Navštíveno 859x

03.09.2010, 12:34 |
Veva [ Link ] snad nebylo, je to celkem zajímavé :-)

03.09.2010, 16:20 |
X-sat (M)
Aneb další důkaz o tom, jak neschopná je česká justice...
FUCK OFF

03.09.2010, 16:46 |
Ravo přesně... zase jen možnosti obstrukcí apod... a ve výsledku se nám budou "ti nadřazení" jen chechtat do ksichtů, až budou pořád jezdit i když je několikrát chytli za rychlost/chlast/apod.
x-sat: sorry, ale myslim, ze by jsi si mel uvedomit, ze neslouzis u gestapa :-/

03.09.2010, 21:56 |
X-sat (M)
Já si nepotřebuji nic uvědomovat. Jsem již dost dlouho a i dost blízko soudnímu systému. Tobě přijde normální, že několik soudů různých instancí rozhodně obdobně a poté přijde jiný a vše je naruby...? Je to divné a skrze dosavadní zkušenosti můžu na rovinu napsat, že se jen modlím, abych nikdy rozhodování soudů nepotřeboval... To není paranoia nebo prázdné plácnutí slov.
Za konstatování, že je soudní systém prohnilý, být označován za člena gestapa, tomu říkám sakra přestřel... díky

03.09.2010, 22:30 |
JP X-sat: "Tobě přijde normální, že několik soudů různých instancí rozhodně obdobně a poté přijde jiný a vše je naruby...?"
Mě to normální, resp. pochopitelný přijde. Proto snad těch soudů máme víc, ne? K čemu by pak bylo odvolání/dovolání?

03.09.2010, 22:41 |
X-sat (M) | Upraveno: 2010-09-03 22:54:36
No jasně, zase to tu budeme řešit a převracet. Mě nepřijde ani normální ani pochopitelný, že podle 3 soudů je chlap uchyl a pedofil, přičemž u 4. soudu je najednou spořádaný občan a to jen kvůli chybějícímu papíru ve spisu...
Toto jen jako ukázka extrému.
odvolání/dovolání - samozřejmě v pořádku, ale takové obraty jsou jasným signálem, jak shnilé to je...
me treba naopak uklidnuje, ze zrovna ta vyssi instance je na urovni.
pristihne me PCR pri prestupku, hodime rec, ja podepisu papir, prevezmu slozenku a dal nema nikdo problem. ale pokud jsem dobre pochopil ten clanek, tak tady to probehlo trochu jinak, ridice na miste nikdo nepristihnul, prestupek mu neprokazal, coz je pro me akorat dukaz neschopnosti (mestske) policie, nikoliv justice, ktera tomu nakonec nastesti dala nejakou pravni formu.

03.09.2010, 22:50 |
X-sat (M)
"Předložený spisový materiál...neobsahuje žádné důkazy svědčící pro konstatování, že se stěžovatel dopustil 19.6.2008 přestupku, který byl projednán v blokovém řízení a za který mu byla uložena pokuta a proveden odečet bodů," uvádí se v rozsudku.
dobre, a to je chyba justice?

04.09.2010, 12:26 |
Dr.T | Upraveno: 2010-09-04 12:39:00
to jako ten přestupek - spáchal nebo ne? Nebo mu někdo připsal body a on o tom nevěděl nebo jak? jel rychle a změřili ho a nezastavili? nebo kamera?
DR.T: dle úryvku ho chytili, dali mu pokutu a i body. takže je to kravina

04.09.2010, 12:37 |
Dr.T hmmm, takze soudni prasarna
jako tezko neco hodnotit na zaklade nejakeho bulvarniho clanku, ale nevim, co je prasackeho na tom, ze by mel soud rozhodovat zejmena na zaklade predlozenych dukazu.
pokud se nepletu, tak kdyz to NSS smete ze stolu, tak se pripad vraci k doreseni zpet do daneho kraje, ne? takze titulky typu 'Soud zakázal vzít řidičák za 12 trestných bodů', 'O řidičák nepřijde a s ním ani další lidé, kteří budou postupovat jako on' neni treba brat tak tragicky.
me treba taky prijde logicke, rozhodovat o sancich az na zaklade prokazani prestupku. myslim, ze v 21. stoleti ma policie dost technickych prostredku k jejich dokumentovani i archivaci. pokud v ruce nic nemaji, tek je to holt jejich problem.

04.09.2010, 19:17 |
X-sat (M)
Trošku jsi přeskočil velice podstatnou část a to státní zastupitelství... Ale tady to určitě nevyřešíme, to je jediné, na čem se shodneme...
Nepřeji to nikomu, ale nejlepší je praktická zkušenosti s českou justicí... Ideálně v roli "poškozeného"... Potom jdou všechny iluze pryč...