Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Opět a dokola - letní gumy (ale trošku netradičně)

o Navštíveno 818x o
o 15.08.2010, 19:44 | Ravo
Ahoj,
tak už došlo i na mě a měl jsem při návratu z jedné "nejmenované" akce DEFEKT (ze které se určitě brzo objeví nějáký report (že Milhauzzi ;-) )

gumy jsou vzorkem už těsně před smrtí, takže už nebudu zkoumat proč se to stalo a nebudu to opravovat, ale rovnou dám nový gumy. Ale nastal problém...jaký?

Z fotek auta určitě poznáte, že se jedná o klasický rozměr 205/55/16 s běžnou zátěží 91 a rychlost.třídou max.H (víc není potřeba).

A teď dotaz... má smysl zkoušet nějáký alternativy (hankook, verdestein a já nevím co) nebo jít klasickou cestou zavedených značek (Continental, Dunlop, Pirelli, Goodyear, Bridgestone atd.)?

Rozdíl v ceně bývá zanedbatelný, na tomhle rozměru se asi nedá moc co vymyslet a určitě se jich chrlí miliony ks aby i premiové značky dokázaly cenu dostat na rozmnou uroveň.

Takže se přiznejte, jste radši experimentátoři, nebo jste spíš konzervy? O extra-levných gumách vůbec nemluvím (značky jsem schválně nenapsal, nechci flame), jejich kupci už nejsou experimentátoři ale podle mě zbytečně riskující lidé (nebrzdící na vodě, neřiditelné...) nebo šetřílci na zbytečném místě - bezpečné, ale šišaté gumy které milují všichni vyvažovači a opravaři geometrií a podvozků apod.

P.S. - Odjezd z té akce byl bojový, přívalové deště navalily na silnici cca 10-20cm bahna...byl to boj - viz foto ;-)

foto k příspěvku  od Ravo

o 15.08.2010, 19:46 | Ravo
bahno až na střeše...

foto k příspěvku  od Ravo

o 15.08.2010, 22:19 | Dudelina
1) je to tu opravdu už pořád dokola... :)
2) dle mého názoru by měli řešit gumy lidé, kteří chtějí jezdit na hraně, pro bežné řidiče stačí jakékoli "standartní" pneu.

o 15.08.2010, 22:22 | Midnite
continental :)
o 15.08.2010, 22:37 | Ravo
nechci řešit značku (konkrétně já už mám vybráno), dotazy typu "je lepší Continental než Barum" (popř. si dosaďte jakekoliv jiné značky) atd.

spíš mi šlo o to, co my došlo na mysl ohledně toho zkoušení nestandardních značek než je obvyklé, když jsem vybíral a projel si net abych získal co nejvíce všestranných informací...prostě jestli je víc lidí (aspoň tady na AHC) co experimentují nebo spíš konzervativních. Protože seriozní výběr na základě reálných informací je v podstatě nemožný, protože reálné informace vlastně neexistují (a v tom je krása i děs naší informační doby). Takže ve výsledku vybírá člověk na základě absolutně nepodstatných věcí (dobře zmáknutý marketing nové značky, hraní na strunu "konzervatismu" apod..) a nejlíp to asi vystihl Dudelina v bodu 2) a je vlastně jedno co koupím, vše bude jezdit v pohodě a je jen o to, jak moc moje svědomí bude v bavlnce, že jsem dobře vybral :)

Jak jste tedy na tom vy? Které parametry definují vaši "bavlnku"?

P.S. - opravdu doufám, že to bude tentokrát trošku jiná a netradiční debata
o 15.08.2010, 22:45 | Luke_288
OT: takhle vypadá moje auto po dnešním odjezdu z MotoGP :)
o 15.08.2010, 22:49 | P.E.T.R
na víkendovce jezdim BF Goodridge G Profiler 195/45 R15
a na druhým autě Pirelli Zero Nero 205/40 R17
měnit nebudu, obojí sou perfektní gumy, skvěle drží stopu, nehučí, prostě si nemůžu stěžovat :DD
o 15.08.2010, 23:48 | prohifi.cz | Upraveno: 2010-08-15 23:58:50
Já jsem si našel na netu různé testy pneumatik a nakonec jsem koupil to, co vyšlo z testů jako nejlepší. Nemám vyzkoušeno tolik druhů pneumatik, abych mohl posoudit rozdíl, takže jsem věřil výsledkům různých testů.

Přece jen Tě na silnici drží 4 plošky řekněme 20x20 cm, takže si říkám, že tohle je poslední věc, kde bych měl šetřit.

Rozdíl v ceně obyčejné a lepší pneumatiky byl cca 1500 Kč, takže na celé auto cca 6000 Kč. Když mi to ujede někde v zatáčce nebo to někde nedobrzdím, náklady budou mnohonásobně vyšší.

Ale nikomu to nenutím - pouze můj názor.
o 16.08.2010, 07:16 | JuiGin
jako prohifi.cz :-)
[ Link ]
o 16.08.2010, 08:17 | lukee_cz
Ja teda na testy taky koukal, ale za nejake dogma bych to urcite nebral...nicmene leto Michelin Primacy HP a zima GY UG7+, takze to co je shodou okolnosti na prvnim miste :)
o 16.08.2010, 09:59 | Lucni.konik
Já přezul a koupil Micheliny....Jezdí s Mondeem manželka a děti,tak nechci, aby jezdili na kaších.
o 16.08.2010, 10:24 | mrazik
Moje oblibena znacka Pirelli me zatim nikdy nezklamala a zkouset nezname nehodlam, mam se rad a hlavne proto, ze jezdim trochu vic dynamicky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3297 sekund.