Navštíveno 2248x

no comment.... ;-)

11.08.2010, 16:57 |
Kesam :)))
já jak to tak pozoruji to dění v poslední době a je mi z toho na blití

11.08.2010, 18:13 |
clown Legacy ... mas na vyber .., muzes jet kamkoli a zabydlet se tam .., to by treba tvym rodicu nepodarilo ..
Kvóty na ženský jsou stejně kravina... kdo jako v tý vládě měl bejt? Němcová je hodná a tudíž jako ministryně by neprosadila vůbec nic a ty štětky z VV tam fakt nepatří.
Jinak s vládou zatím max. spokojenost.
legacy: no já nevim, aspon se něco hejbe. mě bylo na blití před volbama

12.08.2010, 07:28 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-08-12 07:44:24
Jo jo to se hejbe, solidarita suchy z mokrejma 100kč mesicne. (nikde nevidim solidaritu s nama sneznajma, kde je zima od leta do leta) Vidim solidaritu dat 2-3 mesice po sobe, povine 100kč, aby se ty 3miliardy umorily, dal to nechapu. Taky nechapu, proc nema stat na tyhel kriticky pripady statni fond.
Liska v prdeli, neb si z nas dleaj prdel. Ponevadz lidi pouzivaj stavebni sporeni ne na bydleni, ale pro zabavu. Tak to ma byt.
Jo super vlada, dobre nam ty "studaci" zvolili musime jim zatleskat.
Asi bysis radsi nechal oranzovejma medu mazat kolem huby, vid? Dekuji nechci.
Ja nechci med kolem huby, ale taky nechci opratku kolem krku !!
Zmena smlouvy za behu je prasarna, s kterou se neda pocitat !!
A oranzovy sem natahej, vsichni sou stejny, na tuhle pohadku ti neskocim.
Zbytecne se tady bude hadat milion lidi, takze to nema smysl.

12.08.2010, 09:54 |
X-sat (M)
Pocitově jako Luke_288. A že mě to bude stát měsíčně pár tisíc mínus, holt nic s tím nenadělám...
Ta bezmoc me sere, ale kazdej mame jinou povahu.
Ja sam sam zvedavej za 4 roky, budou tady oranozvy cerveny a budou mit dohromady 60% to si myslim ja.
Nedej bože, aby tomu tak bylo.
Stavební spoření není změna smlouvy za běhu, je to jen navíc zdaněný. Není to čistý, ale je to naprosto legální a v situaci ČR, když si každej dělá ze stavebního spoření dojnou krávu, je to pochopitelný! Kurva, myslete pořád na to, že tohle jsou prachy, který dostáváte de facto od státu ZADARA a přestaňte si stěžovat kvůli kravinám. Tohle má potenciál bejt nejlepší vláda minimálně od půlky 90. let, tak držte palce.

12.08.2010, 11:38 |
X-sat (M)
Osobně si myslím, že by stát měl spíše upravit pravidla u stavebního spoření tak, aby prostě nebylo možné jeho využití jinak, než na bydlení. Jenže jednodušší a hodící se řešení je to Kalouskovo. To jen ke stavebku ;-)
X-sat: jojo, je to tak, ale prostě se vždy jde jednodušší variantou. Poplatky ve zdravotnictví by třeba taky měli platit hlavně důchodci, kteří péči zneužívají nejvíc, ale sociálně by to neprošlo, tak to holt platíme všichni. Dokud jde o drobnosti, tak mi ten trošku unfair princip kolektivní viny až tak nevadí :-)
x-sat: ani ni nemluv, u nás chtějí začít zářím a směnností na oddělení IV. typu, protože nepokryjeme plných 24hodin. To, že odsloužím stejné hodiny, taky noční a plné víkendy jako jinde, je už nezajímá. Oddělení to neplní a basta... :-(...

