Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Plocha strecha - jaka?

o Navštíveno 835x o
o 14.08.2010, 20:29 | tmx.806
Ahoj, u babky tece do baraku a tak shanim informace, jak se dneska delaji ploche strechy. Je to takova "klasika" - placata a odtok vody prostredkem. Diky za postrehy a doporuceni...

Jo, je toho cca 170m2 - pokud byste meli tip na firmu kolem pardubic, caslavi - ozvete se...

o 15.08.2010, 17:41 | Ravo
no já se s dovolením přivtěrknu - bych potřeboval poradit s něčím podobným.

Mám plochou střechu nad garáží a teče mi tam přes popraskané spoje IPY nahoře. Prostě je izolace udělaná nějákými asfaltovými pásy a spoje byly přelepeny nějákou gumovou páskou. Tahle páska je už v háji a těmi spoji tam teče. Jinak izolace v ploše poškozena není.

Čím to opravit? Nejradši bych ty spoje přelepil proužky ipy tak, že bych nahřál (natavil) ty pásky stejně tak jako podklad a slepil to dohromady. Ale nechce se mi kvůli cca pár kouskům kupovat celou roli IPY, je to děsně drahý a použiju max 10%? Navíc ani nevím jakou koupit, je jich tolik druhů a nikde pořádný vysvětlení.
Ale viděl jsem i nějáký asfaltový tmely, kterými by snad mohlo jít ten spoj "zalít"...ale vůbec nevím který a jak na to (nikde v obchodě pořádně neporadí). Třebas toto:
[ Link ]

Tak co vy na to (zvlášť odborníci), jak opravovat ty spoje?

Díky za všechny rady
o 15.08.2010, 18:54 | Dudelina | Upraveno: 2010-08-15 19:07:08
tmx: Ploché střechy se dělají pořád stejně, jen se trochu změnil materiál, ale pořád je to lepenka s žádnou nebo kvalitní povrchovou úpravou - pokud se bavíme o technologii bitumenu.
Mylím, že lepenku tě nalepí skoro každý pokrývač, jen si obvolej firmy kvůli ceně - tady se to celkem dobře a přesně spočítá.

Ravo: Jestli jsou to opravdu jen ty praskliny, tak třeba:
[ Link ]

A nebo zavolej nějakým pokrývačům, jesti nemají nějaký zbytky lepenky za pár peněz - to by bylo nejlepší
o 16.08.2010, 07:52 | doronel
Brácha to dělal. Hlavně na fabrykách a pod. Dnes ale odletěl do Ruska a vrátí se až kolem 25.8.
Vím jen, že používali nějakou lepenku se skelným vláknem.
o 16.08.2010, 08:06 | Only_One
ipu bych vyspravil tekutým asfaltem na to určeným a zase přepáskoval. Nicméně se teď provádí hydroizolace svařovanou folií (fatrafol a pod), akorát je to vhodné na nepochozí střechy. pokud už je ta stávající lepekna hodně stará, nebylo by od věci to přelepit novou vrstvou kompletně.
o 16.08.2010, 08:16 | tmx.806
prave ted tam je neco "cervenyho" s mrizkou jak perlinka - ale prasklo to a ted do toho tece... :-( tak jestli dat lepenku s piskem primo na to nebo to strhnout... No poptam nejaky pokryvace... Myslel jsem jestli je neco lepsiho (jinyho) nez "IPA s piskem"...
o 16.08.2010, 08:54 | crazyape
Mame na garazi takovou specialni lepenku s primesi drobneho "Sterku" Kdyz tam byla jen klasicka tak byly neustale problemy a prosakoval strop. Toto je tam uz 10 let, porad to vypada jak nove i kdyz po tom obcasne chodi a nikde netece. To same mame i na chodbicce u baraku a tez pohoda
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3317 sekund.