Navštíveno 806x

10.08.2010, 11:48 |
Pekys co byste doporučili za mobil s podporou mail for exchange? Abych řekl pravdu, vubec se v tom nevyznam, jen by to měla být nokia. Jejich N-series a E-series, který to podporujou mi jsou uplně cizí, takže nevim. Iphone nenabízet, i kdyby to uměl. Díky.
Co byste doporučili za model? cenový limit není, ale aby to bylo aspon trochu rychlý a schopný. Na dotykáči netrvám, plnohodnotná klávesnice qwertz/y podmínkou.
Narychlo co jsem koukal mě zaujaly N95 a N97. Jinak všechny podporované modely jsou tady:
[ Link ] v záložce kompatibilita.
předem díky.
mám E71 a jsem navýsost spokojen, qwerty k nezaplacení, aplikací banda, navi zdarma, jediné mínus mi přijde nižší citlivost na signál

10.08.2010, 14:26 |
TROY Éčkova řada je podle mě na MfE nejlepší co nastavujeme v práci pro zaměstnance.
E72,E52 atd.
Nejjednoduší je samo že Iphone :o))))))))

10.08.2010, 15:08 |
Kamil všechno co jsi popsal splňuje právě iphone, ale když ho nechceš, tak se trap a hledej :-D

10.08.2010, 15:10 |
CRK hele, už jste trapný s těma iphonama, ale za mně taky iphone..
jinak si počkej na n8

10.08.2010, 15:32 |
Pekys iphone má qwerty? něco mi uniklo?

10.08.2010, 15:46 |
Pekys N8 vypadá dobře, ale chtěl bych asi tu HW klávesnici.
Na těch Ečkách, jak je ta klávesnice, nejsou ty jednotlivý tlačítka moc titěrný na mačkání? Abych nemačkal pak i dalších 5 okolo :)
E72, oproti E71 má vymakanější MfE, klávesnice naprosto v pohodě, ale je to o zvyku, na normálnim telefonu už mam problém

10.08.2010, 17:13 |
Pekys Zkusim tu E72 dojit někam vyzkoušet. Maily jsou na tom telefonu priorita.

10.08.2010, 18:27 |
empiK (M)
BlackBerry splnuje dokonale tvoje pozadavky

10.08.2010, 18:36 |
TROY jenže na BB musí mit celý řešení aby to bylo ready

10.08.2010, 18:47 |
empiK (M)
blackberry internet service. staci. nic slozityho ani drahyho. umi to kazdej operator. nevim, jestli teda uz i vodafone :)

10.08.2010, 21:37 |
Pekys O BB sem slyšel, nicméně mi to vymluvili že je to drahy. Tak nevim. Musi to rozhodně spolupracovat s firemnim exchangem.
Pro mě je to španělská vesnice, tak sry za debilní dotazy :)
tvl, iphone iphone iphone. To je jak nějaká modla všeho :) Ale kouknu se na něj když bez něj vlastně nemůžu fungovat :)

10.08.2010, 21:54 |
Augi Mám BB už nějakou chvíli a žádnou jinou hračku bych nechtěl. Dotykových nesmyslů jsem si vyzkoušel dost, ale pořád je to nechutně pomalý... Zajdi si někam do kšeftu, nech si předvést a uvidíš. Pokud nemáš mobil na hraní, pak je rozumná volba BB :-)

10.08.2010, 22:09 |
empiK (M)

10.08.2010, 22:09 |
TROY empik
umíme,ale celý řešení,takže pro jednoho je to k nezaplacená
Pekys běž do nějaký éčkový nokie

10.08.2010, 22:15 |
Pekys TROY: asi nakonec jo, zkusim to zajít někam vyzkoušet.
díky všem za rady. Jdu hledat na netu dalsi info.

10.08.2010, 22:20 |
empiK (M)
komu neni rady,... :)

10.08.2010, 22:25 |
Pekys o tom BB si zjistim vic info. Jde to nekde nechat predvest? Co vim, tak mi to prave rozmlouvali, ze je to vcelku drahy reseni a je to pro potreba nejakej server ci co. Jak BB funguje s exchangem? To musim kazdou adresu presmerovat k nim a za kazdou adresu platit?
BB je u nás ve firmě, postupně by ho měli mít všichni, ale dost se na to nedává a řada managementu chce zpátky E Nokii. Nejvíce se vytýká: absolutně debilní psaní diakritiky, bez připojení k serveru BB je to víceméně k hovnu, navi bez připojení k netu nejede, minimum aplikací oproti třeba Symbianu, prachmizerná výdrž baterie (to je asi dáno v podstatě nepřetržitým připojením k serveru).

11.08.2010, 10:37 |
empiK (M) | Upraveno: 2010-08-11 10:49:39
Sestikule: placas nesmysly.
1) BB ma vydrz hodne slusnou
2) BB je porad online, takze nechapu, proc by melo vadit, ze nema offline navi. A neni to spis vyhoda, ze mas rovnou aktulizace? :) Pouzivam na tom Garmina.
3) Aplikaci je mraky, to mi ver. Nekdy si precti neco o AppWorld. Ale hlavne 99% lidi to nepotrebuje. BB je staveno tak, ze vsechny kancelarsky aplikace uz ma v sobe.
3) Jasne ze chtej Nokie, kdyz je meli celej zivot :)))
4) Diakritika? Co si tak zapnou predektivní psaní a kontrolu gramatiky a je po problemu :)
5) Aby ti chodili firemni emaily na nokii, tak si musis take neco nastavit. to same je u BB, takze proc na hovno. Resi to vsechno pausal od operatora.
2 empiK: moc ma BB nezaujíma, nevyužijem jeho office/mngmt potenciál, ale dovolím si rípnuť:
4) Diakritika! Načo by som si zapínal šit čo nechcem (prediktívne písanie) a kontrolu gramatiky, ktorá bude moje slangové/hovorové výrazy, prípadne multijazyčné SMS kurviť a bafať na všetkom? Miliónkrát píšem SK/HU/ENG v jednej SMS...
empik: třeba máš pravdu, možná fakt plácám nesmysly, tlumočil jsem jen to, co poslouchám dnes a denně v kanclu. Fyzicky jsem BB v ruce ani nedržel, takže osobně nemůžu referovat.

11.08.2010, 21:03 |
empiK (M)
Slim: ani ja diakritiku nepouzivatm. ale dotaz byl, jak ji pouzivat lepe, nez rolovanim tracballem. takze ja odpovedel pro toho, kdo diakritiku pouziva. nepouzivas, neres :)
2 empiK: ja len odpovedám na Tvoju super odpoveď, ktorá by mi ako BBistovi bola k h***u, lebo diakritiku používam, ale prediktívne písanie nie a ani nemienim :o)))) Len šprtám voe... ;o)
pouzivam BB Storm 2 a presel jsem na nej z iPhona, prave kvuli emailum, to je tak jediny, po cca mesicnim pouzivani s BIS, zjistuji, ze MT je celkem jinak na ho.no, prijde mi zbytecny platit 300,- mesicne za internet, abych mohl vubec MT pouzivat, bez BIS je totiz BB polovicni.PUSH emaily chodily celkem opozdene, takze nastaveni u jinych MT ( napr E rady od Nokia s 15 min. scanem emailu, mi prijde uplne ideal)
prechod od N86 MP -> iPhone->BlackBerry Storm2 jdu opet vesele do Nokie.