Navštíveno 1035x

05.09.2010, 11:04 |
tesil | Upraveno: 2010-09-05 11:18:35
Asi blba otazka, ale co mi poradite? Vzdy jsem mel HTC a ted Nokii N97. Ani jedno uz nechci a po reklamaci Nokie u T-mobilu si muzu vybrat telefon v hodnote 15.000,- Bud si 2 tacky doplatim a vemu iPhona ( udajne ma iOS 4.0.2 - coz pry neni nejlepsi), nebo se mi hodne libi aji Samsung i9000 Galaxy S. Co mi poradite? Zaryty iPhonaky prosim, at me nemaji za blbce:-)) Diky.
Dotaz: Měl už jsi někdy iPhone nebo telefon s Androidem? Za mě osobně bych bral iPhone. Androida jsem měl a už bych nechtěl, je to kvůli složitosti a nepropracovanosti toho systému. Doporučil bych ti v prodejně si oba vyzkoušet a uvidíš. Jinak "kvalitou" na tom budou oba stejně...

05.09.2010, 11:18 |
rcman Pokud můžu poradit za sebe. Tak bych volil Iphona 4. Já si pro něj taky půjdu.
Samsunga jsem usahával na prodejně, a nezdál se bejt špatnej. Ale bohužel jsem před časem takhle osahával Samsung i900 Omnia a pak si ho šel koupit. A opravdu " NIKDY VÍC!!!" . Byl jsem stim už několikrát na reklamaci. Pak že stim špatně zacházim atd. Při tom na tom jenom normálně telefonuju, píšu smsky, sem tam pustim cestou mp3ky. A jednou za čas použiju navigaci. I tak se ten telefon dost seká, nedá se snim občas volat protože to nemá signál a rychlost toho telefonu kterej jsem si tenkrát osahával rozhodně nemá!
Iphona jsem nikdy neměl. Vždycky ho mělo pár kolegů v práci, občas nákej známej atd. Bratranec má ted přes měsíc Iphona 4 a je sním naprosto spokojenej. Měl jsem možnost si stim chvilku hrát a rozhodně do něj jdu!
No, co... Reklamovat to nebo to vrátit. To můžu vždycky... Ale nemyslim si že by tahle situace nastala...
Za mne iPhona 4. Ikdyby jsi ho mel mit chvili, tak ho pak prodas za vetsi castku nez toho Galaxyho :)
Takze asi i tak :)
šel bych po věci co má celosvětový prvenství ..... tim pádem android....
ošahej si obojí co ti bude vyhovovat ale tipuju že si vybereš galaxy už jen proto že podle toho co pises si presne typ cloveka co si veme co mu vyhovuje misto toho aby sel slepe s davem jen proto že produkt zacina na kouzelny "i" .....
že tu někdo hodlá srovnávat omnii s galaxy to je jen prostě nevědomost a proto chce jít s davem neb si myslí že nic lepšího neni....
a že někdo napíše že nepropracovanost systému u androida ? proč se teda androidů prodalo na svete víc než iphonů ??? mě ten systém příjde naprosto super a pokud jede na dobrym železe což galaxy nebo desire určitě je tak je to výborná volba
ošahej obojí a uvidíš sám :)
zajímavý srovnání.... řek bych že v průžnosti dostal iOS od androida docela na frak....
[ Link ]
Měl jsem jak iphona jako služebak sice jen 3GS a nedavno jsem si pořidil HTC Desire aktualně s androidem 2.2. A za mě iphone je super pokud jsi člověk co si rad zahraje hru v super grafice, posloucha hudbu, leze po netu, chce byt coool, koukne a na film atd.. Ale pokud potřebuješ kancelař kde maš vše hned po ruce a telefon si potřebuješ poskladat podle sebe tak aby měl nutne věci hned k dispozici a nemusel to někde lovit jdi do androida.
Možna se mnou bude dost lidi nesouhlasit ale ja z toho mam takvoej pocit a jsemmrad že jsem vybral androida.
Tady nejde o to být in nebo cool, je prostě každého nazor co mu vyhovuje. Paczqo má pravdu, pokud ti jde o grafiku, hry, filmy, net a hudbu a potřebuješ si i zavolat nebo psát sms tak iphone. Pokud děláš nějakého managera nebo člověka který využívá mobil v kuse, tak si kup Galaxy nebo nejlépe nějaký nedotykový mobil...
Ber Samsung Wave,já koupil novej za 6500kč,mám ho už 3 měsíce a nejlepší mobil.Pro mě umí všechno.Kam se hrabe iphone a další mobily.S tímhle jsme maximílně spokojenej za ty peníze nejvíc luxus!
