Navštíveno 615x

Čaute, máme doma již 30 let věž od JVC a je k tomu 3-pásmové repro. Basáky jsou oba v závěsu prasklé po celém obvodu a chtěl bych je vyměnit za nějakou adekvátní náhradu. Kde se dají sehnat samostatné repro: (nějaký e-shop). Potřeboval bych repro s průměrem 19.5cm (rozteč šroubů, 20cm na obvodu), impedancí 8ohm a výkonem 40W RMS. Dík za radu.
asi dost zaleží, kolik do toho chceš investovat!
Sakra lidi, takhle přece nejde vybírat basák! Chápu, že nostalgie s třicetiletou věží je krásná věc, ale tohle je nesmysl. Víš, jak jsou v těch bednách nastavený výhybky? Znáš citlivost ostatních repráků? Jak velká je ta bedna? Vždyť najít vhodnej reprák systémem pokus-omyl tě vyjde dráž, než si postavit bedny nový! Vůbec nemá smysl se tě ptát, kolik chceš investovat, nebo jestli by stačil valmez. Když koupíš reprák s nízkou citlivostí, bude hrát mnohem tišeji, než středy a vejšky a nebude se to dát poslouchat. Když koupíš s vyšší citlivostí, bude to jen nepříjemně basovat. S tim objemem je to taky důležitý. Repráky z valmezu potřebujou většinou objem velkej - taková dvacítka potřebuje minimálně 30 litrů čistýho vnitřního objemu (v uzavřence) Ani nepíšeš, jestli je to uzavřenka nebo BR. Podle mě to, co chceš udělat je nesmysl - nikdy nesladíš ty nový basáky se zbytkem. To už je lepší otevřít dexon.cz, koupit si univerzální 3p výhybku s možností útlumu vejšek a k tý výhybce pak vybrat repráky. Postavíš tak velmi slušný bedny třeba za 5.000,-
Tak za Martyho příspěvkem bych se mohl podepsat. Reproduktor holt není prodlužovačka, u té je jedno, jestli je z Baumaxu, Tesca, jestli je bílá nebo oranžová, vždy z ní poteče to, co do ní vteče. Reprák je elektroakustický měnič s mnoha vlastnostmi.
Jestli jsou jenom závěsy KO - a nebylo na ně hráno a tudíž nemají poškozené cívky - tak by se ještě dalo zachránit, v čr je pár jedinců co to dělá (google určitě použít umíš)

09.09.2010, 10:15 |
bassaqq | Upraveno: 2010-09-09 10:28:41
omlouvám se, že jsem to napsal asi nesrozumitelně, ale nechci do toho dát víc jak 500,-..takže z toho TVM by asi něco šlo vybrat...jde mi o to aby to tak nějak hrálo, je to připojený ke kompu, takže chci jen občas nějaký seriál, netový rádio a to je tak všechno...a cokoliv bude hrát líp než tohle, co tam je teď...nejde mi o nějakou extra kvalitu, chci jen aby to hrálo :) ten stolní zesilovač používám hlavně pro sluchátka, ty bedny jsou jen když přijede holka abysme mohli čumět na něco se zvukem :) takže asi tak...

09.09.2010, 10:33 |
Maxík Fakt to nemá cenu. Za pětikilo bych zkusil sehant repráky třeba z aukra.