Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Trestní oznámení - vyhrožování

o Navštíveno 1159x o
o 23.08.2010, 14:21 | J-T.
Je nějaká reálna šance aby se podalo/přijmulo trestní oznámení na základě e-mailu ve kterém je vyhrožováno fyzickou likvidací?

Situace:
Manžel bývalé zaměstnankyně, se cití ukřivděn a vyhrožuje. Nehodlali jsme to řešit, ale už to přerostlo únosnou mez :-( Bohužel jako jediný důkaz máme 1 e-mail ... ostatní bylo po telefonu - bez nahrávek.

Jak postupovat? Sice spolupracujeme s "UK bossy" a stačilo by říct ..., zakládáme si ale na solidnosti firmy a chceme vše řešit legálně.

Jde nám o udělání bububu, nic jiného si od toho neslibujeme. Jaký paragraf se na to vztahuje? Co na to policie, bude na nás koukat jak na debily co jí zdržují?

Poradí někdo zkušený?

Díky

o 23.08.2010, 14:28 | Pepíno_Honda
já bych to viděl na přestupek

§ 49
Přestupky proti občanskému soužití

(1) Přestupku se dopustí ten, kdo

c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním,

zákon zde:
[ Link ]
o 23.08.2010, 14:49 | aphex
Dopis od právníka by mohl pomoc.
o 23.08.2010, 14:59 | J-T.
Pepíno_Honda: jj to by mělo být asi ono. V případě stupňujících výhrůžek pak jde i o zákona č. 140/1961 Sb § 235 - na to ale nemáme bohužel důkazy...

Co ta policie, jak na to kouká? Někdo osobní zkušenosti?

aphex: taky možnost, ted jde o to co je víc bububu...
o 23.08.2010, 15:08 | Pepíno_Honda
u Policie v tom není problém... vytisknout email, dojít tam, sepsaný to bude tak do půl hoďky a rovnou se to postoupí na správní orgán pověřené obce.

ikdyž vlatně se bude řešit, "kdo" to email psal. On může říct, že to nepsal, že mu asi někdo napíchl email, tak pak se bude řešit, kdo to tedy přesně byl :-/
o 23.08.2010, 15:16 | J-T.
Pepíno_Honda: :-( Pomohlo by, kdyby se nahrál rozhovor po mobilu? Nebo je to v reálu policii jedno?

Díky
o 23.08.2010, 15:17 | Monička
Já ti teda neporadím.. Ale i když to nemáš nahrané tak by to nemusel být problém.. Já byl za vyhrožování odsouzen a také mě nikdo nenahrál.. Odkud jí volal?
o 23.08.2010, 15:21 | J-T.
Monička: Je vyhožováno majitelům společnosti, která zaměstnávala jeho manželku....

Tak na základě "něčeho" tě odsoudit museli ne?
o 23.08.2010, 15:53 | Monička
To ano.. Ale měl sem tam více věcí.. Dostal sem Souhrnný trest.. Vím,že i to vyhrožování tam bylo.. A dokonce mě bylo připsáno vydírání.. A to jsem byl nevinej..
o 23.08.2010, 16:12 | Kleneex
Kazdy vezen je nevinen ;-)
o 23.08.2010, 17:02 | rcman
Moje osobní zkušenost je bohužel taková že mě někdo vyhrožoval jak emailem, tak telefonem. A na policajtech mě řekly že to tak maximálně sepíšou a v podstatě že něco začnou dělat až se mě třeba něco stane.

Takže od tý doby na policajty v tomhle státě z vysoka!

Jestly máš kontakt na UK vymahače apod. Tak bych to řešil přes ně! Je to rychlejší a rozhodně víš že se děje to co si sám chtěl. A né že máš jenom kus papíru že to stebou někdo sepsal na služebně.
o 23.08.2010, 17:09 | CRK
Kleneex :-D
o 23.08.2010, 17:12 | choze
zajistit aby policajti nahrávali hovory a má poprdeli.
Člověk prostě musí trvat na tom na co má právo, cajti jsou dost líný na spoustu věcí.
o 23.08.2010, 21:59 | htd
hovory se nahravaji porad:) 5let archivace, jsou prepisovany pro lepsi vyhledavani.
staci jen aby policie zadala...
o 24.08.2010, 11:30 | X-sat (M)
To je zase hromadka zarucenych informaci :-) Ozvi se mi na mail,je to muj obor.
o 24.08.2010, 12:22 | kamil306
ty pošleš kluky na něho, on na tebe jak vyhrožoval...běžná praxe:-)
o 25.08.2010, 09:33 | J-T.
Tak zatím vyřešeno "vyhrožujícím" dopisem od našeho právníka.

Pokud ani tohle nepomůže, tak do toho zapojíme policii a uvidíme, jak to dopadne.

Všem díky!

X-sat: Děkuji za nabídku, pokud to bude mít ještě nějakou dohru rád se ti ozvu s prosbou o pomoc. díky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3029 sekund.