12.08.2010, 13:03 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-08-12 13:17:39
Pepíno_Honda
Nestezuj si a drz hubu, jak ti kluci naznacili v prispevcich vyse.
Aneb Ceskej clovece drz hubu a neozyvej se.
Snizeni statni podpory ku...vsky pocejtim. Ja to pouzivam na bydleni ne na auta a mamon. To ze me Kalosuek rekne vsichni jste stejny me sere.
Mr.Scully:
Stavebko neni kravina. Tohle si bere clovek na bydleni neni to spotrebitelak na kazdy drhy hov...no. Timhle lidi resi existenci. Proc to nekomu nedochazi je mimo moje chapani.
Na uradech pripsapivaj 1500kč mesicne na duchodovku to se me taky nelibi. Tak proc ja mam byt bez statni popory na bydleni. Jak se ma tenhle stat teda rozsirit, kdyz uz ani na to bydleni poradne neni.
A to ze Necas vypaltil svoji sekretarce nemaly penize a odmenach, je koser JU.
NO socialni spravedlivost si predstavuju jinak, nez dosavadni vladu.
Vidite to jedoduse, ale mam jendo dite a kuli splatkam si druhy nemuzu dovolit. Drzim hubu a platim, ten prijde nejakej vocas a s cim sem pocital, tak uz nemuzu.
Velebnsoti chce se me blejt.
EdIT: uz sem to nasel:
[ Link ] Odmena 511tis prumerny plat 178 tis.
Arnie - opravdu ti ztráta státního příspěvku ve výši 2250 Kč ročně přijde jako něco, co tě omezí v plánech na vlastní bydlení? Já šetřím sto litrů ročně a stejně jsem si spočítal, že vlastní barák budu mít přinejlepším v důchodu :-) Jako sorry, ale to, že ti stát dá ročně zadarmo dva litry místo čtyř, to je úplně směšný detail.
Ad Nagyová: informace od webu ČSSD je opravdu velmi objektivní. Podle ostatních zdrojů dostali odměnu všichni v daném týmu, neuděloval ji Nečas, ale někdo jiný, byl to součet za pololetí + odstupné atd. atd. Neříkám, že by ministerstvo mělo dávat odměny (v době šetření určitě ne), ale za prvé to bylo legální a za druhé nikde nevidím, že by odměnu zařídil zrovna Nečas. Ale holt Nečas je nejvzornější politik v republice, tak se musí na něj vytáhnout aspoň něco fiktivního.
Je ty vidis jen modre :) tohle stejny udelal tusim i Kalosuek.
Nepriapda me ze by kdokoliv z uredniku, by byl takova kapacia aby mel prijem 200litru mesicne a odmenu 500.
Jak si uvedl v dobe krize.
Statni popora bude max 2000(4500) (na lisce pod 2004) na lisce nad 2004 1500,-(3000)
Muj uver se neskalda z jedny lisky, ale nekolika. Tim padem penize, nasporena castka, uroky z toho a vykluse to za 19 let na nehorzanou sumu penez.
Debilni solidarita suchy z mokrejma, pride me a partnerku za dobu splaceni myho uveru 19let na 45600 kč :) coz je ale pro nekoho par drobnejch ze Mr. Scully (pokud to zavedou - John) (tim nerikam, ze bych ted neprispel)
Co sem koukal na model kdo ma dnes 1,8mil, delka spalceni se prodlouzi o 2 roky a preplati o dalsich 110tis.
(bylo to na novinky cz a pral bych si aby kecali)
PS: v politice neni nikdo cistej, to jen tam na okraj.
Nevidím modře, ODS jsem nevolil :) Jen vidím, že Nečas za 20 let fungování ve vrcholné politice neudělal ani jednu botu a to je mezi politikama extrémně neobvyklý, zvlášť vzhledem k tý dlouhý době.
Neříkám, že 45600 Kč za dobu splácení jsou malý peníze, jen vysvětluju, že ti nikdo nic nesebere, akorát dostaneš míň. Je to o úhlu pohledu. Je mi jasný, že nadšenej nejsi, já taky ne, ale beru to tak, že pokud je stát v krizi, tak se napřed musí sebrat benefity, který dostáváme "za nic".

12.08.2010, 14:14 |
X-sat (M)
Ať tak, či jinak, já osobně jsem rád, že se vláda takto sestavila, i když Kalouska nemůžu ani cítit... Po neskutečně dlouhé době vidím snahu problémy řešit, ne jen o nich mluvit. Kupříkladu peníze do silnic a dálnic - konečně někdo řekl dost, takhle to dál nejde... (Bárta)
Platis statu dane a za to od statu neco ocekavas. Nesmyslny benefity ano, platy, vyhody, bonusy, atp. hlavne ve statni sfere.
Pokud zde nebudou lidi muzou skrtat, jak chtej, protoze takhel za chvilku vymrem a lidi zde narozeny s puvodem nebudou existovat.

12.08.2010, 14:46 |
X-sat (M)
jj, státní sféra mi teď nabídne -10% na tarifu ;-)

12.08.2010, 18:23 |
JA hoši deficit jako kráva,je potřeba něco dělat..a nikdo nesliboval,že se nám to bude líbit...
Arnie_one: mluví z tebe závist a nasranost :) dej si sprchu, zdřímni si a pak zas napiš :)

12.08.2010, 18:35 |
Syrup | Upraveno: 2010-08-12 18:45:04
Arnie: Tahle vlada to tady proste chytla za uzdu a tobe se to nelibi. Tvuj problem... To ze nevyhral Jira Paroubku jsi jiste oplakal, ale uz je cas se s tim smirit ;-)

12.08.2010, 19:11 |
Cenda | Upraveno: 2010-08-12 19:22:31
jo jo, setrime,setrime, tak musime tomu taky dat smer. Takze zavedem namestka pro strategii. A co ze bude pan namestek delat, krome sezeni na teple a dobre placene zidli? :-))
[ Link ]
John je bohužel v politice totálně ztracenej od samýho začátku... doufejme, že se aspoň obklopí schopnejma lidma, který ho budou navigovat.

13.08.2010, 07:32 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-08-13 07:52:15
Midnite:
Tvoje prispevky miluju, skoro vsude napises ZAVIST. K veci nemas zadnej argument.
Bavit se o problemu je snad normalni a "zavist" v tom nevidim.
Nasranost a to zas jo a poradnou.
Az budes mit rodinu ,treba taky budes nasranej.
Jirku sem nevolil, jeho nazory jsou strasny martany, kaviar a podobny snusky kecu nemusim.
Ja bych vedel kde skrkat, ale to by se nahore nesmeli bat, ze budem zas za rasisty.
podle mě abysme se vyhrabali z toho srabu tak se holt musí sáhnout na prachy. nevidím jinou cestu ven, protože pokud by se pokračovalo ve stejným stylu tak akorát padneme na držku. v řecku ty dobytkové furt stávkujou ale to jak žili oni vs ostatní už nějak asi nechtěl vnímat.
podporu stavebka at klidně zruší, protože jak už tady padlo, kdyby opravdu bylo využívaný na to co mělo, tak o tom třeba ani nikdo nepřemejšlel. není to o tom, že máme držet hubu a krok, ale držet pravidla a neojebávat je.
to, jestli dám měsíčně stovku navíc když vidim ty lidi co to odsíraj téměř pravidelně povodněma je mi jedno. podle mě to solidarita je. nechápu souvislost se sněhem- jestli někomu v zimě sníh zboří barák, pak je asi něco špatně.
stejně tak bych mohl zpochybňovat zdravotní pojištění- k doktorovi jdu 1x za 3roky, ale je mraky chronicky nemocnejch, který ty peníze potřebujou.
jinak cca 50tis Kč ztráta za 19let mi přijde opravdu hodně směšná částka....
nějaký odměny sekretářkám mě vůbec netrápí, to jsou částky, který níc neudělaj.
spíš by mě zajímalo jak se ted dívaj voliči VV na jejich volený koně. Bárta- člověk co se živil bezpečnostní agenturou je ministr dopravy. minulej tejden že zastavá všechny dálnice, tenhle tejden že zas jenom železnice.
John se na ministerstvu obrany vaří ve vlastní šťávě...

