Navštíveno 761x

28.08.2010, 08:50 |
Crimson | Upraveno: 2010-08-28 09:02:46

28.08.2010, 09:08 |
Kamil Ozzy - ten snímač se v těle nikdy neobjeví, stejně jako 50 mpx s kterým přišli naposled. Je to spíš demonstrace toho, kam až se dá jít.
hezký, za 3-5 let bude cena jako teď u lepších foťáků :-D
Jen by to chtělo už asi i pevný disk do těla, neboť ta velikost 1 snímku bude asi hustá a nějaká pam. karta 4-8 GB moc stačit nebude
to bude to nejmenší.. ted je standard 32 resp 64GB
Mám dojem, že Hasellblad má snímače kolem 40M už dnes, nebo se pletu??
Ovšem cena se rovná celkem luxusnímu vozu:-(

28.08.2010, 11:19 |
Kamil Zdeny - to je ale středoformát. Tady se jedná o snímač APS-H tzn. menší než políčko filmu a hustota bodů je oproti Hasellbladu nebo PhaseOne někde úplně jinde (o kvalitě výstupu se teď nebavíme :-) )
zdeny a datová stěna (nebo jak se tomu systemu říká)od phase one ma i 65mpx (haseeblad ma max 60mpx) ale jak říká Kamil je to středoformát a na cenu se radši ani neptej :D
[ Link ]

28.08.2010, 19:45 |
Bucci tak tak... datový stěny je uplně něco jinýho... to je jak porovnávat mopeda s formulí...
K čemu? Taky si myslím, že je to pouze marketingový tah, ale žádné praktické využití. Ten obrovskej objem dat z téhle pixly by si stejně neměl kde skladovat a jak upravovat. Navíc využití vidím spíš tak pro vojenské účely nebo astrofotografii, kde používají daleko lepší objektivy, než fotografové.

30.08.2010, 11:00 |
Bucci SG: tak nejlepší sklo, který vůbec může existovat je Hubbleův teleskop... :-) to je fakt
Bucci - minimálně proto, že umí třeba čtyřměsíční závěrku, zatímco na našich Canonech a Nikonech je maximum asi podstatně kratší :-) I když vlastně nevím, jestli takový limit máme, já se zatím vždycky do minuty vešel, ale teoreticky horní limit bude podle mě v řádu hodin.

31.08.2010, 08:36 |
Bucci no.... docela zajímavá úvaha, jak dlouho by bulb režim vydržel... otázkou druhou je co by na výsledný fotce vůbec bylo...
možná koupit drátovou spoušť a ten bulb nechat zapnutej...