-grafiku ? podle mě na všem na bezvadný úrovni a u každýho je pojata jinak, ale nelze rozhodně říct žze iphone má lepší
-hry : iphone má dobrý, android má dobrý , wm na to nejsou stavěný a těch dobrejch tam neni tolik
-filmy : na všem přehrajete bez problémů, galaxy svižnější za mě...
-hudbu : iphone nemá moc výdrž na baterky a na všem stejně přehrajet všechno
-web : na androidu lepší, na galaxy dokonce svižnější
-zavolat a psát sms ? nokia 3310 umí taky....
co má ted iphone lepší ? krom displaye vůbec nic..... ano display má dobr rozlišení vůči svojí velikosti, htc bude mít lepší ale zatim neni v prodeji, galaxy má výbornej, v případě super amoled je i mnohem jasnější a pozorovací úhly sou lepší než kdekoliv jinde
práce s mailama a kancelář ? android mocnější a WM7 až výjdou tak v tomhle budou nejlepší ale taky se zatim neprodává...
pokud chce dneska člověk top věc kterou může mít tak at si koupí androida takže galaxy nebo desire....
pokud chce bejt cool a přitom mít skoro top věc a jít s davem tak neni jiná volba než iphone kterej se honosí ve svojí 4 generaci dokonce multitaskingem kterej se psal už za krále klacka u winCE ba nedej bože videohovorama který už (v závislosti na operátorovi) maj htc zařízená pěknou řadu let... a to né jenom přes wifi ale dokonce přes takový tabu jako je GSM
takže ano, iphone má super display, má dobrý hry, točí o něco líp než galaxy a má navíc blesk což je u galaxy mínus.... ale to ostatní má konkurence .... neni ani nutno zminovat miniSIM, slot na karty a další vymoženosti....
každej at si koupí ale co chce
já budu čekat na WM7 a pak se uvidí zdali Evo/Galaxy či WM7
LukeFab : wave je neskutečná mašina za ty peníze..... taky je to prodejní trhák a za první 4 dny prodeje se ho prodalo 1mil kusů....
ale v porovnání s galaxy je to šimrátko.... ale i tak když vezmu cenu 6,5k tak to je nejlepší mobil kterej v tý ceně můžeš dostat, za 11-12 seženeš galaxyS která směle pokoří iphone kterej stojí opravdu znatelně víc.....
Nismo, chcel by som Ťa vidieť, ako napíšeš tak dlhý text (dajme tomu email) na Androide. A nech to je aj 3.0! Proste zbytok sveta má šit dotyk, za to dám kľudne ruku do ohňa a sadnem si na porovnanie s kýmkoľvek s čímkoľvek. Porovnával som všetko so všetkým osobne (Ty si videl iPhone možno z vlaku, alebo na pár minút od niekoho) a s kľudným svedomím môžem povedať, že keď na telefóne chlapec mieni aj písať a nie málo, tak by som osobne vyberal medzi niečím s HW klávesnicou a ak dotyk, tak zatiaľ bohužiaľ (vďaka bohu?) jedine iPhone. A na to tvoje porovávanie snáď ani nemá cenu písať niečo :-) donedávna si sa prsil Widlami, teraz Androidom a už medzitým básniš inde, že nič iného než LG Apollo (doteraz ale bol Tvojim Bohom HTC anything) ;-))))
Prijde mi, ze jde hodne o zvyk - predevsim o tom, s cim clovek zacne. Na to si obvykle zvykne a vyhovuje mu to.
Ja zacal na Symbianu a byl jsem s nim spokojenej. Pak jsem chtel zmenu, zkusil jsem si HTC Diamonda s WM, a to mi teda vubec nesedlo. Do tydne sel pryc.
Ted mam I8910 HD se Symbianem a mam tam presne vse, co potrebuju. Zni to divne, ale nenasel jsem na nem chybku.
Kamarad ma Androida, zkousel si chvilku Symbian a nezdalo se mu to.
Nejsem proti iPhonu, ale pomer cena/vykon mi u nich prijde dost spatny. Ale chapu, ze iPhonaci nebudou souhlasit :-)
2 prohifi.cz: svojim spôsobom súhlasím. Keby to nebol taký dementný moloch, bez inovácií a s poriadnym dotykom trebárs a premysleným GUI, tak som bol najspokojnenjší so Symbianom :-)
Fakt to zalezi na tom co komu vyhovuje. Musis vyzkouset a uvidis.
To NP: Ale kecy o tom, ze iphone kupuji lidi kteri chteji byt cool me fakt urazi. A oduvodneni ze Android je na prvni pricce... To jako nejsi "The Best"? Jo no, hold nemam Cadilac, péro 19cm a chci iPhone tak to sory no.

