Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > RD z betonovych dilcu, mate nekdo?

o Navštíveno 1188x o
o 08.08.2010, 21:40 | thepyroman
jen me zajimaji vase zkusenosti mate nekdo RD montovany z betonovych desek ci dilcu? laka me rychlost stavby a cena, vsechny zkusenosti sem pripadne i firmy co se tim zabivaji a jsou osvedcene, diky...

o 08.08.2010, 21:43 | Only_One
za mě osobně - cihla je cihla....
o 09.08.2010, 07:06 | tmx.806
urcite to tu nekdo z fora ma - nevzpomenu si, ale pohledej - takovej peknej panelak se sedlovou strechou...
o 09.08.2010, 10:06 | mrazik
To sem ja. Mame to postavene z liaporbetonovych dilu (beton s keramzitovyma kulickama). Jeden den prijel autojerab a druhy den bylo hotovo i se stropama a schodistem. Pak uz se postupovalo klasicky jako u zdeneho baraku. Zvenku je klasicky zatepleni a omitka. Obrovska vyhoda je v male tloustce sten - nosne 20 cm, ostatni 15 cm, takze oproti cihle se usetri minimalne 40 cm (20 cm na kazde stene) a to je sakra znat na vnitrnim prostoru. Bydleli jsme za 6 mesicu. Po 7 letech nevidim zadne nevyhody.
Bohuzel firma co nam to stavela, uz neexistuje.
P.S. Aregument cihla je cihla je v tomto pripade uplne mimo.

foto k příspěvku  od mrazik

o 09.08.2010, 10:08 | mrazik
A takhle po vypadalo po dokonceni

foto k příspěvku  od mrazik

o 09.08.2010, 10:10 | Alííí
Pěkný místo. Ukaž aktuální foto se zahradou.
Taky se chystám na stavbu, ale určitě "jen" bungalov..
o 09.08.2010, 10:56 | Pekys
mrazik: jak jsou na tom termoizolacni vlastnosti a hluková izolace mezi patry a mezi místnostma? Utlumí to těch 15cm, nebo je slyšet že nahoře někdo chodí a vedle v místnosti někdo chrápe?
o 09.08.2010, 11:08 | mrazik
Pekys pokud nahore nekdo chodi, to slyset neni, pokud tam nekdo dupe, tak to slyset je. Nahore mame koberce a behaj tam jen deti. Chrapani slyset neni skrze zed, obecne zvukova izolace mezi mistnostma je slusna. Termoizolacni vlastnosti vice nez dobre a se zateplenim vyborne - cekal jsem ze budou prumerne, ale je to lepsi nez prumer.
o 09.08.2010, 11:16 | Dudelina
Vůbec bych se toho nebál, jedinou nevýhodou jsou rozvody instalací, které je třeba mít důkladně promyšlené předem.

Samozřejmě se pak dají nějaké "kablíky" zafrézovat, ale určitě hůře než v cihle.

Já osobně tuto formu stavění mám nejraději. 20cm beton, 20cm polyš a s izolací jsi někde jinde než 44 Porotherm.
o 09.08.2010, 12:23 | Pekys
Tak to je dobrý, moc jsem těm 15cm nevěřil. Instalace se dávají předem a oni to podle toho odlejou?

A ještě jedna praktická. Jak se do toho vrtá? Je to klasickej panel?
o 09.08.2010, 12:26 | mrazik | Upraveno: 2010-08-09 12:37:36
Dudelina da se to predem podle projektu, ale stejne jakmile odjel autojerab, prochazeli jsme s elektrikarem barak a malovali kde budou zasuvky, vypinace atd. Pak si vzal neco jako karboflex s dvouma kotoucema a jezdil po baraku jak splasenej. Proto jsem psal, ze dalsi postup stejny jako u cihly. Stejne to bylo u vody atd. Staci jen mit dobrej kotouc.
Vrta se do toho dobre, ono to zase tak moc tvrde neni, proste to chce priklep a je to pohoda.
o 09.08.2010, 12:27 | Midnite
a cenově to vychází jak, jestli mohu vědět?
o 09.08.2010, 12:29 | tmx.806
o 09.08.2010, 12:31 | Midnite
myslel jsem porovnání cihly vs. betonové dílce
o 09.08.2010, 13:05 | mrazik
Midnite ono zalezi na konkretnim baraku, nicmene pred tema 7 lety co se stavel nas tam nejak velka uspora nebyla co se tyce penez, ale co se tyce rychlosti, tak ta byla velka.
Jeste dalsi vyhoda je v rovnych zdech a hlavne prave uhly v rozich.
o 11.08.2010, 15:08 | thepyroman
tak sem narazil na firmu: dumjednimtahem.cz ma nekdo zkusenost??
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3019 sekund.