Navštíveno 1191x

jen me zajimaji vase zkusenosti mate nekdo RD montovany z betonovych desek ci dilcu? laka me rychlost stavby a cena, vsechny zkusenosti sem pripadne i firmy co se tim zabivaji a jsou osvedcene, diky...
za mě osobně - cihla je cihla....
urcite to tu nekdo z fora ma - nevzpomenu si, ale pohledej - takovej peknej panelak se sedlovou strechou...
To sem ja. Mame to postavene z liaporbetonovych dilu (beton s keramzitovyma kulickama). Jeden den prijel autojerab a druhy den bylo hotovo i se stropama a schodistem. Pak uz se postupovalo klasicky jako u zdeneho baraku. Zvenku je klasicky zatepleni a omitka. Obrovska vyhoda je v male tloustce sten - nosne 20 cm, ostatni 15 cm, takze oproti cihle se usetri minimalne 40 cm (20 cm na kazde stene) a to je sakra znat na vnitrnim prostoru. Bydleli jsme za 6 mesicu. Po 7 letech nevidim zadne nevyhody.
Bohuzel firma co nam to stavela, uz neexistuje.
P.S. Aregument cihla je cihla je v tomto pripade uplne mimo.

A takhle po vypadalo po dokonceni

09.08.2010, 10:10 |
Alííí Pěkný místo. Ukaž aktuální foto se zahradou.
Taky se chystám na stavbu, ale určitě "jen" bungalov..

09.08.2010, 10:56 |
Pekys mrazik: jak jsou na tom termoizolacni vlastnosti a hluková izolace mezi patry a mezi místnostma? Utlumí to těch 15cm, nebo je slyšet že nahoře někdo chodí a vedle v místnosti někdo chrápe?
Pekys pokud nahore nekdo chodi, to slyset neni, pokud tam nekdo dupe, tak to slyset je. Nahore mame koberce a behaj tam jen deti. Chrapani slyset neni skrze zed, obecne zvukova izolace mezi mistnostma je slusna. Termoizolacni vlastnosti vice nez dobre a se zateplenim vyborne - cekal jsem ze budou prumerne, ale je to lepsi nez prumer.
Vůbec bych se toho nebál, jedinou nevýhodou jsou rozvody instalací, které je třeba mít důkladně promyšlené předem.
Samozřejmě se pak dají nějaké "kablíky" zafrézovat, ale určitě hůře než v cihle.
Já osobně tuto formu stavění mám nejraději. 20cm beton, 20cm polyš a s izolací jsi někde jinde než 44 Porotherm.

09.08.2010, 12:23 |
Pekys Tak to je dobrý, moc jsem těm 15cm nevěřil. Instalace se dávají předem a oni to podle toho odlejou?
A ještě jedna praktická. Jak se do toho vrtá? Je to klasickej panel?

09.08.2010, 12:26 |
mrazik | Upraveno: 2010-08-09 12:37:36
Dudelina da se to predem podle projektu, ale stejne jakmile odjel autojerab, prochazeli jsme s elektrikarem barak a malovali kde budou zasuvky, vypinace atd. Pak si vzal neco jako karboflex s dvouma kotoucema a jezdil po baraku jak splasenej. Proto jsem psal, ze dalsi postup stejny jako u cihly. Stejne to bylo u vody atd. Staci jen mit dobrej kotouc.
Vrta se do toho dobre, ono to zase tak moc tvrde neni, proste to chce priklep a je to pohoda.
a cenově to vychází jak, jestli mohu vědět?
myslel jsem porovnání cihly vs. betonové dílce
Midnite ono zalezi na konkretnim baraku, nicmene pred tema 7 lety co se stavel nas tam nejak velka uspora nebyla co se tyce penez, ale co se tyce rychlosti, tak ta byla velka.
Jeste dalsi vyhoda je v rovnych zdech a hlavne prave uhly v rozich.
tak sem narazil na firmu: dumjednimtahem.cz ma nekdo zkusenost??