13.08.2010, 08:54 |
X-sat (M)
John je úplně mimo...
Z Bárty mám zatím dobrý pocit.
takže za mě 50/50
dobrej pocit z něj určitě nemám, protože si myslím, že šéf ministerstva by měl bejt alespoň trochu z oboru. to je stejný jako kdybych já, stavař, šel řídit národní divadlo :)
ale uvidíme, jeho rozhodnutí zastavit dálnice teď přehodnotil, tak třeba dokope ty lehkoživky co si mastí kapsy na státních zakázkách, aby pracovali za reálný ceny

13.08.2010, 09:11 |
X-sat (M)
Není to jen o ministrovi, ale především o lidech, kterými se obklopí. Což už tu zaznělo ;-)

13.08.2010, 09:25 |
Cenda nezlob se na mě, ale pokud dělám na ministerstvu nějaké změny, tak bych měl vědět proč je dělám (nebo moji přímí podřízení). Křeslo pro kamaráda neberu jako důvod. Ministr nemusí být přímo odborník na daný resort, ale určitě by to měl být schopý manager a něco o tom oboru by vědět taky měl.
Z vlády dobrej pocit určitě nemám, klasicky řeší zas jen papíry. Doufejme, že projde alespoň Kalouskův návrh z 08, aby se veřejné zakázky vystavily na netu, kde k zadání budou mít přístup všichni a lze ho snadno ohlídat. Tenkrát to všichni, kromě Topola, odmítli. Nicméně těch věcí kde ušetřit je daleko víc, jenže zvednout DPH, příp. snížit odpočitatelnej základ je jednodušší.
z Bárty dobrý pocit? Zajímavé jak jednu věc během několika dní dokáže změnit několikrát (zastavení rozestavěných cest atp. stejně to všechno zaplatíme n ažalobách,protože předpokládám,že ty stavební firmy na to mají smlouvy...)
Stavební spoření? Ano omezit jeho využití jako píše X-sat nahoře. Jinak jako Arnie. Ono nejde jenom o 50% daň (i tak je to svinstvo to dělat zpětně),ale také o tom,že se zároveň snížní nebo úplně zruší odpočet úroků. Mě osobně to udělá bezmála 20 tisíc ročně...
To už nejsou nemalé peníze a stavebko jsem použil pouze pro nákup nemovitosti a né hovadin typ auta atp.
Milý Scully,takhle si opravdu šetření nepředstavuji ( i přesto vláda plánuje schodek 135 miliard,tak nevím kde šetří? Když 40 miliard chtějí vytáhnout z lidí a stejně schodek bude dalších 135 miliard :-(((((( ) V čem je tady ta vláda tak dobrá a zajímavá? Vůbec bych se nedivil jak někdo výše píše,že přístí (a to bych se nedivil kdyby byly předčasné volby) šla do vlády levice...
Harryp:
Pravdivý vtipy me neprijdou vtipny :)

13.08.2010, 10:03 |
X-sat (M)
Já se nezlobím, jen vyjadřuji svůj názor a jsem rád, že za něj nejsem napadán, když je odlišný ;-) Podle toho, jak se do teď hospodaří na MD usuzuji, že tam asi nikdy nebyl expert... A nebo je to trošku jinak :-) Proto jsem rád, že Bárta a jeho lidi začali zkoumáním toho, proč jsou projekty placené státem tak neuvěřitelně předražené... A na to opravdu odborníkem z dopravy být nemusím být ani já ;-)
To X-sat: to máš pravdu,ale někdo snad rozhodoval o těch zakázkách a když jsou prokazatelně špatně prováděny a prodražovány,tak za to snad někdo nesl při podpisu smluv zodpovědnost?
Na druhou stranu říct,že se bude šetřit tím,že se nedostaví rozestavěné stavby. To je šetření? ne není, cesta se dostaví třeba za deset let a bude ve skutečnosti mnohem dražší :-(
On i jeho návrh,že se slevní tím,že tam budou makat muklové je kontraproduktívní,protože to ubere práci normálním pracujím lidem...
a je je to jsem zase rozpoutal diskuze :-)
ale hlavne je ze se tu nenudime ;-)
To Kleneex: To tak bylo,je a bude vždycky. Někomu konkrétní změny budou vyhovat a někomu nikoli.
Arnie a proč bychom ti měli dávat ze svého nějaké prachy?

