Navštíveno 397x

20.08.2010, 11:52 |
J-T. Situace:
Mám starý noťas SW zahnohjený. Potřebuju vše smáznout a nainstalovat nové windows. Na NB je štíte s product Key na XP Home Edition.
Jak to udělat legálně? Kde mám Windows stáhnout? Pak se to instaluje přes CD, jak udělat bootovací CD? Stačí pak jen při instalaci zadat pr. key a hotovo?
Jde mě o legální cestu...
Vím že je to LAMA dotaz, ale snad mě někdo ochotný poradí. Jsem jen malinkatý uživatel :-)
díky

20.08.2010, 12:35 |
hanx Stáhni si někde obraz instalačního CD win XP Home edition, nebo si půjč od někoho kdo má origo stejnou verzi. Žádný bootovací CD nepotřebuješ, ta instalace se bootuje sama.
možná něco takovýho
[ Link ] (nezkoušel jsem stahovat, je to jen příklad)

20.08.2010, 12:46 |
J-T. Hanx: Stahuju, pak zkopcim na CD nabootuju vrazim tam prod. key z NB a hotovo?
Díky

20.08.2010, 12:47 |
J-T. Ještě jedna věc - stahovat z ulozto.cz me moc legalni neprijde. To fakt neexistuje nejaka 100% legal cesta?
Jen dotaz - nestezuju si ...

20.08.2010, 13:17 |
hanx Já se teda konkrétně v právech nevyznám, ale "legální" je přece ten software, ne nosič na kterym ho máš. Originál CD přece můžeš ztratit, pro legálnost softwaru stačí mít product key. Pokud chceš "100% legal" cestu, půjč si od někoho origo CD a použij svůj key, ale je to přece to samý jako bys to někde stáhnul, funkci to splní úplně stejnou.
Jinak ten soubor co stáhneš by měl bejt obraz CD, takže ho musíš zkopírovat na CD v nějakym vypalovacim programu.. (vypálit obraz na disk v Neru)
jj pravost se dokládá štítkem na zařízení a dle školení Microsoftu by i toto číslo mělo být uvedené na faktuře k zakoupenému pc - pokud se nejedná o krabicovou verzi.
Jinak nosič programu může být jaký chceš třeba i stáhnutelný odkud chceš. Kdyby jsi moc trval na origo médiu, tak Ti ho můžu poslat :D
Ještě zkus kouknout jestli nemá noťas tzv.recovery, kde by jsi po bootu a zmáčknutí příslušného tlačítka udělal celou čistou instalaci vč.ovladačů ze zálohy.

20.08.2010, 14:31 |
J-T. Ok díky za osvětu - jak řikám Lama :-)
Jen jsem čekal že bude nějaký odkaz na ofiko stránkách Mcrosoftu...
Aberto: Kuknu a zkusim, diky za tip.

20.08.2010, 15:25 |
hanx to recovery zjistíš jednoduše: jeden z oddílů disku se jmenuje recovery a jsou v něm příslušný soubory..
funkci recovery může noťas mít, ale nemusí k tomu mít potřebný soubory