Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prodej RD Brno město

o Navštíveno 3129x o
o 06.09.2010, 21:26 | LukeFab
Zdravím,
chci radu.Prodáváme rodinný dům v Brně městě,podle mě nejlepší lokalita se super výhledem,u lesa a v klidné čtvrti,kde jsou samé rd.Potřebovali bysme to rychlej prodat,ale neztratit na ceně domu,kvůli rychlýmu prodeji.Do několika realitek jsme zašli,ale tam nám bud nabídli poloviční cenu,než si představujeme,nebo mají nemyslitelné podmínky.Jde mi o to,že okolo na horších místech se prodávají baráka v horším stavu za větší penize,než bychom chtěli mi za ten náš.Docela tomu nerozumím.Dále,byli jsme v menších realitkách,ale tam nám řekli,že barák nemáme už nabízet jinde,že to budou nabízetjen svým klientům,že to nemáme dávat na sreality atd,že kdyby se vidělo,že ten abrák je tam dýl inzerovaný,že by ho nikdo nechtěl.Já si naopak myslím,že by bylo lepší ten dům inzerovat i na těhle serverech.Poradíte?

o 06.09.2010, 21:31 | fredy | Upraveno: 2010-09-06 21:44:50
poradím, jestli budeš chtít sám inzerovat, tak se vyhni serveru bezrealitky.cz ten server slouží jen jako nábor pro RK. nikdo jinej ti volat nebude, ale RK ti budou volat 30x denně... na sreality.cz inzerovat můžeš ale nechystej si 12kč denně za inzerát...

A ted k věci, ANo dělám v RK :D konkrétně RE/MAX a jsme přímo v Brně, pokud by jsi chtěl, tak mohu poskytnout služby, podmínky se dají domluvit a úpravy ve smlouvách nejsou nevšední záležitostí... ale nenutím pouze nabízím
o 06.09.2010, 21:34 | mike.vw
hlavně nepodepisuj s žádnou realitkou exkluzivní smlouvu,sreality jsou naopak super,ale at inzeruje jen jeden makléř,stačí aspon jednou měsíčně inzerát aktualizovat a bude pořád na první stránce v dané lokalitě
o 06.09.2010, 21:36 | rover (WoodTech)
Hod mi par info o domu do mailu, přemyslím o koupi domu v brně .
o 06.09.2010, 21:43 | fredy
1x měsíčně??? :D 2x týdně kamaráde, 2x týdně a jsi pořád nahoře. proč by neměl podepisovat exkluzivní smlouvu? co je psáno to je dáno a vyhne se spoustě problémů které se časem můžou dostavit.

zrovna dnes jsem řešil tento případ: Máme jeden dům, nabízí ho 2 realitky a výsledek? stačí kouknout...

tady nabízí RK sting, koukni na cenu, koukni na m2
[ Link ]

no a tady ten stejný dům na stejným serveru

[ Link ]

myslíš že je tento dům prodejný??? možná až se majitel nasere a bude to nabízen jedna RK za jasnou cenu a jasné m2, představ si že sting bude mít kupce za 1,7 což jsi chtěl ty a chytrý kupec se ještě podívá na www a najde to o 500 levnějši, myslíš že to koupí u Stingu? to určo ne a najednou tě bude kontaktovat druhá RK že mají kupce ale jen za 1,2 a ber nebo neber... nakonec jsi na tom nehůř ty, jako prodávající....

o 06.09.2010, 21:46 | fredy
některé RK to navíc začnou nabízet bez tvého souhlasu, okopírují si fotky a nabízí to o něco levněji a čekají až se někdo chytne a až pak začnou jednat s majitelem že mají kupce atd atd. nebo vodí fiktivní zájemce, většinou dvé kolegy a jde jen a jen o jedno - podepsat smlouvu. já nikoho nenutím aby podepsal exkluzivní smlouvu, jen prostě vysvětluji co pro toho prodávajícího budu dělat v případě neexluzivní smlouvy a v případě exkluzivní. RK nebude vyhazovat peníze jen tak když neví jsestli se investice vrátí...
o 06.09.2010, 21:48 | mike.vw
píšu at inzeruje jen jeden makléř kamaráde!!!stačí?