13.08.2010, 11:59 |
X-sat (M)
To je celkem zásadní otázka. Nikdo neřeší, jak vymáhat zodpovědnost nad rozhodnutími "papalášů", která nás stály a stojí miliardy... Asi by to mohla řešit i policie, ale vážně nevěřím, že o to někdo stojí ;-) Nehledě na to, že tato zodpovědnost ani neexistuje :-(

13.08.2010, 12:12 |
Harryp | Upraveno: 2010-08-13 12:23:24
To X-sat: tak tak není vůle,aby to někdo vůbec řešil a vymáhal,ale myslím,že by se tímto daly řešit stovky miliard,které kdyby byly,nemuselo by se teď "šetřit" stylem,který byl zvolen.
To schwaboid 10:31 : Nesmysl takový názor. Stavební spoření využívá cca 5 miliónů lidí. (tzn. že přispíváme všichni na všech 5mil. smluv) Kdybych tak uvažoval nad vším,tak proč např. některé radnice cpou spousty prostředků třeba na fotbal? (na který pak chodí pár tisíc lidí) a takových příkladů,kde se dávají peníze z rozpočtů je spousta a využívá jí jen malá skupina lidí...
Stačí se kouknout na MS v lyžování.Stálo nás to všechny cca 2.5 miliardy a užitek z toho mělo velmi málo lidí :-(
Vsude ve svete plati, ze kdyz ty bance sveris prachy, tak to mas zadarmo. Je pak na bance, aby tvoje prachy tocila a vydelavala na nich. To je princip banky.
Kdyz ji sverujes prachy s tim, ze na ne 5 let nesahnes (stavebni sporeni), tak si ta banka doprdele ty prachy musi otocit 10x nejmin. Pro ne je to obrovskej kseft, kterej ji laka lidi na zvyhodneni od statu! Tak at se banky snazej a ty prachy daj oni.
No a naposled, kdyz ti operator, banka, kdokoliv... zrusi tvuj tarif, sporeni, jen sklapnes boty a jdes dal. Ale jek se sahne na neco, co je "zadarmo", tak je ohen na strese. Pokud bude moznost stavebko zrusit a penize okamzite vybrat, tak nevidim jedinej duvod, proc se vztekat. Proste era zlatyho stavebniho sporeni skoncila.

