
Navštíveno 924x

Dohadujeme se s kamarády jak správně dlouhodobě skladovat houby.Nikomu se nechtějí sušit tak zda je možné houby pouze rozkrájet a v nějakém plastovém obalu zamrazit..
Lze to tak nebo ne? Kdo to ví...

29.08.2010, 18:03 |
dolph to víš že zamrazit se to dá. naši to tak dělají uplně normálně, ale je to pěkný hnus. hřiby se nacucají vodou a jsou pak jak "houba" :) zase asi záleží jaké hřiby chceš mrazit a na co je potom použít. myslím že na nějaké omáčky,polívky a smaženice ty vodou nacucané houby nebudou vadit. horší by to asi podle mě bylo s houbama které by jsi chtěl třeba obalit a smažit. . Takže za mě mrazit ne e . jen sušit a pak skladovat v něčem uzavřeném a vydrží roky.

29.08.2010, 19:17 |
Pekys vždycky je to lepší spařit, povařit 2 minuty a pak vychladnout a zamrazit. Nebo sušit, nebo zavařit. Záleží na co to pak chceš používat.
Jen zamrazit se nedoporučuje, protože houba po rozmražení uvolňuje nějaký látky, po kterejch je lidem občas blbe.
Jinak houby nežeru, ale zrovna včera sme byli a nech to tam, když o ně doslova zakopáváš :)

30.08.2010, 11:28 |
nome uplně nějlepší je hodit na olej s cibulkou posolit a vytvořit si něco jako praženicovej základ tohle nandat do plasovejch misek nebo sáčků a hodit do mrazáku.
Osolené převařené je skladuje máti na omáčky, ty sušené nemám rád vůbec a zrovna předevčírem 16 syrovinek s hovězím v lodně na ohni :o)

31.08.2010, 00:03 |
Kesam U nás se suší a i mrazí :-)