Navštíveno 889x

Ahoj,
naskytla se mi koupě vozu Audi A4 TDI 66Kw r.v 1998
má s tím někdo zkušenost?Motor znám, máme doma v Octávce,ale auto jako takové.Měnil bych místo Punto MK2 1.2 8V r.v. 2000

17.08.2010, 16:10 |
Ravo | Upraveno: 2010-08-17 16:25:10
No bude to zřejmě lepší než ta octa co máte (nejspíš). Ale hodně záleži jakej rok je ta octa a v jakým je stavu. Ale spíš se to bude víc blížit k té octě..
Rozhodně to bude proti tomu Puntu sakra rozdíl, minimálně ve výkonu a provedení vnitřku (měl jsem zároveň Octu1 rv 2002 1.9tdi 81kW a Punto MK2 rv2000 1.2 16V 56kW a jsem rád že je to punto z domu)
Až se ti začne sypat to punto (jako mě - a je jen otázka času, kdy...), tak budeš zoufale hledat někoho kdo to opravdu umí dát dohromady za rozumnej peníz. Audi se ti jen tak nevysype a až jo, tak je to převlečný koncern, který umí spravit dneska kde kdo a materiál na to stojí taky už rozumný prachy.
Navíc provedení je úplně někde jinde, ten taliján byl prostě víc odfláknutej, audi je výš ve všem (spasování plastů, kvalita použitých materiálů). Celopozink jsou obě auta.
Já bych neváhal a hned měnil, ale samozřejmě závisí na stavu...
Pokud o motoru nemusi byt rec, tak jedine co trochu zastrasuje na tehle autech je naprava.
Jinak nevim co dal by jsi chtel slyset. Rzi se bat nemusis, je to celopozink.

17.08.2010, 16:27 |
bobmasitr | Upraveno: 2010-08-17 16:39:17
Co se týče Punta jsem spokojen.Koupil jsem z německa, vyměnil čepy,kompletně celej vejfuk, rozvody,brzdy,kotouče,tlumiče,opravil lak,koupil alu.atd.Punták docela fajn autíčko.Jenže předtím jsem měl mercedes v naftě a zas chci větší a naftu.KOrozi ta audi nemá, co jsem si jí prohlížel.občas nějakej šrám, jelikož to není nový,ale jinak pěkná.Na nápravy jsem už něco četl,ale který auto u nás netrpí.JInak Octávka doma,super auto,jede,nepapá a krom občas dolejt naftu nechce nic.Právě jsem chtěl něco takovýho.

17.08.2010, 20:57 |
Ravo | Upraveno: 2010-08-17 21:09:59
Pokud ta audina nebude nějáká past a předchozí majitel se o to aspoň normálně staral (rozvody, turbo - prostě klasika koncernových dieselů) tak kromě nápravy není co by mohlo zlobit (předek je v hliníku stejně jako passaty = repas už není tak děsnej jako dřív. Radši to nech ale okounout někým kdo tomu rozumí).
Mě to Punto taky šlapalo jako víno a bavilo mě to (takový motokárový vozítko obratný - teda až na to pekelně elektricky přeposilovaný řízení bez zpětné vazby), dokud se nezačla sr**t elektrika (stahování oken, čidla dveří, centrál) a pak odešlo těsnění pod hlavou a prdla hlava a začlo peklo s opravama (ten 16ti ventil byl fakt očistec).
Takže talijána už domů nechci.
past to není, prej Turbo OK a motor po rozvodech.Na puntáka zas dopustit nedám.Má už nalítáno 210tis.šlape jak hodinky, staráno o něj je pořád.takže nemá důvod bejt KO.Obratný je mám na něm 15tky 195 na 50 a sedí to hezky.závodák to není, spíš takovej bonbon
TDI 66Kw r.v 1998 - nesmrtelný motor i turbo.
problémy: dlouhý teplý starty -> obvykle stačí nastavit vyšší startovací dávku. Občas padaj do nouzáku -> výměna N75. Dál občas servo, hlučná klima, klasika TDi a spojka.
Výměna ramen přední nápravy potká minimálně jednou každýho majitele, ale stojí to dneska už rozumný peníze. U toho zjisíš, že chceš i nový tlumiče, takže to bude stát víc.
Pozinek to sice má, ale 12 let starý auto bude už lakovaný po bouračce, navíc omlácený od kamenů, takže pokvete taky.
Jinak bych se toho nebál, za pár korun slušný povození se super spotřebou...
no s nějakými investicemi i pak počítám.Všechno nějak postupně.korozi jsem nějak nenašel, teda nic zásadního.Sic to je babi ale jde mi hlavně o ten motor páč vím že to nepapá.
Auto s touhle nápravou, což je jen servisní pokladnička, už bych si v životě nekoupil.
bobmasitr: nepapá a ani nejede:-))
Tommas nejsem závodník.Punto má 60kobilek,u něj mi šlo spíš o vzhled.A 66kw aspon už neumírá do kopců.
Jediný co mě bude mrzet je zas vyndavat veškerý audio ven.

místo punta bych vklidu měnil....

18.08.2010, 11:17 |
Ravo já se o to naše Punto staral taky jako o oko v hlavě (taky dotaženo z DE, taky jsem tam měl kola 195/50 R15, sedělo to jako přibitý ale chvílema to až odskakovalo jak to bylo lehký)..jenže aby to jelo tak to točíš ...a pak to najednou příjde..prásk...a už to jede a opravuješ (taky mi tam často odcházely různý žárovky a pořád mi blbnuly různý spínače - třeba ten nožní na brzu a kvůli tomu to hlásilo prasklou žárovku apod.). Fakt nemám dobrý zkušenosti :-(

čoveče to já fakt nadávat nemůžu vůbec na nic.Je mi jasný že A4 je o hodně kvalitnější,větší a lepší vozidlo.Puňták je takověj městskej boban.Do 120 to je príma pak už se to žmoulá
bobmasitr: 66kw mám taky v Octavce, není to závodník, ale pro "klobouk styl" to stačí a případně od TDi fun koupíš trysky, EGR off, odladí Ti chip, a uvidíš, poletí slušně;-)

20.08.2010, 15:53 |
matik bobmasitr
Audi máme doma a nemůžem si stěžvoat (tuk,tuk,tuk) Koroze žádná pozink u audi je opravdu na vysoké úrovni..
Jinak garáže jsou na doubravce že ? :)