13.08.2010, 12:28 |
X-sat (M)
To je celé jeden velký otazník. Podpora bydlení, rodiny a stejně tak podpora vzdělávání.
To tappaja: Tobě někdy někdo něco zrušil zpětně po podepsané smlouvě? A jak jsem uváděl už dříve,pokud se peníze použijí na to na co mají,tak stát spoustu peněz co dá "ZADARMO" jak píšeš,dostane hodně rychle zpět a daleko více než do toho vloží. Proboha stavební spoření je cca 5-6 miliard ročně.Za to tady stavíme mosty nad řekou za 13.5 miliardy s funkcema,které se nikdy nepoužjí,protože další mosty jsou stejně nízké...to je prostě absurdistán. A peníze co dává ZADARMO ten stát vezme kde? Na našich daních vybere,pak rozkrade a zbytek rozdělí...
Jo a mimochodem když přišel operátor s tím,že končí nějaký tarif, vždy mě dali za nižší peníze lepší.
Tak zrovna u tech operatoru jsi tim nejsem jistej... to zni skoro jako utopie:o))
Ne to je realita,kterou jsem už 2x řešil.Obé u T-Mobilu
Mě by hlavně zajímalo, kde by uspořili všichni chytráci, kteří akorát ví, že sahání na benefity je špatné. Ono to není úplně prdel najít někde 130+ miliard, zvlášť když mandatorní výdaje tvoří třeba půlku (?) rozpočtu.
Kde? cca 600 miliard jde do "výběrovek" Že by stačilo je udělat průhledné a myslíš že je problém ušetřit z této částky 20% a byli bychom na nule? V čem je úspora když teď všechno možné škrtají (tvrdí,že tím ušetří 40 miliard) a přesto je schodek plánován na 135 miliard,takže ve skutečnosti je 175 miliard. Kde je tedy to šetření nové vlády?
Jinak Scully: Co třeba NEnakupovat nesmyslnou techniku pro armádu, neplatit některým složkám odchodné a doživotní renty, uhýbat ekoteroristům,kteří prodražují stavby (a to nejen silnic a dálnic) atp. Co třeba využít nezaměstnané (co berou podporu) a mukly (víš kolik miliard nás stojí věznice? ...) k uklízení zeleně, v zimě sníh z chodníků atp. Těch oblastí je mnoho. Když bych uvažoval jako někteří tady u stavebího spoření...fajn,tak ať všichni co dostali rentu (PČR,vojáci, důlní pracovníci) dají ZPĚTNĚ státu alespoň 15% .... byl by to hodně zajímavý balík. Dnes stát platí na těchto rentách bývalým armádním lidičkám mnohem více než kolik stojí mzdy současnou armádu...
Renty jsou samozřejmě totální nesmyslem, to souhlasím - a netuším, jestli by šly nějakou dodatečnou daní seškrtat. Byl bych každopádně pro. Ekoteroristy taky nesnáším, ale co s nima? Využití vězňů a nezaměstnaných je bohužel problém - jejich kontrola by totiž stála tolik, že by se to nevyplatilo.
Jinak schodek je 135 miliard, protože bez škrtů by vyšel na nějakých 210 miliard podle aktuálních výpočtů.
No když to jde u stavebka,tak kdyby chtěli,tak by to šlo asi i tady. A kdyby se udělala taková čistka v mnoha oblastech,tak si myslím,že by hned bylo "lépe".
To Scully: Konečně něco pozitívního,nicméně zrušil bych je úplně :-)
[ Link ]
To jsme jim dobře poradili :-)
nevim co porad resite doba je takova ze kdyz tam bude ten nebo ten nic se nezmeni pojede to furt dal ve stejny koleji max se zmeni pro normalni lidi neco podnikatelum a bohacum od huby nevemo to nemusi met nikdo strach to jsou ti co tyhle zmrdy volej kdo z nas by nehrabal kdyby se tam dostal priznejte se kdo by co udelal pro vlast a ne pro sebe kdo z vas by se ve vlade spokojil z 20ti litrama mesicne kdo _???,
vinzek fa:
1. Tyhle (podle tebe) "zmrdy" jsem volil taky a jsem na to hrdý, byla to dobrá volba.
2. "Podnikatelé a boháči" jsou ti, kteří tenhle stát sponzorujou na daních nejvíc, tak zklidni hormon a přestaň se chovat jako typickej závistivej Čecháček s IQ 50.
3. Doplň si vzdělání a nebudeš muset dělat u pokladny v Tescu za desítku měsíčně...
vinzek: škoda, že moc nerozumím tomu, cos chtěl tím souvětím bez diakritiky říct. nedává mi ta věta smysl
ad tihle podnikatelé- zrovna minulý týden jsem se bavil s jedním naším chlebodárcem a ten povídá- odvádím na daních ročně 5mil a víc. tyhle peníze jdou (nevím jestli všechny nebo jen část) obci ve který má trvalý bydliště- jinými slovy jeho daně tvoří vělkou část rozpočtu obce (je to malá vesnice). a i přesto kdykoli něco od místních ouřadů potřebuje, chovaj se k němu jak k lůze. nikdo nevidí, že nebejt jeho nemaj děti dětský hřiště apod...
až se tohle dementní myšlení většiny lidí ztratí, bude líp.
Mr.Scully ty ses koukam vypatlo jak scvin podnikatele tenhle stat sponzorujou uplne nejmin kolik takovej podnikatel zaplati na zdravotnim a socialnim uplny minimum co musi jen clovek kterej pro nej pracuje ma 4nasobnej danovej odvod co ten podnikatel
u pokladny v tescu urcite nedelam tam muzes skoncit i ty vzdelani v nasi zemi nema az takovej vyznam, znal sem spoustu kluku u nas ve firme ktery mely vzdelani a meli o 6k mesicne min nez ja o tom to tu prece neni je to ale to ty nepochopis pac ses slepej trouba kterej vy hovno o zivote obycejnejch lidi
Luke_288 no a presne takle to neni dane jdou prez financak a obcim jde jen cast je pravdou ze ta vetsi ale zase ten zbytek sezerou zmrdi nahore obec ten prijem urcite musi zdanit znovu a co jim zbude .
dobre pomin nase mali podnikatele ber v potaz cizi investory postavej u nas fabriku maj na 4roky danove prazdniny stat z nich nema nic jen ty dane ze zamestnancu pritom firma ma miliardove zisky a zamestnanec si tam vydela v prumeru 20k
je me jasny ze bez nich by nemeli lidi praci ale proc si ma nekdo na nas kapsovat ?
vinzek - vzdělání má větší význam, než si myslíš, ale to prostě nejde vysvětlit člověku, jehož schopnost napsat srozumitelnou větu skončila u "máma mele maso". Zkus si aspoň vzpomenout, že občas se oddělují jednotlivé věty čárkami.
Zdravotní a sociální platí všichni podnikatelé a ne málo, protože to totiž ochcat bez souhlasu zaměstnance nejde - že je průměrnej českej číšník trouba a nechá si dávat peníze na ruku, to je věc jiná (a hlavně jeho problém).
Každopádně z tvého prvního příspěvku opravdu čiší to, že "když nemůžu bejt bohatej, tak ať jsou aspoň ostatní chudí". Ať radši chcípne koza sousedovi, viď. Způsob přemýšlení jako u soudruha Paroubka.
vinzku, koukám, že bejt podle tvýho, tak by bez podnikatelů bylo blaze viď? podnikatel že zaplatí minimum na zdravotku a socku? kdes na to přišel? víš třeba, že když dostaneš tisícovku jako zaměstnanec přidáno, tak zaměstnavatele to přijde na bezmála dva tisíce?
obci jde možná jen část z daně, ale určitě je to podstatně víc než co dostane z řadových zaměstnanců.
jo a mmch podnikatel podniká za účelem zisku, to je snad uplně první poučka z ekonomie pro střední školy. jak by sis to představoval jinak? že by jako jednatel firmy měl mít zisk jen třeba 5% z toho co mu jeho činností vznikne a zbytek by měl rozdat potřebným? čím větší zisk, tím víc peněz do oběhu zas pouští, nevidím na tom nic špatnýho.
btw každej má možnost si podnikání zkusit a vidět, jak se vlastně podnikatelé maji jako prasata v žitě, na daních, zdravotku a socku nic neplatí...jooo to je život.
Luke_288 jo jak rikaz penize se museji tocit ale kdyz nekdo ma danovi prazdniny zisk de do jeho kapsi ktere je trebas v usa tak potom k nam se ty love tezko dostanou stat na tom trpi jako prase ,tyhle panaci projebou tolik penez za pi.. ktery by mohly met dneska trebas na to aby je nacpaly do oprav po poviodnich
Mr.Scully soudruh paroubek je uplne stečjnej jako ti ostatni a nikdo tu by nebyl jinej
a sory ze pisu bez carek a hacku ale kdyz mluvic tak taky nerikas tecka carka otaznik -)proste si to po me precti nahlas a mas vyhrano -))
vinzek - jenže daňový prázdniny aspoň zařídí to, že pár tisíc lidí má pár let práci (když už nic jinýho). Pokud by prázdniny nebyly, tak firmy jsou rovnou jinam a utřeme hubu. Je to menší zlo jim dát slevu než je sem nepřilákat vůbec.

