Navštíveno 3060x

Jakou značku, popřípadě i konkrétní typ přístroje byste mi doporučili. Něco s rozumnym poměrem cena/kvalita. Fluke asi ne, neb to už je docela dost peněz, takže něco jinýho. Má vůbec smysl koukat po těch levnějších, např
[ Link ] ? Na žádný profi práce to nemam, spíš něco na doma a do auta. Nemusí to umět miliony věcí, stačí nějaky ty základní, ale přesnějš měřit.
Dáby se sehnat slušnej multimetr a klešťák celkem tak do 3-4K? Samo čim míň, tim líp.

07.09.2010, 21:05 |
petis Tak všechno co chceš kromě teda ceny splnuje Fluke:-)
Moc si mě nepotěšil :o) To je všechno ostatní takový bláto?

07.09.2010, 21:11 |
petis Nevím jak ten Uni-t podle papíru vypadá slušně. Ale jak to bude rychlý a jak přesný. Bejt tebou sleduju aukce. Já nedávnou koupil Fluke 89 za 2000kč. a klešták se semtam taky ukáže. a když nebudeš chtít měřit stejnosmernej proud do 1000 Amper tak nejsou ani tak drahý nový
Osobne mam tuto UNI T203 a som s nim maximalne spokojny, viem ze to nie je Fluke, ale na to garazove meranie uplne postacuje

08.09.2010, 10:38 |
DaveF taky mám tuhle UT203 ve firmě a na garážový měření úplně stačí, nepotřebuješ ani další multimetr
hlavně že měří DC proudy, to ty nejlevnější nemaj, je to vlastně další měřící systém navíc
Nebo jsem ještě přemejšlel o tomhle:
[ Link ] sice je to trochu víc, ale umí min/max hodnoty.
Jenom co mi vadí, tak že uměj měřit od 40A, tenhle dokonce od 66. To je už hodně.
Naopak tento:
[ Link ] umí už od 2A ale jenom AC. vyrábí se nějakej, co umí AC třeba od 2A, ale k tomu ještě DC teda od těch 40(s ohledem na cenu)? Nebo prostě mám/musim koupit dva rozdílný klešťáky?
"Klasickej" multimetr chci určitě (i) zvlášť.
[ Link ]

08.09.2010, 12:32 |
DaveF těch 40A znamená maximum nižšího rozsahu tj. rozlišení 0,01A v rozmezí 0 - 40A

08.09.2010, 18:41 |
Long Pro rychlovky rozvodu použivam Fluke T120
Pro rychlovky automatizace Kyoritsu KEWMATE 2001
a pak mam sadu pro hlavni mereni
- klestak Fluke 336
- multimetr s izolakem Fluke 1587

Long

Long

08.09.2010, 18:42 |
Long

08.09.2010, 19:08 |
petis Tak zase 66 Amper v kleštích je uplně kničemu hlavně u stejnosměrnýho proudu. Taky to použávám na domácí (garážový) měření:-)) a nelitjuju ani jedniný koruny co jsem do Fluke vrazil. Ještě bych koupil scoopemeter ale to už je od Fluke raketa:-(
Sakra hoši, vy mi dáváte :D
Petis a Long: zeptám se trochu jinak. Co bych si měl vybrat za klešťák + multimetr od Fluke? Takovou tu levnou variantu. Mělo by to bejt na doma/garáž, nejsem žádnej elektrikář. Co bych například měřil: zkouška funkčnosti spotřebičů/ hledání zrady; v autě napětí baterky, proudy.
Docela jsem koukal po Fluke 114 a Fluke 336, jsou ok?

08.09.2010, 21:31 |
petis 114 bude určitě dobrej. Ale možná klešták bych vzal 902. 336 nemá min/max a je levnější

08.09.2010, 21:34 |
petis a sorry 902 neměří velkej stejnosměrnej proud
Podival jsem se pořádně do datasheetu a min/max umí až 337, jenže neni zrovna cenově příznivá 13K. 5K rozdíl proti 336 je docela znatelnej. Jediné skusim sehnat někde přes ebay.
Každopádně všem díky za rady.

09.09.2010, 10:36 |
DaveF klidně si ten Fluke kup jestli nevíš co s prachama :-) sám taky jeden mám a spokojenost, jenže potřebuju měřit napětí s rozlišením 1uV a to ty levnější neuměj.
Ale na domácí měření je podle mě kravina dát za přístroj víc jak 2tis. Kdybys to všechno doma využil, tak se tu nejspíš ani nebudeš ptát a budeš mít jasno :-)
DaveF: tak já mam teďkon kvalitativně "Tesco metr", ale ne z Tesca :) Jednou mi kámoš půjčil jeho multimetr a bylo to úplně něco jinýho, než ta má China Export. Proto mě velmi láká Fluke. Asi to dopadne koupí multimeru Fluke 114 a k tomu obyčejnější klešťák od UNI-T, konkrétně tento:
[ Link ] S multimetrem si hraju často, tak za kvalitu si připlatim, ale využítí klešťáku podle mě bude menší, i když kdo ví co budu v budoucnu dělat.
Teda vlastně já nic kupovat nebudu, to bude kouzilit ježíšek :o)