Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT Help: GA-P55-UD5 - problem s pameti

o Navštíveno 691x o
o 17.09.2010, 06:59 | Knightey-
Mam tuhle novou desku (socket 1156), cpu i5 750 (2,66GHz).
Nahral jsem tam nejnovejsi bios a to F10 (puvodni byl F3).
Pameti tam mam 2x 2GB DDR3 Corsair GT 1600MHz CL7

V biosu v MIT vidim ze mam obsazene dva sloty pametma po 2GB ale pod tim je napsano USED pouze 2GB. Jak to?
Ve Win7 64b to vidim take tak, hlasi mi to:
Nainstalovana pamet (RAM): 4GB (pouzitelne: 1,99GB)

Ptam se proc? Az jsem zkousel pameti jakkoliv prohazovat nic nepomaha.
Mam je obsazeny dobre v desce dle manualu pro aktivadi DualChannelu (sloty DDR3_1 a DDR3_3) - pro dve pameti pro dual channel

Tak a ted, nastavil jsem neco spatne v biosu? Ci deska proste s pametma neumi komunikovat?
V biosu jsem jeste nastavil rucne 1,64V pro DDR3 jelikoz to moje pameti vyzaduji (sice az od 1600MHz ale prece jen). Ted bezi na DDR 1333Mhz a nevim jestli jen jedna ci dve.
Treba v CPU-z vidim v zalozce Memory, Size: 4096MBytes, Channels: Dual.
Ale kdyz se kouknu do Spravce uloh ve Winu, tak vidim Celkem 2039MB.
Takze ted co s tim? Je v haji deska? Ci neco s CPU, RAMkama?

o 17.09.2010, 08:51 | iwi
Podle toho co píšeš bych to možná tipoval na nakompatibilitu MB vs. RAM, dle webu gigabyte a pdf s kompatibilníma RAM těžko říct, nějaké Corsairy tam mají, ale zkus to zkontrolovat jestli sedí přesné označení. Jinak osobně jsem velice s deskama od Gigabyte nikdy neměl problémy.
o 17.09.2010, 09:40 | LordPeytl
sundej procesor a podiv se, jestli nemas v soketu nektere piny ohnute.
Jeste bych zkusil nacist Fail safe hodnoty s default napajenim pameti.
o 17.09.2010, 10:26 | sotek
Paměti v duálu tam máš od začátku?
Někdo to už taky řešil, musel někde ve windows (taky 64bit verze) znovu načíst velikost RAM.
o 17.09.2010, 17:09 | Knightey-
iwi: kompatibilitou to neni, to by nejela ani jedna :)
Kazda zvlast jde v jakemkoliv slotu.

LordPeytl: deska je uplne nova, takze piny vylucuju :)
A co myslis to Fail safe hodnoty?

sotek: v predesle desce Asus Rampage Extreme pameti bezeli v dualu ano :)
Ted v tehle at dam pameti do jakykoliv slotu, v biosu v polozce MIT (info o desce, cpu, ram atp) tak vidim kolik MB pameti je v jakem slotu, dohromady mi to ukazuje po 2GB ve dvou slotach, pod tim ale je napsano ze pouziva prave pouze jen ty 2GB. Coz je divny.
Takze ani si nemyslim ze to bude problem v nastaveni WIN7, ty jsou prave nove preinstalovane.
o 17.09.2010, 18:52 | Knightey-
Zde je videt info z BIOSu...

foto k příspěvku  od Knightey-

o 18.09.2010, 19:07 | Knightey-

o 18.09.2010, 19:08 | Knightey-

o 18.09.2010, 19:14 | Knightey- | Upraveno: 2010-09-18 19:30:50

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3035 sekund.