LukeFab:zjednodušim to :-) jestli máte známého právníka,tak ho mějte pořád u nohy:-)hodně štěstí při prodeji
o 06.09.2010, 21:48 | .mycTD
jak to tak ctu, tak se nedivim, ze je tu realitni trh v takovych srackach...
o 06.09.2010, 21:52 | fredy
mike.vw no jeden nebo 10 makléřů je fuk, to ti nezaručí že budeš v TOPu na srealitách, ta obnova inzerátu musí být klidně každý den, at je to jako novinka a dnes vloženo, zítra tam už nemusíš být, zvlášť pokud se jedná o lokalitu ve které je více nemovitostí k prodeji
o 06.09.2010, 21:55 | sencom
posli pls info o dome na sencom at centrum.cz, zrovna nejaky RD v brne nebo okoli zhanime, tak by nam treba padl do oka...
o 06.09.2010, 21:58 | fredy
kdyby pomohlo, tak naše nabídka je na [ Link ]
o 06.09.2010, 22:44 | LukeFab | Upraveno: 2010-09-06 23:03:45
sencom i rover posílám hrubé info na maily a nějáké fotky.
Jedná se o velký rd.Garáž,zahrada,bazen,.....
1.NP
garáž - 22,2 m2
technická místnost - 13,8 m2
komora - 5,5 m2
2.NP
obývací místnost - 22,2 m2
kuchyň - 15,4 m2
šatna - 4,7 m2
terasa - 16,3 m2
bazén - 18,5 m2
balkón - 5 m2
3.NP
koupelna - 4,7 m2
WC - 1,7 m2
pokoj č.1 - 15,2 m2
pokoj č.2 - 22,2 m2
bakón - 5 m2
4.NP
obývací místnost - 20,3 m2
kk - 4,9 m2
pokoj č. 1 - 15,6 m2
balkón - 2,7 m2
koupelna - 5,5 m2
WC - 1,5 m2

Hlavně sem píšu o tom,jestli to nechávat jen na asi 2 makléřích ze dvou menších realitek nebo se do prodeje zapojit i sám na sreality.Asi tam dáme inzerát taky.
o 07.09.2010, 07:24 | Arnie_one
Jen by me zajimalo, jaka provize je za to, ze makler proda cizi dum v hodnote napr. 4mil ?
o 07.09.2010, 08:04 | Milhauzz
Nechci tady kazit ráno, ale Remaxu a Proluxu bych se po svých zkušenostech vyhnul megaobloukem. Je celkem fuk, jestli je smlouva na prodej výhradní nebo nevýhradní (pro ty co chcou aby to znělo zajímavěji píšou exluzivní, neexluzivní), důležitý jsou podmínky na provizi. Stačí někomu něco podepsat a platíš provizi, i když to neprodáš přes ně. Viz výše dvě realitky co sem napsal. A jeslti mi někdo bude tvrdit že je to jinak, tak mu nevěřím ani nos mezi očima.
o 07.09.2010, 09:04 | Kleneex
my jsem prodavaly byt v brne pres Remax a vzaly si 500tis provize
za byt jsem chtely 4mil
kupce zaplatil 4,5 mil
o 07.09.2010, 09:05 | Kleneex
Remax fakt neporucuji byly to jen problemy, na konec to musel resit vsechno pravnik
o 07.09.2010, 09:23 | tappaja
Smarja, provize se pohybujou snad max 5%, cim vyssi cena, tim to jde jeste dolu.
Pokud si vzali 500, tak to musel bejt super kup a pekne vas natahli teda...
o 07.09.2010, 09:23 | mike.vw | Upraveno: 2010-09-07 09:36:26
Kleneex:tak s tou provizí je to masakr,já mam zatim zkušenost,že si berou 3-5% z konečné ceny nemovitosti...

edit:tapp je rychlejší
o 07.09.2010, 09:48 | Milhauzz
Nu, viz hír: [ Link ]

už vím, co znamená Prolux, dneska mě to trklo, PROfesinálně vyLUXujeme vaše konto :)
o 07.09.2010, 09:57 | fredy
:D víte jak, člověk je člověk, REMAX funguje jako franchising, takže každá pobočka má svého majitele a za tu naši teda můžu říct že preostě musíme dodržovat etický kodex který je daný a basta. žádné ošulování klienta se nekoná. provze přesně jak tu již bylo psáno 5% + DPH a pokud je to něco ražšího tak se klidně jde i na 3%.

