Navštíveno 1772x

Musím si vybrat mezi těmito jazky. Kterej z nich byste volili vy?
spanelstinu, s rusakem se domluvis anglicky.
Ruština je podle mě lehčí (češtině se přeci jenom trochu podobá), na druhou stranu španělsky mluví půlka jižní Ameriky, využiješ ji lépe. Navíc Španělé, Italové a další jižanské národy angličtinu moc neovládají.
Nevím, je to trochu dilema, ale řekl bych tak 70% pro španělštinu.

05.09.2010, 12:31 |
choze otázka zní co bude pro tebe do budoucna lepší.
Ruštinu ovládá z těch mladých málokdo. tudíž je docelap poptávka.
prave...
pokud zustaneme v ramci evropy, tak spanelstina je vicemene kompatibilni* - mas slusny zaklad pro italstinu, francouzstinu...
já bych bral ESP neb stejne ani jedno se nenaucis jen tak :D
ESP je dobrý znát v USA neb se s tim potkas dost a s RUS se domluvis ENG vzdycky :)
RUS je už dost out...

05.09.2010, 12:58 |
fredh Ruština je out jak kde. Bavil sem se s jedním instruktorem lyžování, kterej se učil ruštinu, aby si vydělal slušný prachy. Protože spousta rusáků jezdí do alp atd. a neuměj moc lyžovat, tak se tam přihlašujou do lyžařskejch škol. A pokud umíš lyžovat a ještě se domluvíš rusky, tak máš přísun peněz jasnej. Brigádka dobrá.
Nemět maturu z ruštiny, tak jsem se nedomluvil celý můj několika měsíční pracovní pobyt v Irsku :)))
Ja bych volil spanelstinu.
Kdybych měl na to sílu,tak se naučím oba ty jazyky,ale musím si vybrat jen jeden.Pořád nevím,je to težký

05.09.2010, 13:57 |
ps spanelstina, pac rusky sem se uz ucil :)

05.09.2010, 14:10 |
Rudi záleží, kam se s tím pak chceš vrhnout, pokud půjdeš na jih, vol španělštinu, pokud chceš zůstat tady, tak bych volil ruštinu
Nejaky jiny uz asi umis vid? Jaky? Podle toho bych si asi pak zvolil dalsi :)

05.09.2010, 17:12 |
JP Jestli se chystáš do Ruska, tak se nauč Ruštinu a jestli někam kde se mluví Španělsky, tak Španělštinu:)). Půlka jižní Ameriky mluví španělsky a půlka severní Ameriky taky (ta druhá půlka čínsky nebo indicky:D).

05.09.2010, 19:30 |
Pekys po ruštině začíná bejt zase dost poptávka jak firmy expandujou na východ. Jak píše JP, v Jižní americe využiješ zase španělštinu. Záleží co chceš pak dělat, protoze se můžeš naučit jedno nebo druhý, a pokud to nebudeš využívat, tak to stejně zapomeneš. Pokud chceš dělat ve Varech na recepci, tak je to jasný :)
Já se učil Španělsky a musim řict že mě ten jazyk hodně bavil. Ani to nebylo tak těžký, když si pochopil těch 7 minulejch časů :) Ted po 10ti letech bych si asi dokázal už objednat max pivo :(
Vzhledem k tomu ze spanelstina je jazyk kterym mluvi nejvic lidi na svete volil bych ji, ale pozor! s italstinou a francouzstinou to nema nic spolecneho...uplne maximalne se mezi sebou domluvi spanelak a portugalec!!
WTF? Spatnelstinou mluvi nejvic lidi na svete? Tak tomu se mi nechce verit :)

05.09.2010, 21:23 |
JP Já osobně bych šel určitě do Španělštiny:). Navíc jestli se nepletu, tak Rusové jako národ zanikaj snad nejrychleji z celý Evropy a Španělsky mluvících naopak přibejvá. Podle mě nemá Rusko proti zbytku světa žádnej velkej potenciál, pokud nejde o konzumaci vodky, nebo export mafiánů. Kdyby neměli nerostný bohatství, tak už jsou dneska jenom v encyklopediích.

Mno vida, ja mu dam ze nejvic na svete se mluvi spanelstinou! :)
todle je statistika rodilejch mluvci, ale todle sem nekde nasel statistiku nejvice pouzivaneho jazyka...vim ze s edokonce zabejvali tim ze to predcilo anglictinu..
ted sem nasel neco noveho a prvni anglictina pak spanelstina..
Jen z praxe:
obchodujeme hodně častu s UKR a RU. Anglicky mluvím více než dobře. Pokud chceš obchodovat s čímkoliv s RU či UKR, je to AJ k ničemu, protože tito lidé jsou patrioti a z 99% jsem uzavřeli byznys, když jsem měli vše připraveno v RU. RU je trh, který má nevídané možnosti a v zapadlých částech RU se AJ neužívá, ať z důvodu toho, že ho neovládaí tak dobře, ale spíše z principu.
Talže - pokud nemáš spadeno do Lat.Am. a J.Am., tak rozhodně RU, protože ve VŠECH evropských státech včetně Turecka je preffered business language AJ.
šel bych do španělštiny je lepší i třeba na balení ženskejch a umí jí mín lidí(souzeno z mého okolí)
no myslim si to stejný co tu píše Zdeny60,ještě to musím promyslet,mám na to zhruba dva týdny

07.09.2010, 09:49 |
Conan | Upraveno: 2010-09-07 10:01:32
Za mě ruštinu.