Navštíveno 849x

Mam takovej dotaz chci jit do koupe bytu a tak me zajima jestli tu nekdo resil ruzne preklenovaky ze stavebka nebo tak neco, pripadne klasicka hypo jedna se cca o 1-1.3 milionu kc diky...
pokud máš stavební spoření, nech si to namodelovat z něj, pokud ne, nech si to z nové smlouvy namodelovat
to stejné s hypotékou, nech si udělat návrh, porovnej a uvidíš.
za mě stavební spoření

12.09.2010, 20:17 |
Mika Sto pro SS, pro mě to bylo proti Hypo z KB ušetřeno asi 3O%. Nech si to namodelovat a porovnávej, jsou to tvoje penízky :-).

12.09.2010, 20:21 |
PK | Upraveno: 2010-09-12 20:35:37
zašel bych za nějakým nezávislým finančním poradcem, který ti to porovná a doporučí nejvhodnější řešení přímo pro tebe. Mám zkušenosti s Partners (
[ Link ] ) a spokojenost. Nic to nestojí a dobře poradí.
e: link
prave ze c jsem zjistoval u sve banky CS tak pri koupi bytu pak poslou sveho odhadce a ten to samozrejme podhodnocuje takze by tam mohl byt problem, jeste se zeptam kdyz stavebko tad od koho?? zadne jeste nemam...
Co zkusit ČMSS - Lišku?
Pokud stavebko nemáš, tak tady ale platí:
ČMSS ti půjčí 80procent z odhadu nebo z kupní ceny (podle toho co je nižší) + 100 000 Kč navíc.
Příklad:
Kupuješ byt (OV) nebo dům:
cena 2 000 000 Kč
Chceš: 2 000 000 ze stav. spoření
ČMSS ti půjčí 80 procent (1,6 mil. + 100 000 Kč)...takže 300 000 Kč ten zbytek musíš nějak dozajistit a nebo si doplatti ze svého popřípadě.
Jinak k Partners....ti do svých klientů momentálně hučí, ať si vypoví stavební spoření, že jim podpory vezmou všechny od začátku a podobný řeči, že stavební spoření vlastně končí na trhu:o)....super poradenství, hlavně když maj peníze z toho stavebka pak k dispozici :o)
nikoho nehaním, zkušenosti od 5ti klientů
AllInOne-koukam ze ty v tom nejak tak chodis, tak budu smerovat dotaz na tebe, pomuze neco kdyz ted uzavru stavebko s tim ze treba za rok pujdu do toho bytu nebo to nema cenu a zalozit ho az na posledni chvili a pak rovnou cerpat na koupi toho bytu?? pripadne na jakou cilovou castku ho uzavirat... dekuju

12.09.2010, 21:54 |
PK je to možný, řesíme teď s mladou koupi bytu, máme stavebko, starou smlouvu a právě sme taky zjištovali jestli to nebude výhodnější přes to, ale co nám to porovnal, tak banky vyšli líp. Možná sme zrovna kápli na dobrýho člověka

12.09.2010, 22:17 |
AllInOne | Upraveno: 2010-09-12 22:31:11
thepyroman
klidně poradím, je to můj chleba.
Abych upřesnil tu informaci před tím.
Ptal jsem se, jestli máš stavební spoření někde. Pokud by si řekl že u Lišky už třeba máš x let, tak by si třeba těch 2 000 000 Kč co jsem uvedl jako příklad dostal celých. Ale takto si pro banku novej klient a půjčí ti těch 80procent + 100 000 Kč navrch.
Pokud se rozhodneš pro stavební spoření, tak v tvém zájmu je nejlepší si ho uzavřít co nejdříve a začít na něj co možná nejvíc spořit (v rámci tvých možností)
Přinese ti to ve finále kratší dobu meziúvěrové fáze.
Co se týče cílové částky, tak ho klidně uzavřít na sumu, kterou chceš ve finále čerpat. Nevím jestli máš třeba nějaký svoje prostředky nebo ne.
Za tu cílovou částku se platí samozřejmě a je to 1 procento z ní,ale na AHC se vždy něco výhodnějšího vymyslí.
Jako normální člověk, obejdi si jak říká kolegy ty hypotéky, nech si udělat návrhy, zjisti si podmínky atd. a ve finále ti udělám klidně model já.
Dnes lákají hypotéky na nízký úrok, ale na to pozor, je tam většinou fix a když dneska máš 3,9 procenta, tak po 3 letech můžeš být na 5,5 procenta klidně.
Na tobě je aby sis rozmyslel:
- kolik potřebuješ
- kolik můžeš měsíčně spácet a na jak dlouho dobu si to představuješ..
To řekneš v bance a pak mě.
Ale těžko se modeluje hypotéka, když ti tam do modelu frknou teď úrok 3,9 třeba a ono je to po nějaké době úplně někde jinde. To ty celkový náklady vychází vždycky líp u té hypo:o)
A ať ti to modelují bez daňové úspory!:o)
Co tě zajímá, ptej se

12.09.2010, 22:30 |
X-sat (M)
Zajímavé téma, budeme řešit totéž. Díky za něj.
ty vole to neni koukam jako prijit do datartu a koupit si lednicku na splatky :D doufam ze hypoteku nikdy nebudu resit,ale jednou to urcite pride :(
Nojo, většinu z nás, co nedědí už v mládí to čeká...