není pravdou že provize se platí vždy když se upíšeš, ty jako prodávající by jsi nám platil provizi jen v případ že by jsi si na poslední chvíli rozmyslel prodej a cukl by jsi když by už bylo složený blokovací depozitum. což je snad pochopitelný.
o 07.09.2010, 12:17 | Arnie_one | Upraveno: 2010-09-07 12:29:51
Chapu to dobre, ze realitka si jen za prehozeni papiru a sehnani klienta (coz nepochybuju je nadlisky ukon) bere prumerne 50000tis z 1 mil ?

o 07.09.2010, 12:19 | .mycTD
Arnie: jenze z toho musi platit domenu, hosting, ...
o 07.09.2010, 12:25 | Harryp
To Arnie: chápeš to správně :-)
o 07.09.2010, 12:45 | kamil306
Taky by měla vyřídit veškerý smlouvy, notáře, papíry kolem toho. Nevidím v tom problém, pokud udělá svoji práci na 100%. Samo čím menší projekt, tím víc kupec platí.
Taky nevidím problém v exklusivitě, kdo to podepisuje, tak si to i čte a VÍ co podepisuje..takže nějaká provize z něčeho, co realitka neprodala, je tupost klienta a neměl by nadávat na realitku..ale uznávám, že najít schopnou realitku je opravdu problém.
o 07.09.2010, 13:06 | fredy
je to tak, provze je jasně dána a náklady spojené s prodejem a převodem jsou ve smlouvě taky napsané kdo to platí a z 90% tyto náklady nese RK z provize
o 07.09.2010, 13:55 | Kleneex
Remax v Brne asi moc seriozni nebude
kupec ktere chtel koupit byt nemel hotovost ani cim by rucil u banky
tak Remax chtel po nas aby jsem prepasli byt na kupujiciho aby mel u sve banky cim rucit
Kdyby neco neklaplo jsem bez bytu i penez
Takze jsem rekly ze rozhodne ne a resily jsem to pres pravnika a to trvalo cca 3/4 roku
Smlouva se zrusit uz nedala protoze kupec zaplatil uz zalohu a ten kseft si remax nechtel nechat ujit. Uz jsem mel jineho kupce ale smula.
o 07.09.2010, 15:01 | Only_One
tohle třeba nepochopim :-) Realitka velká jak prase - a neměla by mít problém sama složit jistinu na byt pro tebe jako majitele, abys měl klid v duši.. ale néé to je pro ně velké riziko.
o 07.09.2010, 17:43 | kamil306
ono právě ty velký realitky jsou nejhorší:-)
o 07.09.2010, 18:10 | LukeFab
mě hlavně zaráží ,že v jedné nejmenované realitce chtěli za to,že zveřejní náš dům 270tkč,i kdyby se neprodal,tak bychom to platili.bylo to malým písmem!
o 07.09.2010, 18:25 | kamil306
povídej, která?:-)
o 07.09.2010, 18:33 | Augi
LukeFab: Prosím o info a foto na mail. Děkuji
o 07.09.2010, 18:42 | LukeFab
Augi:info odelsano
o 07.09.2010, 19:12 | mike.vw
hmm,pak tu ferově podnikej mezi tou bandou zlodějů :-(
o 07.09.2010, 20:12 | Arnie_one | Upraveno: 2010-09-07 20:28:22
Kdyz to chapu spravne domena, ktera me je putna, pravnici a vse okolo, pac to si ma snad osefovat realitka a ne klient.

Z prumerneho bytu 1,5m a prumerenho domu 3,5m ma teda realitka 250tis.

Kolik toho realtika muze prodat za rok? ,ze na klienta musi delat habadury a psat malym pismem, jak to tak ctu. Zadny seriozni jednani. Jen negativni posty, tady ctu.

No koukam, ne nadramo ctu inzeraty REALITY NEVOLAT :)

Zajiamlo me to, protoze rodice budou prodavat nejakou tu nemovitost, ale tohle :) lol v dnesni dobe uz se nedivim, ze se sefici valej na bahamach :) takovy provize.