15.08.2010, 22:03 |
DaveF vinzek fa - já nevim jak tebe, ale nás ve škole učili, že interpunkce se naznačuje intonací hlasu...
| Mr.Scully to uz sem ale psal o tom vim jenze vetsina tech firem nezaplati nikdy nic bud po 4letech ukonceji cinnost a prestehujou se nebo si to prodaj jeden druhymu a pokracujou z vesela dal pokud pokracujou dal nic proti ale nahrabat si na lidech kterejm platej par korun pak do nich kopnout jak do hadru nechat je bez prostredku je od statu taky prasarna a tomuhle nase posledni vlady fandej a takovejch firem je u nas vetsina

15.08.2010, 22:21 |
Cenda | Upraveno: 2010-08-15 22:32:06
vinzku, nekde jsem cetl jakesi zpetnou bilanci investicnich pobidek, ktere zavedl Zeman - tyto pobidky se nasledne statu vratily cca 8-9x (presne si nepamatuju) a bilance byla do r. 2007. Je to sice presne scitani nepresnych cisel, ale i kdyby to byla i pouha tretina, porad se to statu vyplatilo. Nehlede na to, ze lidi makaj a nesedi doma na zadku.
Schully, trochu reality - bud budes makat za 8 na pasce a 4 na ruku + dyska, nebo makat nebudes a tu praci vezme jinej. To neni o blbosti toho cisnika, on moc na vyber nema. Podobne je to nekde se schwartz systemem. Loni byl Kalousek v televizi, nejaky diskuzni porad. Proti sobe mel chlapa z Hospodarske komory. Ten mu tam v primem prenosu vmet do ksichtu, ze uz loni mu dal v jine diskuzi (resp. konkretni firmu mu sdelil az po vysilani v zakulisi) konkretni tip na konkretni firmu s poctem zasmestnancu v radu stovek, kde vyhazeli vsechny zamestnance a zpatky je zamestnali na zivnostak. Kalousek s tim samozrejme nic neudelal. Zamestnanec ma bud na vyber to vzit, nebo sedet doma na zadku, venku ceka pres 500t dalsich lidi. Co bys asi udelal ty? Kazdopadne timhle zpusobem unikaji z rozpoctu dalsi desitky miliard, mnohem vic, nez se vybere stovkou z odpocitatelneho zakladu.