13.09.2010, 07:22 |
X-sat (M)
Dle komentářů výše, je tedy lepší uzavřít stavební spoření hned a řešit to jeho cestou? To je to výhodnější od klasické HYPO? Nákup nemovitosti plánujeme ve výhledu do 2 let.
díky

13.09.2010, 07:37 |
Cenda Pájo, ty děláš přesně co, resp. pro koho? Mě to teď taky čeká, ale jen pár peněz na malej byt.
ja se prave taky blbe narodil a co se neporidim sam to nemam.. :) takze to stavebko si zrejme uzavru co nejdrive a zacnu tam davat treba 5000kc mesicne, ten byt je jen vyhledove ale do roka bych ho uz rad mel... takze jak lidi rikaj ze stavebka maji odzvoneno diky tomu ze se ten statni prispevek zkrouhne je blbost ze? jestli to chapu dobre kdyz si z nej vezmu preklenovak tak treba na tech 20 let se mi to nemuze hnout ta castka zatim co u hypo po uplynuti fixace se to muze i zvednout, chapu to dobre??

13.09.2010, 07:41 |
Cenda furt bude stavebko uroceno max cca 9%, kde jinde to bez rizika sezenes... nic nekonci.
super, je tu nekdo kdo tu uzavira SS od lisky? nebo mam vylezt z postele a jit do banky? :) miluju internet:D:D:D
jeste ted koukam na SS od ceske sporitelny, mam u nich i ucet takze by bylo mozna i dobre to mit vse u jedne..

13.09.2010, 08:26 |
X-sat (M)
Nespoříme. Když začneme, dosáhneme pomocí SS na úvěr k nemovitost okolo 2 milionu ?
(z toho cca 0,5 milionu našetřeno, tedy 1,5 milionu úvěr)

13.09.2010, 09:28 |
Cenda X-sat> u pyramidy jsem nasel tohle:
[ Link ] Úvěr ze stavebního spoření můžete získat již po dvou letech, kdy jste naspořili minimálně 40 % cílové částky a splnili kritéria poskytnutí úvěru ze stavebního spoření, tzv. hodnotící číslo.
nevim, jestli to je vsude stejny.
X-sat
čím déle člověk spoří, tím kratší dobu má překlenovací úvěr, což je samozřejmě pro něj úspora a ve finále co se týče celkových nákladů
Určitě začít spořit co nejdříve
Cenda - pracuju vyloženě pro Lišku 7 let. Neříkám to tady protože to dělám,ale protože jsem přesvědčenej, že to to to nejlepší, když vezmu vše pro a proti
Mohu srovnávat s hypotékama od hypoteční banky
thepyroman
ČMSS když vezmu stavební spořitelny má největší podíl na trhu, něco tam musí být dobré:o)
X-sat..je to jak to říká čenda..aby si mohl čerpat řádný úvěr, je třeba splnit některé podmínky jako 40% atd...ale 90% klientů si půjčuje formou překlenováku.
Pokud byt bude stát 2 000 000 Kč a ty budeš mít 500 000 Kč vlastní zdroje, tak není žádnej problém.
kdyby chtěl někdo podrobnější konzultaci, popř. se rozhodl pro stavební spoření ze kterého budete jednou něco financovat, klidně mi napište, poradím a ještě sem schopnej něco ušetřit.

13.09.2010, 10:09 |
X-sat (M)
Teď nestíhám, ale určitě se ozvu!
Cenda píše: kdy jste naspořili minimálně 40 % cílové částky
Za 1,5 roku určitě na SS nenaspoříme 40% cílové částky...
X-sat
příklad:
Máš stavební spoření 10 let, cílovou částku 500 000 Kč, naspořeno 230 000 Kč....po takové době máš nárok na řádný úvěr a to, protože:
1) spoříš minimálně 2 roky
2) máš naspořeno 40% cílové částky¨
3) máš hodnotící číslo 64 (to je číslo, které ti začne nabíhat od začátku swpoření)
V tomto případě ti můžeme vyplatit tvé naspořené peníze a ten rozdíl mezi tvojím naspořením a cílovou částkou, což je 270 000 Kč budeš čerpat řádnej úvěr úrokovou sazbou dle tarifu (4,8% nebo 3,7%)
příklad 2:
Jsi novej klient, chceš 2 000 000 Kč. Dnes uzavřeš stavební spoření a do měsíce potřebuješ čerpat na koupi bytu. Takže je jasný, že tam nevložíš 40% cílové částky, ale banka ti půjčí formou meziúvěru, kde:
1) jednou čáskou/měsíčně dospořuješ do 40%, drouhou částkou splácíš úroky z výše půjčky (2 000 000 Kč)..pro tebne jako pro klienta je nejvýhodnější dospořit do 40% co nejdříve
2) na meziúvěr máš nějaký úrok a na úvěr taky.
AllInOne- napis mi tvuj mail, napisu ti jestli muzu a neco mi doporucis, kuju
hoď mi to na pav.prochazka@gmail.com
2AllInOne
a na 80 % půjčky se dostanu jak ?
cena bytu cca 1 mil.
vl prostředky cca 200 tis
dle příjmů a prac smlouvy na neurčito projdu až na 1,4mil v bance
fix na 5 let 4,89% podmínka mít u nich učet ( 150 kč měsíčně ) a nejlíp životní pojištění cardif pro vita (nebo jakou sračku , na pojištění nevěřím takže pokud možno ho odmítám )
co by jsi cca navrhoval ?