Navštíveno 768x

jakou zvolit navigaci do cca 5000,-? nutnost map západní evropy (nejlépe celá), zajištěné aktualizace map...
Garmin, TomTom ze zkušeností-nejlepší osahat, mapy nejsou problém, Garmin nabízí za příplatek doživotní aktualizace (nevím ale, zda se to vejde do 5000), TomTom má tuším taky nějakou akci, u obou značek solidní podpora, u Garmina je jediná nevýhoda, aspoň u minulých a asi i současných modelů - USB port pouze verze 1.1, takže pomalá aktualizace map :-(
ještě se mi líbil Dynavix, ale má pro mě divný ovládání a jsou to parchanti - sice dostanu aktualizaci map na tuším 2 roky grátis, ALE musím se do 14 dnů od koupě registrovat - kdo to přehlídne, má smůlu :-(

19.08.2010, 15:56 |
nome osobně doporučuju Garmin, prošel sem toho hodně v telefonech a u garmina jsem zůstal a nakonec si koupil i velkou navi. S tou cenou se vejdeš i do verze z doživotní aktualizací např nüvi 1250 Lifetime

19.08.2010, 16:01 |
Crimson | Upraveno: 2010-08-19 16:12:10
Já ted koupil toto: Vítěz Navigace roku 2010 - TomTom XXL za 3200,-
27 států, 5" displej, úžasná, spokojenost
[ Link ] 
TomTom nebo Navigon, Garmina nedoporučuji
no máme starší verzi Nüvi (teď nevim číslo) ale to se mi moc nelíbí, kdysi jsem jako první navigaci měl v ruce TomTom tak mě to k němu stále táhne nejvíc, ale radši se ptám jestli má někdo ozkoušeno ještě něco lepšího ...
do telefonu ne, potřebuju "velkou" navigaci, kdyby to ještě spolupracovalo s RDS kvůli dopravnímu hlášení bylo by to ještě lepší ....
nejvíc času bude navigace trávit v německu a bude střídat kamion a osobák
Tak snad v Německu RDS funguje líp jak u nás, neboť v ČR je to služba na 2 věci :-(
Nějaký PDA nebo něco kam se dá nahrát IGO8.3 jeden z nej programů pro navigování. Spousta doplňků takže si ho muže každý přizpůsobit svým potřebám.
Garmina take silne neodporucuji, nikdy jsem s ni nedojel v poradku, vzdy mne to tahlo pres polnacky/uzavreny silnice, jednosmerky atp., v zahranici nesmyslny objizdky a ve finale pri ceste do Alp jsem najel 300km pres hory, takze Garmina 100% NE!!! Takze cestu co bylo dlouha 650km, jsem najel s Garminem 1080km.
přidám se k těm co nedoporučujou garmin. měla ho segra a furt bloudila. říkám si že je blbá, tak jsem to zkoušel já a taky konec. mám TT a ten je lepší snad ve všem. intuitivní ovládání, mapový podklady taky super.
jinak RDS- co jsem měl tu čest tak ani v něměcku to nefunguje dobře.
no koukám, že nejsem sám komu se garmin nelíbí :o)
asi padne los na TomTom
TTomem nic neskazíš.... :-) já na něj frčím asi 4-5 let, kdy jsem ho víceméně vychytal do dokonalosti :-)
viz toto forum:
[ Link ]
Jednou mě už ale pěkně vytočil, o víkend,
zadal jsem Mělník - Houska (Blatce) - Doksy a ..... nic Error Trasa ! :-)
TT taky obcas mel bludy, ale mel jsem stary mapy, garmin je fakt odpad :( Nedojel jsem s nim ani do blbejch Jeseniku z Prahy, tahlo me to pres silnice siroky 2 metry a v zime do konce do silnic co se neudrzuji, po Praze dobry, ale na delsi cesty je to des
Na PDA jsem už vyzkoušel skoro vše, ale tak nějak pořád tíhnu k TT.
Rajdlos: Proto vždy, když mam jet dlouhou štreku, tak se mrknu na např. google maps a pak to rychle zkontroluju, zda to někde nedělá nějaký švíky :)
já ho hodně přesně navádím, jezdím na Iterinář a zadávám 4-5 měst na trase, aby jel fakt kudy chci já a ne kudy on :-)
40let jezdím na chajdu přes Mělník - Dubou - N.Bor
ale TomTom mě hnal do Lovosic - Litoměřic - Úštěk ! debil ..
Pokud chceš dobrou aktualizaci doporučil bych tě garmin liftaim dožítní auktializace zdarma, mam a zpojenost

20.08.2010, 10:29 |
nome no tak sem asi jedinej kdo s garminem nemá problém a to jezdím docela hodně :-)
Nome: nejsi já jí mam a jsem zpokojenej a to sem měl i tomtoma