15.08.2010, 22:26 |
Syrup | Upraveno: 2010-08-15 22:42:12
vinzek fa: nejen dle absence interpunkce, ale i podle y/i soudim, ze jsi si dodelal stezi 5 trid ZS a pak jsi sel radsi vydelavat tezky penize do mistniho JZD, ve kterym zrejme doted pracujes. BTW: zavist je spatna vlastnost, pamatuj si to.
vinzek: to, že po tobě číst je úlet jsem psal já, ne scully a není to jenom o diakritice, ale ty naprosto nezvládáš ani gramatiku základní školy. daňový/kapsy
většina firem tady po čtyřech letech ukončí činnost a přestěhujou se...nemá ceny dál pokračovat. nevím, kde čerpáš informace, nicméně tohle je uplně mimo a uplně z tebe čpí nasranost, že někteří se holt mají líp než ty...
Se to tady koukám nějak rozjelo. Problém je,že každý má asi částečně pravdu. Někde pobídky pomohly a stát dostal mnohem více zpět. Už jenom to,že nemusel vyplácet nic z největší firmy v česku (ÚP s.r.o. :-) ) na dávkách,ale dal tyto peníze v "pobídce" je celkem jedno.
Bohužel já vidím problém už v politické situace,která tady je. Já bych byl pro poměrný systém podle voleb. A to včetně křesel ve vládě. Žádné škatulkování levice/pravice nebo koalice/opozice...tak jak jsme s je zvolili,tak ať tam sedí a společně rozhodují a nesou také společnou část viny!
Jinak jestli jste viděli včera večer "politické retro" ,tak jsem se musel celkem smát (nic jiného mě ani nezbývá) co sliboval Nečas na konci Května a co dělá teď v reálu ...
Harryp - poměrné rozdělení křesel ve vládě je kravina. Komunisti dostanou 10%, tak jako by jim pak automaticky připadlo třeba křeslo ministra průmyslu? To bysme to tady mohli hned zabalit.
Přesně tohle jsem čekal,že napíšeš. Tak mě prosím řekni proč zrovna Bárta je ministr dopravy, John vnitra? :-) Vůbec teď neberu v potaz kdo tam je za kterou stranu ... To bychom museli mít přímou volbu na tato místa (vč. prezidentské).
Nicméně minimálně , by se nemohli vymlouvat kdo zrovna udělal v kterém roce větší dluhy. Protože co jedna vláda udělá,se také může promítnout až v období druhé vlády a to jak v pozitívním,tak negatívním smyslu. Pak se jenom hádají místo toho,aby řešili situaci krok za krokem společně.
Syrup 5 sem opravdu nedodelal stacili 4 nejsem tak blbej jako nekdo abych chodil 20let do skoli a nic z toho nemel pokud si vzpominam posledni vlady JZD zrusili nikdy sem v nicem takovim nedelal a nikdy nebudu ano sem z vesnice ale to neznamena ze nekdo z mesta je lepsi nez ja vsak je spoustu namachrovanejch troubu kerym vsecko zaplatil fotr neumeji si veci vazit a tenhle rezim jim jenom pomaha cucat z normalnich lidi ktery na ne makaj a nakonec si kluk neumi ani vymenit kolo na aute co zvladne i bezna blondina -)) coz uz sem nekolikrat zazil lepsi nez maturita se ctyrkama ze znamosti bejt vyucenej z vyznamenanim a neco umet na ukor trosky ceskeho jazyka
nikomu nezavidim sem rad za to jakej sem a nemam se zase tak spatne aby nemohlo bejt hur ja si penize vydelam vzdycky ale trouba kterej je levej bude jednou v prrr !
Mr.Scully tvuj nazor na to ze komunista dostane kreslo a muzem to rovnou zabalit je taky bejkarna at tam je kdo tam je je to uoplne fuk stejne by mu nikdo nic nepriklep vedou mezi sebou zabomysi valky namisto rozumne dohody a spoluprace se jen soudej o blbosti na nase naklady
muj nazor je ten ze at tam bude kdo tam bude nic se nezmneni kazdej se snazi postarat sam o sebe a nikdo z nas by nebyl jinej
Luke_288info sem cerpal z 8mi lete zkusenosti u takove firmy nemuzu si stezovat ze bych si tam nevidelal penize ale firma u nas funguje uz dlouho po prevratu to ale meni kazde 4roky majitele tudiz statu nic nedaji zamestnancu je tam par kmenovejch ze kteryho odvadeji statu dost ale dalsi zamestnance od externich firem odepisou jak nejaky naklady na stroj tudiz statu de zase prd a tech firem je u nas dost a ti lidi se namakaj za pulku penez a sou radi ze tu praci maji
neci keci stilu at dou jinam sou blby ze tam sou neuznavam kdyz neni kam jit tezko tam skoncis aby si uzivil rodinu
aha. a z tý osmiletý zkušenosti u jedný firmy usuzuješ, že tak funguje většina dalších...
Harryp - protože aspoň Bárta je úspěšnej manažer, tak jsou předpoklady, že to zvládne. U komunistů je úspěšných manažerů možná leda hrstka... žádnýho teda neznám, ale možná kromě pracovníků v JZD, důchodců a pár filozofů aspoň jednoho schopnýho člena v republice najdou.
Kristepane, přece neklesneme tak hluboko, abysme řešili, jestli nějakej úspěšnej ředitel miliardový firmy bude lepší ministr než vidlák Vandas/DS nebo trouba Filip/KSČM. Ty rozdíly musí vidět i malý dítě. (A ano, John opravdu nevypadá na schopnýho ministra, ale však taky neznám nikoho, kdo by si myslel opak - bohužel kromě jeho vlastní strany).
Luke_288 ne fungujou tak vsechny ktery to tak delaj a ze sem jich ted par prolezl a a u ktere sem delal je jedna z nejsolidnejsich co do pece o zamestnance
no a o pár řádků vejš píšeš globálně, že tak funguje většina firem...ale to je jedno, každej pracujeme s nějakýma více či méně ověřenýma faktama
To Scully: Bárta schopný manager? (znám spoustu mnohem lepších managerů,kteří dělají projekty po celém světě v mnohem větším objemu - ale jsou věci,které oni sami říkají,že by nedělali nebo ani nechtějí dělat jenom proto,že na jejich písečku se jim managersky daří) Ten by už jen z morálního hlediska měl zalézt zpět do té jeho manažerské funkce s miliardovým obratem a dává lidem peníze na černo :-) To je manager jako víno.
Ale jinak máš pravdu, je to jen o konkrétních lidech..ale nesouhlasím s tím,že jenom v některé politické straně jsou dobří a jinde nikoli.
tak až se s těma mnohem schopnějšíma managerama zas uvidíš na pivu (což předpokládám, že je asi pravidelně, když píšeš, že jich znáš spoustu), zeptej se jich, jestli by nechtěli tu naší zemičku vyvést z těch sraček.
podle týhle teorie by v podstatě úspěšnou firmu mohl vést kdejakej nýmand, když je Bárta takovej neschopa...
To Luke: Pivo nepiji vůbec, poněvadž jsem abstinent. Ale raději abstinent než demagog. To,že znám takové lidi,neznamená,že s nimi musím chodit na pivo,ale že s nimi spolupracuji i na jiné úrovni.
Když chce Bárta být v tvých očích takový schopný manager,tak proč sám ve své managerské funkci defacto podváděl? Takový člověk pro mě nemá kredit ani managera natož člověka kompetentního ma místo ministra. Podle tvojí demagogické teorie ten, který vedl soukromou firmu má patent na rozum a je tedy schopným ministrem? :-) Ale Ty možná znáš jenom Bártu a lidi z televize na kterou se asi koukáš u piva,když víš jak to tam funguje :-) Užij si

