Navštíveno 592x

09.08.2010, 12:39 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-08-09 12:49:30
U stare Tv kdyz jsem propojil PC>LCD TV HMDI tak me vzdy udelala cca 2cm ramecek, pokud sem to propojil VGA>LCD TV tak plocha byla pres celou TV.
Myslel sem, ze u nove Tv uz problem nebude a je to opet to stejny :( HDMI>LCD TV 2cm ramecek (1920x1080), pokud snizim rozlsieni na 1680x1050 vse je pres celou plochu. TV ma HDMI 1,3 a ja doufam, ze tuhle podporu ma i ATi 5770.
Nemate nekdo typ cim to muze byt.
nejde ti to v nastavení karty roztáhnout ?

09.08.2010, 12:46 |
clown tohle mi delala ATI taky, kdyz jsem to tenkrat zkousel .., videl bych to na to .. zkus jiny driver.
dokonce mi pri full hd rozliseni prestal chodit zvuk .., taky cip od ATI :o(
z MM centra a DVD to beha tak jak ma
Mně pomohlo na TV místo 16:9 pložka scanovaní a samo se to roztáhlo.
Teď jsem tenhle problém řešil na stařičkým Matrox G550, kupodivu, pomohl WHQL driver. Člověk by až žasl, na co je tahle standardizace dobrá.
Sem nasranej vsechno se sere. Nova telka stejnej problem, Sice telka umi prehravat *.mkv, tak me to pc netrapi, ale sere me kdyz si chci z malym zahrat Traktor Zetor simulator a mam rozheranej dobrych 3 mesice Call of Dutty MWF2.
V patek za me meli nainstalovat net od UNETU a borci rekli ze maj spatnej signal a odjely :( nejakej vyloznik nebo snaha nic. Uz me to vsechno osere. Takhle kdybych delal ja se neuzivim.
Drivery tam nejde nic, je to hruza. Telka roztahuje ma tam nekolik rezimu, ale asi ten signal ku...rvi tv pac to nejde.

09.08.2010, 13:50 |
clown njn .. TV a PC .. , vzdy to byl problem a furt to tak bude.
tv preci uz neni tv, je to velkej monitor co v tom je ksakru za jiny soucastky, nez v monitoru. Monitor mam Samsung 2433 a ten je DVI a vse ok. A DVI se me tahat nechce kdovi jestli bych ho trubkou ve zdi protahnul :(
HDMI je svina :(
Proste vsechny telky neumi 1:1 pixel mapping. Jakej mas model?

09.08.2010, 19:41 |
JEF RadekFM: Řek bych, že tady se neřeší overscan, ale že obraz je menší.
Arnie_one: Tohle je klasickej problém ATI ovladačů, když detekujou TV, tak zmenšej obraz právě kvůli tomu, že TV maj defaultně zaplej overscan. Tím se předejde tomu, aby nebyla např. nabídka START mimo obraz. Jenže v CCC je to tak pekelně schovaný, že normální člověk to nemá šanci najít :-) Když jsem to viděl poprvý, tak jsem klikal asi 10 minut pomalu na všechno co šlo nastavit, než jsem to našel...
Teď bych si na to přesně nevzpomněl, kdybych to před sebou neviděl, ale stačilo to hodit do Googlu a tady máš návod i s obrázkama
[ Link ] . Snad je to tvůj případ a pomůže ti to.
No tak odpoledne to vyzkousim, ale v tyhle nabidce se me zda sem uz byl. Je nahovno ze v policku HDTV je vsechno oriznuty a v policku BASIC - jsou vsechny rozliseni v pohode, jenze tam jde max 1680x1050 coz me u Tv 1080p ztraci smysl :(
Klidne kuli tomu zmenim i kartu pokud by to delalo jen na ATi.
Jeste me napdalo zkusit jinej HDMI kabel, ale tim by to snad nemelo byt.

10.08.2010, 11:16 |
JEF Musíš se dostat do nabídky, kde je "šoupátko". Mělo by reagovat změnou velikosti hned, jak s ním pohneš. Kdyžtak to můžu odpoledne vyfotit na notebooku, kdybys to nenašel.
JEF:
Super, diky moc, tohle sem tam nenasel :) a jede to pod WIN7. Konecne se to da pouzivat.
Jen se přidám na dotaz.
Když chci připojit TV s notasem přez HDMI.Má být něco vypnutý nebo můžu strčit HDMI kabel do bežící TV a do bežícího Notasu a pak jen vybrat HDMI zařízení u TV?
Nebo jakej je ideální pustup jak připojit PC k TV?Má být něco vypnutý nebo tak?
A jak dlouhej můžu mít maximálně kabel k HDMI kabel k PC?
Díkec