05.09.2010, 15:06 |
Kamil santa2412 - asi tady nejsi dost dlouho, jinak bys bral nisma s nadhledem :) V některých věcech poradit umí, ale jinak žije ve svým "tom jediným správným" světě :-D

05.09.2010, 15:11 |
rcman Ono je to nakonec asi jedno co si pořídí za mobil...
Stejně to má všechno stejně dlouhou záruku. A elektronika jde tak rychle dopředu, že když je někdo kdo je pracovně nucenej pracovat stále z věcma který zrovna všichni používaji. Neubrání se tomuhle rozhodování tak minimálně jednou za rok.
Myslim že telefon kterej má v sobě 32GB. Už asi nepotřebuje slot na pamětovku. To chcete mít v mobilu přenosnej server?
Micro Sim je možná krok zpět nebo vpřed. To ukáže asi čas...
Stejně když si budu chtít asi pořádně zapařit nákou hru tak minimálně PSPéčko. Nebo ještě líp Ps3ku na velký bedně!
Cena novýho Iphonu a Galaxy je jasnej rozdíl. A bohužel pokud chce člověk Iphona, čekánim si moc nepomůže. U Samsunga cena spadne každym dnem prodeje.

05.09.2010, 15:43 |
tesil Tak vyreseno, doma uz mam iPhona a dalsi telefon (manzelky) v reklamaci na odstoupei od smlouvy a vemu Samsunga a pak si vyberu:-)) Jinak diky vsem za postrehy.

05.09.2010, 18:52 |
vypuk U iPhone je jedna vlastnost, která se mi líbí - pomalu klesá cena, a né že sotva koupíš telefon, tak vedle ho Frantislav koupí o dvojku levněji.. :) nebo po roce iPhone prodáš za, dejme tomu, desítku, a htc či jiný telefon prodáš sotva za trojku nebo prostě malý zlomek částky :)

05.09.2010, 20:18 |
tesil Tak mozna je iphone dobrej telefon, ale bohuzel mi nenacita SIM kartu. Pin jsem zrusil a stejne nic, takze zatim velky nadseni:-((
vypuk : to co píšeš je ruku v ruce závislý na pořírovací hodnotě telefonu..... touch hd prodáš dneska minimálně za 5k stejně tak jako 3G ...
až galaxy se bude prodávat za 6 jetý tak 4G bude za 10 a je mezi nima rozdíl 6k na porizeni... neberu jakykoliv tafiry apod kde se koupí na 2 roky vázanou smlouvou samo...
Tesil : tak schválně uvidíš a pak tu poreferuj co a jak ti sedne.... SIM neres nemuze to bejt bez chyby vid :)
rcman : 32gb pro me za me at si to má, ale já to chci vyndat ven a použít třeba ve čtečce nebo to chci připojit jako mass storage, s iphonem si skoro neprdnu...
santa : voe cool.... a rekni ze to neni pravda ? 90procent lidi ktery si to kupujou nevyuzijou ani 10 procent funkcí co to zvládne a maj to jen proto že to je "cool" a dou s davem.... tot realita :)
Slim : tak znáš mě vid.... na androidu se píše mnohem líp než na WM tot pravda.... na galaxy rozhodně líp než na iphone, muzes kouknout na jakykoliv srovnani ktery najdes a uvidis samo... stále mám WM a stále mi příjdou super a s iphonem bych stále neměnil, ale přisel android a docela sem tomu propad a nebejt příchodu WM7 který sem už dávno zavrhnul a ted po betaverzích sem jim opět propad tak bych nečekal a měl v ruce už desire nebo galaxy..... ovšem WM7 vypadaj že by mohly pro moje potřeby strčit i androida do kapsy takže počkám si a uvidim.... neženu se do všeho po hlavě
htc mám rád stále.... je to přeci jen USA brand stejně tak jako apple, dotykový tel. mělo ještě když apple netušil že vyroběj ipod... ale nejsem zaslepenej a když uždělá samsung lepší věc tak proč bych měl kupovat horší a dražší od htc...... natož horší a hustodrahou od apple vid :)
HTC je USA brand? To mi niečo ušlo :-D a k porovnaniu písania, Ty sa ďalej dívaj ma videá, ja som to porovnával sám (aj so známym)i a väčší LOL si napísať nemohol ;-) na dotyk Applu to nemá ani náhodou. Galaxy S je veľmi podarený telefón, ale je to pádlo a veľmi veľa vecí nebude mať Android ešte dlho tak uživateľsky prívetivých ako Apple, to sú fakty za ktoré sa každý hnevá, ale je to proste tak, live with it :-)))
prohifi.cz: jsem ti to tehdá říkal že budeš spokojenej ;o) !

