláním na osobou blízkou, podepíšeš a máš to za sebou.
macek: no ono jde asi o ten princip.. jakože jeho tatík jezdí v autě, udělá přestupek a ještě ho seřve a nechce to řešit.. já bych byl taky dost naštvanej..
ale já bych to taky neřešil udáním.. tátovi bych sebral auto, nebo bych ho napsal na něj, ať se příště stará opravdu on..

20.09.2010, 22:58 |
macek Bolthorn jasne tak at prepise auto na otce a je klid takhle si za to muze sam :-))))

20.09.2010, 23:48 |
Ravo njn rodiče...občas to s něma není lehký...ale ruku na srdce..když jste byli malí a oni za vás museli žehlit vaše průsery, taky vás v tom nenechali (rozbitý okna balónem, pošlapaný záhony, nakradený hrušky, sousedovy zapálený kočky (tohle už je extrem pro odlehčení situace:)).
Takže zatnout zuby a vyřešit to = osoba blízká.
Jinak obecně počítejte s tím, že to co rodiče dali do vás budete pomalu zase vracet zpět. Takže přeju pevný nervy a co nejvíc vynalézavosti při preventivní činnosti na eliminici možných průserů (nepoštět ke složité technice, nic navíc iniciativně nezařizovat atd atd. protože se vše nakonec stejně obrátí proti vám a budete po zásluze potrestáni - klasický věčný nikdy nekončnící generační rozpor - taky budete jednou staří, tak si podle toho koukejte svoje děti vychovat :)

21.09.2010, 02:23 |
cuir otec take jezdi s auten napsanym na me, jasne sem mu rekl ,ze kdyz prijde jakakoli vyzva k podani vysvetleni z podezreni spachani prestupku a bude se to tykat mojeho / jeho auta tak mu predam obalku a on si to vyridi. S vlastnim otcem opravdu nemam vrely vztah a proto takove reseni. Auto si odeme koupil za vice nez lidovou cenu. Prodal jsem mu to ,protoze on auto potreboval a ja v te dobe mel tri a opravdu zcela zbytecne. Doted zadna pokuta nedosla...auto uz ma skoro dva roky.
Ovsem problem neni ani tak v tom tam dat osobu blizkou ,ale problem je ten ,ze mam pocit ,ze kdyz se rekne osoba blizka tak se clovek sice zbavi pokuty ,ale pokud je prestupek bodovanej tak body jdou na karticku majitele vozu. Nejsem si timto zcela jistej, ale nekde jsem to cetl ,ze to tak je a nebo to tak minimalne navrhovali, aby se tim padem aspon castecne zamezilo vyhejbani pokut pres osobu blizkou.
Cili nevidim jedinej duvod, proc kdyz otec neni ochotnej danou situaci jakkoli resit tak proc by ho mel jeste krejt.
Kdyz sem byl malej a zapalil sem sousedovi kocku tak ne jen ze sem dostal po cuni a nemohl sem mesic ven, ale jeste byla ticha domacnost a kdyz sem neco chtel tak sem mel smulu. Dostal jsem najest, napit, a spat..zadna televize, zadni kamaradi a predstava ,ze jeste zacnu bejt drzej a rvat tak dostanu trikrat tolik po typaku.
Takze opravdu nevidim jedinej duvod proc tohle prejit a otce pokrejt. vse samozrejme zalezi na situaci a vztahu mezi lidma...ale na rovinu rikam...svojeho otce bych take nepokryl. Od sesti let se nestara a nestaral. Kdyz sem mu zavolal ,ze jsem udelal maturitu tak se me zeptal a co chces? (nikdy sem po nem nic nechtel, narozdil od sestry), dal sem mu jeste druhou sanci a volal jsem mu asi za mesic na to ,ze jsem udelal ridicak a dostalo se mi stejne odpovedi" hmmm a co chces?" rikam "nic ahoj, jen sem ti to chtel rict"
Ted uz je otec v duchodu, ma more casu, penize prochlasta a prokouri, bydli na vesnici ve svem dome. Kdyz prijedu na navstevu tak jedine misto kde s nim je aspon trochu rec je hospoda, doma bud chrape nebo cumi na bednu. Posledni dobou zacal jevit zajem , zaclo mu dochazet ,ze je starej a ze je sam, ze ma sice doma manzelku (macechu) ,ale zadna hitparada to teda neni a tak zacal navazovat kontakty a rikal, klidne prijedte kdyz budete mit cas rad vas uvidim a tak porad dokola. Rikal sem si...dam jeste jednu sanci...dojel sem na navstevu a opet stejnej scenar..opet hospoda, cigara , televize a spanek..opravdu zivot k nezaplaceni. Zajem nulovej, jen spousta narikani jak to a vono a kdesi cosi...to me opravdu nebavi, aby se zeptal jak se mam ja to nehrozilo. Takze skonceno a uzavreno, na pohreb prijdu zas takovej hajzl nejsem...ale tak jak ja neexistuju pro nej tak on neexistuje pro me. Pak asi chapes ,ze ne vsichni maji idealni rodinne souziti a ne vsichni tim padem jsou ochtoni se pro sve rodice pretrhnout.
Kdyz by mati udelal prestupek tak to uz by bylo jine, tam bych to bez debat pokryl osobou blizkou a to aji bez ohledu ze ja bych dostal body, ale moje mati by to zase takhle nechtela.....klidne by to vzala na sebe a hlavne by se umela chovat a neservala by me za to ,ze ona udelala chybu a ja bych ji rozhodne nenatriskal tak jako bylo me jako malemu natriskano. Takze vse ma dve strany a jde jen o to kam se to maslo namaze aby to spadlo tou nenamazanou stranou nahoru.
cuir - pak ale nechapu, po tom co jsi napsal, proc si autak neprepsal na nej at mas klid...
Ja taky cekam zdali ted neco nepride, byl sem bratroj na svatbe a delal mu ridice (+ sem byl svedek) a trochu jsme nestihali na obrad, takze mozna nekde neco bylo..., ale ja ridil bratrovo auto, muj bratranec moje, tak uvidime jak to cele dopadne (podstatny je, ze se na osobu blizkou nebudu vymlouvat :) )