A kdo zapalti dan z nemovitosti :) asi realitka pri ty provizi :)

Kazdej mame na prodej a koupe nemovitosti odlisny nazor.
U nas se rika, nebud linej se nazrat :)

.... a to stejny plati s nemovitosti.
o 07.09.2010, 20:25 | fredy | Upraveno: 2010-09-07 20:41:39
tak REMAXu je v Brně 6, napiš která pobořka to byla... taky by mě to celkem zajímalo.

Z praxe při tvém prodeji se to dělá následovně: pokud kupující chce koupit tvůj dům přes hypoteku, tak je potřeba aby ty jako majitel jsi dal souhlas že si může ta hypoteční banka dát plombu na zatím tvůj dům, jakmile je plomba zapsaná tak oni uvolní peníze a vyřizuje se samotný přepis. pokud někdo po tobě chtěl aby ty jsi přepsal dům bez lovů na kupujícího tak je to minimálně zvláštní chování zavánějící až podvodem. Prostě pro vyřízení hypotéky není potřeba aby ten kdo kupuje něco vlastnil, tam stačí souhlas majitele o vložení plomby (zástavy). už i při tomto se někdy stane že prodávající nechce tento krok udělat ale jinak to prostě nejde, peníze jsou z banky jisté a čekají jen na zástavu která s epromítne v katastru.

každopádně jako jediná RK remax má reklamační formulář a můžeš reklamovat opravdu cokoliv, od špatné prohlídky po zvláštní přístup makléře nebo zvláštní požadavky.

REMAX je sice velká společnost, ale jak jsem již psal je to franchising takže co kancelář to jiný majitel. Daň z převodu hradí prodávající a je hrazena už z kupní ceny, takže zajišťujeme aby byla opravdu uhrazena a nezůstalo to pak na kupujícím, takže podáváme samotné daňové přiznání a daň je uhrazena, takže prodávající dostává už čisté peníze :D
o 08.09.2010, 07:41 | Arnie_one | Upraveno: 2010-09-08 07:57:27
A ty se divis.

Clovek bez dluhu si necha dat na svuj barak zastavni plombu. Divne to praktiky!

Jak tady nekdo uvedl. Realitni kancelare jsou tak chude, ze ten (mezi vklad) za kupujiciho nemuzou slozit. To snad jde udelat smlouvou s klientem, ktery chce koupit. Nebo se realitka boji, ze by pak byla pekne v prr, kdyz dotycny nema majetek. Takze to opet hodis na klienta.

Je to klasika, hlavne at me jdou penize a ja svoje v tom nemam.

Nechapej me spatne, ja v tom proste servis pro klienta nevidim.

Co clovek to jiny nazor a nekomu se to muze zamlouvat.

Kdo dela odhad atp ?
o 08.09.2010, 07:59 | Kleneex
jako Arnie_one....
o 08.09.2010, 10:49 | mike.vw
nn,tady se musim zastat fredyho,to je standartní postup že se nemovitost zastaví ve prospěch banky,dále je vše ošetřené smlouvou,ale jak psal Kleneex aby se přepsala nemovitost rovnou na klienta je hovadina...jinak odhad apod.většinou zařizuje realitka tzv.fullservis
o 08.09.2010, 11:46 | fredy
jj přesně tak to prstě chodí. Hlavně nevidím důvod proč by RK měla někde za někoho něco platit? ona je tamjako prostředník, nikoliov kamarád kupujícího aby mu ještě finančně pomáhala. Jinak než jsem to napsal to vymyslet nejde, ani k převzetí hypotéky banka zpravidla nepřitoupí, protože si udělá nového klienta, novou smlouvu, nové úroky :D

