Navštíveno 601x

Chci objednat plastovou jímku 12 m2 za cenu cca 50000,-. Potřebuju ji do 14ti dnů. Firma slybuje, že to není problém. Jde mi o to jak se taková věc platí? Je to vlastně výrobek na objednávku a tak budou chtít něco, nebo vše předem. Nechci ale platit vše předem a pak čekat půl roku na jímku, nebo ji nedostat vůbec a lítat po soudech.

10.08.2010, 06:18 |
Zdenek (A)
Bez platby predem, alespon castecne, ti to asi nikdo neudela. Muzes to zkusit, ale neverim, ze by do toho sli. Zaplatil bych zalozku max. 30-50%, vic ani prd. Zbytek pri dodani.
na 50% bych nešel. těch 30% je podle mě optimální, aby oni měli jistotu, že si z nich neděláš prdel a zbytek musí před tvojí platbou zatáhnout on ze svých prostředků. pokud by tvrdil, že nemá volnejch cca 35tis, dal bych od něj ruce pryč.
u kusové zakázky je polovina docela obvyklá záloha. Nicméně vše je na dohodě s tou firmou.
12m3 je hooodně .o)
nechápu moc - nic ve zlym co řešíte, 30% předem + termín na papír a je to né ?
O_O: ano, já vím, běžné je spousta věcí, nicméně tohle není záloha 500Kč a pokud firma nepujde na 30% z týhle částky (což je 15kolíků) plus samozřejmě objednávku, smlouvu apod, pak je mi to podezřelý a jdu jinam.
rozhodně se nenechám tlačit ke zdi někým od koho něco žádám
ty hele na co tu jímku máš? 12 kubíků je docela dost - to bude septik?
otázka je jestli je ta jímka 12m3, nebo jak píše Hery 12m2 ? - to pak závisí ještě na výšce .o))
a hlavně slyby chiby . . howk
jj, je to 12 m3 - sorry. Mám to na chalupu a v projektu je 10 m3 - počítají 150l na osobu a den. K dispozici mám hovnocuc 7 a 10 m3, tak jsem nechal naprojektovat tu větší jímku. Teď jsem sehnal dodavatele, který dodá tu 12tku i s dopravou levněji, než ten původní dodavatel tu 10ku, tak jsem ji vzal.
V zimě se tam s náklaďákem nikdo nedostane a když je dost sněhu, tak je to do května nemožné.
Nakonec jsme se dohodli na záloze 20000. Tak doufám, že to v termínu dodají. Chci to o dovče zakopat.
Tak pak hlavně nazapomeň napustit částečně vodou až jí budeš obetonovávat... vyplave to jako prd :)
Píšou, že stačí zabetonovat patky - tak 40 cm. Ale uvidím, jek to bude se spodní vodou a pod. Hlavně aby tam nebyla skála :-(