21.09.2010, 10:00 |
clown cuir .. jj, to presne chapu :o)
macek, ono je to tezky, az nebude osoba blizka a ty porad budes jezdit drocku, nekdo z pribuzenstva bude mit pujceny tvy auto, nebo budete jezdit ve dvou, tak jak se zachovas ??
prijdes o papiry, kvuli neci blbosti i kdyz te volant zivi ?? navic nereknu kvuli rychlosti, ale na cervenou ? tj 3s po naskoceni cervene ???
sedim v aute skoro stejne jako ty, jen s tim rozdilem, ze ja si svych 70 - 80tkm/rok najezdim po republice
tady slo o princip .. prinesu mu papiry, on mne posle do prdele jakoz to cholerik, tak se s nim nehadam a mrsknu to po nem, on po cca 14 dnech rekne, ze to zaridi, a zaridi presne hovno, jen ten termin necha prelozit na extra blbej termin, kdy jsem nebyl k dispozici

21.09.2010, 10:20 |
JP | Upraveno: 2010-09-21 10:36:41
Kurva lidi, přestaňte používat ten zhovadilej termín "OSOBA BLÍZKÁ"! Správně je to "odmítám podat výpověď" proboha. Jestli chceš vypovídat proti vlastnímu otci ať už je jakej chce, tak potěš koště. Když už chce úřad peníze za nic, tak ať si alespoň sám zjistí po kom je vlastně chce.
"až nebude osoba blízká" - nejde o žádnou osobu blízkou, ale o odmítnutí podání výpovědi - ta vaše vlastní výpověď totiž většinou slouží jako přiznání k přestupku a často i jako jedinej opravdu silnej důkaz proti vám. Tohle právo NIKDY nezmizí, z principu je to blbost.
Žádný body na kartu majitele nejdou (samozřejmě pokud mu neni prokázáno, že ON udělal přestupek), to je snad největší hovadina co jsem četl.

21.09.2010, 11:31 |
macek clown neboj kdyz se tohle stane me tak rozhodne nebudu tolik prskat a premejslet ze otce prasknu to bych musel bejt uplnej vul je to prece muj rodic kterej me vychoval. nevim co resis auto je psany na Tebe a Tvuj tata je uz asi starsi pan tak v cem je problem tam zajit sam a vyresit to sam. Copak on za tebe nikdy nic nresil kdyz si Ty udelal nakej maler?:-)))))))))))

21.09.2010, 12:36 |
Conan Tady máte všechno hezky popsaný, tak jen nebuďte líný a čtěte:
[ Link ]

21.09.2010, 14:03 |
JP Conan: K tomu článku bych dodal jednu podstatnou věc - nikdy neplaťte pokuty na místě, pokud víte co s tim pak dál dělat, nebo ke správnímu posíláte advokáta kterej to ví. V opačnym případě to bude akorát dražší:))

21.09.2010, 15:47 |
Conan JP: to jo, oni to tam ale snad u každého článku taky píšou...