Navštíveno 520x

potřeboval bych něco konzultovat, případně objednat přijímač a kartu..
no problém je ten, že se mi nehlásí astra na 23.5. Astra 19.2 funguje bez problémů. Stelit má 2x LNB a normálně to běželo a teď nevím kde mám hledat chybu. Přijímač hlásí úroveň 87% a kvalitu 0%....
Jsou jen dvě možnosti.
1. Buď vadný monoblok LNB (odešel DiseCq přepínač v něm a nebo pokud ho máš extra mimo).
2. Někdo hrábnul do manu a změnil tam právě nastavené DiseCq přepínače a piřadil mu špatný port, eventuelně hrábnul na nastavení lokálního oscilátoru LNB.
V zásadě by Astra 19,2°E měl být DiseCq A (nebo 1) a 23,5°E by mělo bý B (2) pokud nemáš monoblok z poslední doby, ty to mají obráceně.
nastavení disecq jsem zkoušel, ale to Astru 23.5 neoživilo.
tak sem zjitil, že je mrtvej LNB... takze otázka - je jedno jakej LNB koupím a nahradím ho místo původního a nebo to má zase nějaké zásady?
Monoblok Inverto 23,5 a 19,2°E a mělo by to makat. Pozor na levnější ty jsou na 19 a 13° jen 4°rozdíl, jde to, ale není to ideál.
ten monoblok pak staci jen pripevnit na to hlavni rameno paraboly a hotovo? nebo se to taky musi stelovaT?
To je otázka kam máš nasměrovanou parabolu. V zásadě stačí připevnit pokud víš za kterou stranu.