odhadce zařizujeme a hradíme jako RK, smlouvy zařizujeme a hradíme, kolek na katastr a samotné zanesení také v rámci RK, vyplnění daňového přiznání taky děláme a je toho ještě více.
o 08.09.2010, 11:54 | Vencaf | Upraveno: 2010-09-08 12:07:29
standartní postup to možná v ČR je, ale správný to rozhodně není, já mám zkušenost, že jako zájemce o byt jsem zaplatil zálohu, pak se z toho vyklubalo, že realitka přestože tvrdila, že mají exkluzivní smlouvu s prodávajícím,tak lhala, protože mezitím už byl jiný kupec, vracení zálohy se protahovalo na několik měsíců a málem to skončilo u soudu..
prostě za sebe můžu říct, že jsem ještě nepotkal realitního makléře, kterej by nebyl úlisnej zmrd..
o 08.09.2010, 12:04 | .mycTD
fredy: to vyplyva z bezne zaziteho principu obchodu - ja investuju vlastni penize do nakupu/vyroby nejakeho zbozi, na ktere pak shanim kupce, ktery mi ty penize vrati. dalo by se rict, ze tim nejaky business vytvarim.
realitni makleri se sice taky tvari jako tezci byznysmeni, ale ve skutecnosti se jen snazi neco vytezit na jiz fungujicim trhu.
o 08.09.2010, 12:59 | Arnie_one | Upraveno: 2010-09-08 13:21:39
ferdy:

Tak za co si doprdele uz bere tak nehorazny prachy.

Ja jako majitel ti se..u na zastaveni nemovitsti. To je tvoje prace to resit, tak aby na tom NIKDY nebyl bitej prodavajici.

Doufam, ze se lidi probudi a nebudou krmit tyhle spolecnosti.

Koukam, co si clovek dnes sam neudela nema.

Fredy: porad nechapu, kdyz me prodas barak za 5mega co me motivuje ti narvat 250tis !!!! (plat zensky v Hypru za 2 roky) asi kazdej ma tuhle otazku tady.

Zatim si me nepresvedcil, abych navstivil realitni kacelar.

- zapis do katastru 500,-
- odhad nemovistosi 3000,- (sem delal)
- zamereni stavby 1500,-
- zverejneni inzeratu
- notar a pravnik ze smlouvou na tom budou podobne a jeste me neojebe RK svyma podminkama, pac snad kazdej clovek ma svyho pravnika.
- s danovym priznanim ti pomuze kazdej FU. jako kdyz pocitam lisku.

Ja ti narvu 250tis.

Vidim v tom jediny pozitivum. Pokud chci 5mega a ty me je das nemam s tim problem, za co si to prodas ty me je fuk. Co ale vidim a ctu, tak to funguje prave naopak.

o 18.04.2012, 08:41 | LukeFab | Upraveno: 2012-04-18 08:49:54
Jen tak aktualizuju kdyby někoho zajímal RD v super oblasti [ Link ]
+ fotka výhledu z balkonu

foto k příspěvku  od LukeFab

o 18.04.2012, 09:11 | macomb | Upraveno: 2012-04-18 09:12:14
Jako ostatní, realitky bych poslal do kytek, dnes si dáš sám inzerát na různý servery, kde stejně většina lidí hledá, k tomu realitku nepotřebuješ. A úkony spojené s prodejem tě budou stát zlomek toho, co chce realitka. Samozřejmě smlouva a úschova peněz taky stojí nějakou kačku, ale nejsou to stovky tisíc.

LukeFab: Barák hezkej ;) Že bych se mrkl do prasátka?(joke)
o 18.04.2012, 09:22 | LukeFab | Upraveno: 2012-04-18 09:23:48
Realita je taková,že dobrýho makléře jsme potkali jen jednoho,ale ten se na to už vysral. Fotky jsou tam nic moc,lokalita je to naprosto klidná vedle Wilsonova lesa,který se teď už rok kultivuje(nový prolízky,vykácení porostů,lavičky atd.).Já to říkám našim pořád,že je to lepší prodávat na vlastní pěst,z mýho pohledu ti makléři na to úplně dlabou,nechápu je.Hlavně už chci,aby se to prodalo,ptž situace v rodině není zrovna dobrá.
o 18.04.2012, 09:31 | nome
hele pokud bys chtěl doporučit opravdu solidní realitku tak já osobně doporučuju pegas real (aktuálně sídlí na úvoze).

Prodávla jsem přez ně a maximální spokojenost a velice ! solidní jednání. Případně písni na mail hodím ti kontakt na jednatele.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3328 sekund.