Navštíveno 1017x

jak se hezky poslouchalo ze mytne brany nejsou vybavene pro mereni rychlosti... Tohle bude prvni vlastovka, cekam kdy se to zacne sirit jako mor - udajne na D1 u Mirosovic, je to pravda?
Bohuzel to tak asi bude. V diskuzi pod tim clankem bylo neco o tom, ze takovej malej hajzlik nemuzte nic vyfotit a kdesi cosi, ale me se to stejne nezda. Pusobi to na me jako takovy prvni otestovani reakce ovecek, jak se budou tvarit na strihani. O mytu pro osobaky na dalnicich se uz mluvilo, Kapch podmaze prechod na satelitni system a za par let mame v aute krabicki i na polnacky. Orwell se za par let bude divit.
Holt by jsme si meli vzit priklad z Anglie, kde se radary regulerne likvidujou. Nekde jsem cetl, ze v USA ty budky taky zkouseli, ale vzhledem k rozsireni brokovnic je za chvilu prestali opravovat:)
Já s tím problém nemám. POkud to napomůže zvýšení bezpečnosti, proč ne?
A propos, na D1 jsou úseky , kde se dá bez rizika poškození auta, jet 130??
Jinak souhlasím s jedním principem, že rvát lidem prachy z kapes tam, kde se nemůžou bránit, to je vydírání. Takže bych to viděl napřed tak, že - ano, postavte nám dálnice alias Francie či Španělkso - a pak rád zaplatím. Jenže teď my budeme platit ( a nechat se buzerovat za občasné překročení rychlosti) a na kvalitě silniční sítě to stejně nebude vidět, protože prachy vybrané za mýto se prostě někde vypaří (napříkld mám strach, aby z nich někdo nezačal financovat revitalizaci KCP:-)
Citace z poi.cz:
Ona "kamera" umístěná v rohu každé svítící infocedule (značky) je pravděpodobně čidlo osvětlení, aby v noci cedule neoslňovaly a opačně ve dne byly vidět.
Smyčky ve vozovce nejsou žádná novinka, běžně se používají pro sledování hustoty provozu. Pro případný postih by bylo nutné mimo vlastní smyčku zajistit i pro každý jízdní pruh vlastní kameru z přesně lokalizovaným místem snímání. I kdyby v tom "plastovém čudlu" byla třeba 10MPx kamera, tak jak je to vytvořeno by asi velký úspěch nebyl.
Né to né, hlavně to ne. Vždyť ta 130ka neni žádná rychlost.

29.08.2010, 22:51 |
kaa Zdeny60: Jak presne by to melo pomoci zvysit bezpecnost? Ze misto koukani na silnici budes koukat na tachometr, jestli nejedes o neco vic? Nebo je 130 tak dabelsky rychla rychlost? Jde jen o tahani penez... jinak mi system kamer prijde spis jako snizovani bezpecnosti na silnici... Nemluve o tom, ze nas za chvili velkej bratr bude spicovat vazne uz uplne nonstop...
ja nevim, proste tady byl jeden zakaznik co mi rikal ze tyhle brany jsou pripraveny na mereni rychlosti, to ze na to nejsou vybaveny jsou jen kecy, protoze zmenit tu "nevybavenost" je dilem nekolika hodin. Delal pri vystavbe nejaky prace takze by snad mohl neco kolem toho vedet.
Ja se s nim o tom bavil v uplne jine souvislosti... jel jsem po dalnici v jinem miste, dodavkou jsem predjizdel autobus, cedule pred autobusem zustala mrtva ale ta predemnou me zprudila, ze mam dodrzovat povolenou rychlost... Jel jsem kousek pod 140. Tak jsme si povidali jestli to byla nahoda nebo jestli to fuckt meri rychlost.
čisou náhodou sem se bavil s člověkem s Kapsche... ač z jinýho oddělení tak ale řikal že něco o tom že by se mělo měřit na dálnicích že se tam ve firmě něco šušká prej....
já teda nevim, pro mě tam 130 neni žádná rychlost at jedu čimkoliv.....sem pro zvednutí na 160 což mě příjde v dnešních autech naprosto výborná cestovní rychlost...a hlavně pro to aby ty silnice a dálnice byly obdobný jako jsou okolo čr a ne se jen vymlouvat na to že u nás to je 3x dražší a 3x delší jen kvůli tomu tomu a tomu....
Současná technologie, kterou jsou brány osazeny toho schopna není, ale není problém brány doosadit čímkoli. V současnosti to ale nikde není. Před nějakým časem se o tom uvažovalo, ale pro "nedostatek peněz" z toho sešlo.
Jo a tohle mě fakt rozesmálo. Asi odhlásím po letech Reflex :D
[ Link ]
tak ja teda se ptal spis v tom smeru, ze na tech branach jsou kamery... takze ac nejsem zadnej genius, prislo mi vcelku jednoduchy jak merit rychlost, v podstate to muze fungovat jako prujezdovej radar mezi dvema branama, neni pak treba cokoliv na ty brany montovat a instalovat, proste se podle casu prujezdu mezi tema branama na videu aniz bych mel jakoukoliv krabicku v aute da vcelku jednoduse vypocitat prumerna rychlost.
Staci nejaky maly vsimny na spravnem ministerstvu, soukroma firma zace zase vybirat pokuty, a to bude teprve masakr :o/
jj, kamery jsou, ale jen na enforcementech, který sou vždy na začátku a na konci úseku či dálnice (v praxi to je většinou tak, že jeden je u Prahy a druhý třeba u U. n. L. v případě D8). Kamera slouží k tomu, aby zachytila kamion, kterej nemá zaplou krabičku. To že to je kamion a ne osobák poznaj zase ty vystrčený tlampače.
Jak říkám: ne že by to nešlo, ale vyžadovalo by to dodatečný úpravy a né málo.
V poslednim Svete motoru pisou, ze to rychlost nemeri (respektive jen orientacne) a pokuty za to nebudou...