05.09.2010, 21:05 |
rcman Nismo.Power: Tak když to chceš mít jako flešku. Tak to tě chápu. Já přenášení dat nák závažně nepotřebuju. Takže sebou občas jenom tahám obyč flešku a neřešim to...
Řekl že jako debata o tom který auto je nej a proč... Každej vždycky najde něco co vedle nemaji atd. ...

05.09.2010, 22:27 |
imax Nismo pred 2 lety jsem resil stejnej problem a to koupit Samsung Omnia nebo Ipone 3G. V ty dobe jsem uvazoval stejne jako ty, proste WM je lepe prispusobitelny pro me potreby, jenomze ta Omnie mne proste sklamala, je to hodne pomale a neni vynimkou ze se system proste sekne a to ani nejdu rikat o povinny udrzbe, bez ktere mas hned zasranou RAM. Takze jelikoz WM jako OS celkem sklamal, mozna je to jenom phonem, tak hodne uvazuji o I-phone! Taky se musim pridat k nazoru ze dotykove ovladani je u jabka vyreseno nejlepe!!! Co se tyce friendly user vlastnosti, tak taky vede I-phone. Vse co potrebuji zvladne a je mi celkem jedno jestli mi natahne nejakej phone stranku o sekundu drive nebo pozdej. Dalsi vec je technicka podpora co se tyce aplikacii, proste na I-Phone je toho mraky, na WM toho az tak neni. Co se tyce androide tak s tim az takove skusenosti nemam, mozna to je spravna volba, ale nechci zase davat nekolit stovek Eur pro testovani noveho OS. Proste a jednoduse, jedina vec ktora mne odrazuje od I-phone je ta premrstena cenovka, jinak by to byla jasna volba a to je bohuzel fakt!!! :(

05.09.2010, 22:46 |
TROY občas mě udivuje,že stále ty samý lidi neustále plácaj hovna furt dokola a nutí je to ťukat na klávesnici ( nic ve zlym )

05.09.2010, 22:54 |
JR Taky ted resim problem jakej si vybrat novej telefon. Rok a pul mam HTC Diamond a jsem spokojenej. Telefonuju, obcas napisu sms, serfuju na netu, stahuju emaily a pouzivam Tomtoma.
No a dneska nevim co si vybrat. Vyhovuje mi velikost a vaha toho Diamonda, ale takhle rozumne velkej tel uz dneska moc neni. Desire i iphon jsou velky padla. Samsung Vawe je dobrej na velikost, ale Bada je novej soft a bude mit chyby a aplikaci na to moc nebude. SE X10 mini pro je moc mala pro web i navi. Koukal jsem ted i na N97 mini a nemusela by to bejt spatna volba, ale Nokii uz jsem nemel par let a taky nevim jak je na tom kvuli SW.
Mate nekdo takovej prehled a dokazete porovnat tyhle telefony?

06.09.2010, 19:12 |
imax Kdyby mnel Symbian potrebnou podporu, tak taky nevaham a beru N97 pac sem byl v minulusti ze Symbianem spokojny.