17.08.2010, 15:00 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-08-17 15:13:09
tak to pivo bylo nadsázka, já rozhodně neznám tak jako ty spoustu lepších manažerů co dělají nadnárodní projekty.
mmch já nevím jak to u Bárty v ABL fungovalo, s tím jsi přišel ty, tak mi prosím nepodsouvej něco cizího.
to že podváděl nevím, to opět říkáš ty, já nemám možnost vidět do zákulisí jeho firmy tak jako ty, takže těžko soudit (to, jestli se něco řekne v TV Nova neberu za relevantní).
btw já sice nepřijdu do kontaktu s nadnárodníma frajerama, nicméně dost úzce spolupracuju s lidma co se živí místně a jde jim to a to tak, že sice nemaj miliardový obraty, ale k tý půmiliardě se blíží. ano, tyhle lidi beru jako úspěšný manažery i přesto, že do jednoho každý z nich nějakým způsobem "podvádí"
sám funguju v malým podniku o nějakých 15ti lidech, jde nám to vcelku dobře, ale taky nejsme čistý jak lilie...
podle mě by to chtělo sundat růžový brejle a poctivých manažerech a ne se ohánět mojí demagogií
Zase akorát Ty ignorante zhazuješ lidi okolo a jejich názory. Místo smysluplných argumentů. To že znám takové lidi včetně dosti politiků (z různých stran) není žádné povyšování,ale realita. Asi závidíš,že jich znám více než ty. A psát tady o tom,že to jsou frajeři atp. když je neznáš? Asi znáš velice dobře Bártu,který má dle tebe nějaký kredit managera a ostatní jsou dle tebe úplní tupci aa jen on ten vysněný bájný ministr co zachrání ČR od dluhů, budeme mít super cesty,dálnice a nebudeme platit silniční daň,dalniční známky a nebudeme mít jednu z nejvyšších spotřebních daní na PHM.O Bártovi putují veřejně informace (spousta se jich dá relatívně lehce ověřit) a prostě ten morální kredit dobrého manažera nemá ...
Příklad? Nedostavěný obchvat,který teď zastavil a je ve fázi takové,že kdyby to neudělal,tak v 10/11 měsíci tohoto roku by měl být oficiálně otevřen a jeho "zakonzervování" příjde na více peněz než dodělávky co chybí k zprovoznění ... to není manager. Ale lidé někteří vidí moc jednoduše "paráda udělal rázné managerské rozhodnutí a ušetřil pár miliónů ..." Jasně dostaví se to za dva roky za mnohem více,takže třeba někomu v kapse zůstane větší "dýško" :-)
Poslední větou jsi potvrdil,akorát svou demagogii. na jednu stranu říkáš ať si někdo sundá růžové brýle o poctivosti managerů a na druhou je nesundáš u ministra Bárty... Docela sleduji v posledních dnech politiky a lidi z oblastí,kde Bárta "zakročil" a zastavil stavby jak najednou politici napříč spektrem táhnou proti jeho rozhodnutím... (vč. jeho spolustraníků a ti se navíc podivují,proč už VV nedělají na některá větší rozhodnutí interní hlasování)
OK, nemá smysl. končí to urážkama do ignorantů, ohánění se závistí (to je tu poslední dobou dost populární) a to nemám zapotřebí.
frajer, borec, to jsou u mě slova, který používám bežně u schopných lidí, ty to bereš děsně citlivě.
nikde jsem nenapsal, že je Bárta čistej, nevím z čeho jsi vydedukoval, nevím proč bych měl sundavat růžové brýle, já je nemám, já nepsal o svých známostech schopných nadnárodních manažerů bez puncu podvodu. podsouváš mi myšlenky, který jsem nikdy nevyřknul, to co napíšu ty pochopíš o 100% obráceně.
beru ho za schopnýho manažera i přesto, že na něj někde někdo něco vyhrabal, ještě je nutný mu to taky dokázat. drtivá většina schopných manažerů dělá svý "podvůdky", kromě těch co znáš ty.
ale jak říkám, nemá to smysl pokračovat, keci o závisti a ignorantství mě nějak nezajímaj
O frajerech, nýmandech atp. jsi psal pouze Ty,já na to pouze reagoval. Dále to nebudu komentovat,protože očividně máš ony "růžové brýle" stále (je to běžný obrat,který se používá), Bárta jako ministr dopravy už dokázal,že není schopný manager a šetření si představuje pouze v rovině "škrtnu stavby" a ušetřím ... takhle se opravdu nešetří.
Opět dokazuješ,že seš magor.Nikde jsem nepsal,že "neoptimalizují" náklady jak se moderně říká a přesto napíšeš takovou kravinu a divíš se pak reakcím. Já akorát psal,že znám mnohem lepší managery,kteří se ale do politiky necpou,ale hrají si na svém písečku,kde jsou dobří.
viz.
"většina schopných manažerů dělá svý "podvůdky", kromě těch co znáš ty"
A pak,že já otáčím o 100% :-))))))
Obecně se těším na jeho kroky ministra dopravy,které chce provézt.
Na příští rok dálniční známky nezvedne,ale dále chce prosadit,aby se platilo mýtné na osobní auta a zvedne mýto na nákladní dopravu z důvodu jejího omezení...houby omezení, zdraží tím akorát doprava a potažmo pak vše stejně zaplatí spotřebitel (vč. státu,protože např. podraží doprava i pro ty stavební firmy co pro stát dělají) ve zboží,protože se to bude muset promítnout do nákladů a přitom nové silnice,dálnice stavět nechce. Mě vůbec nevadí zaplatit více za nějakou věc,ale pak také chci protihodnotu v podobě větší kvality oprav cest,dálnic ...a stavbách nových úseků,kde je doprava problematická.