Navštíveno 1816x

možná stupidní dotaz, ale chtěl bych co nejvíc omezit možnost omylu. nejen prací živ jest člověk a po dvou letech skoro bez volna přemejšlíme kam vyrazit. nejdřív jsme chtěli řecko, ale pak si říkám proč nezkusit něco lepšího. nemám zatím vybráno nic, v hledáčku kupříkladu Dominikánská republika, SAE, Kapverdy, Maledivy, Bali apod, 8 dní. ale, nějak už po zkušenostech z Mauricia nevěřím katalogům cestovek a radši dám na recenze lidí, jenže, tyhle recenze najdu kde? přímo na stránkách cestovky zas nevím, jak můžou bejt důvěryhodný. jak vybíráte hotely? samo bych chtěl all in a 4*

08.08.2010, 11:49 |
TROY www.tripadvisor.com
8 dnů na tyhle exotiky je docela málo :o/ - minimálně den jsi jen v letadle
mě ted překvapila s cenou docela Ibiza, nějaký to LMko se dá pořídit letecky s jídlem kolem 10tis.
www.invia.cz
TROY: nejedu na poznávačku, max den dva někde pojezdit a zbytek nic neřešit a jenom se flákat. víc dní je pro mě problematických. dík za link
ozzy: ibizu už nikdy víc, jednou stačilo

08.08.2010, 14:28 |
TROY luke - tak to ti závidim - já chtěl ted v září na 7 dnů někam a mladá chce furt na 11,že prej 7 je málo a do turecka nebo tuniska se mi fakt nechce. Asi jí pošlu někam na wellness
moje mladá se mnou nemá na výběr, buď takhle nebo nikam. turecko, tunis apod mě právě taky vůbec neláká...spíš to stejně vidím počkat až na prosinec/leden, vybírám s předstihem
Sri lanka?? strejc byl loni a nádhera prej...
miku jasně, mě jde spíš o to, kde kupříkladu o tý srí lance najdu nějaký reálný recenze. i když tam jsou zrovna tamilští tygři nebo co to tam operuje za organizaci, tak nevím...
..."max den dva někde pojezdit a zbytek nic neřešit a jenom se flákat"? Potom nechápu, proč se někam táhnout 13-14 hod. letadlem? Stejnou službu ti udělají daleko bližší destinace, samo sebou nebudeš moc tvrdit, žes byl třeba na Kapverdách, to je pravda. Navíc 8 dní je zoufale málo...:-(

08.08.2010, 19:18 |
MaxxT ja cestuju jen pres www.travelocity.com , kupujes v dolarech.
camrone já vím, úplně stejnou službu mi poskytne Frymburk u Lipna. ach já vůl....mě je vcelku fuk, že ty to nechápeš, hlavní je, že to chápu já a ano, tvá dedukce je excelentní- dělám to přesně proto, abych mohl pak na kámoše machrovat v knajpě...
stejný jak když kleenex sem dal tu večeři a hned se objevily názory, že machruje s kuchyní. já to beru tak, že se radši podívám na 8-10dní někam do exotiky než abych zas trávil 14dní v chorvatsku.
MaxxT: díky za tip :)
jo a prosím, kdyby měl zas někdo tendenci mi vnucovat nějakou vlastní domněnku o nesmyslu mé dovolené, ušetřete si čas, děkuji...
Prostě mi přijde zvláštní, když proti sobě postavíš tyto dva argumenty: "max den dva někde pojezdit a zbytek nic neřešit a jenom se flákat" x "já to beru tak, že se radši podívám na 8-10dní někam do exotiky". Toť vše.
Lukáši,recenzi seženeš holt u lidí co byli na tom či onom konkretním místě,protože cestovky nebo hotely ti každej doporučí jinej,no a naletět můžeš vždycky,co naděláš...

08.08.2010, 20:02 |
TROY dík za tu diskuzi - super forum

08.08.2010, 22:34 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-08-08 22:44:24
camron: a co ti na tom přijde zvláštní? řeknu ti to takhle- za poslední 3roky jsem měl 9dní dovolený. nechci na žádnou poznávací expedici, určitě ne s mladou. mám za sebou před 5ti lety 3týdny s batohem na zádech v Uzbekistánu s klukama, to byla paráda.
za celej život jsem byl asi 15x v chorvatsku spolu s polovinou střední a východní evropy a v 7 ráno vstával, abych si šel dát deku k vodě, jinak smůla.
dostal jsem se do stadia, že chci něco víc a vzhledem k tomu, že vzít si 3týdny v kuse volno je teď celkem nereál, tak chci vypadnout někam dál na 8 max 10 dní. těch zájezdů na takhle krátkou dobu je milion, takže určo nebudu sám. ale věř mi, že pro nějakou masírku to fakt nedělám
michale já vím, ale někteří lidé tu zkušenost napíšou někam na net a proto sháním linky.

08.08.2010, 23:25 |
empiK (M)
www.nacesty.cz - jestli exotiku, tak s nemeckou cestovkou - lepsi hotely, lepsi pokoje, atd. Byli jsme loni v Dominikane, 16 dni Hotel Barcelo - je to retezec, jsou i v Praze
jinak u nas to dopadlo stejne. vsechno jsme proflakali u oceanu, protoze dovolena byla loni podle mlady. to ze sem v exotice, sem ani nepoznal. kdybych si nepujcoval windsurf, tak se uhryzu nudou. turisti jsou jak ve zlaty kleci, exotika se nekona. uprimne jsou to vyhozeny prachy.
a ten rucnik na lehatko si tam musis dat rano taky :)
no a právě proto mi stačí 8dní, nechci se nikde tahat s báglem. to až někdy bude víc času

09.08.2010, 00:04 |
MaxxT Luke_288: Az budes zkouset to travelocity, doporucuju zkouset odlety z nemecka, MUC, FRA a davej odlety ve dny jako pondeli ci utery, lita se mene a lety jsou levnejsi a to same bych doporucil s navratem, aby to bylo nekdy v tydnu a ne vikendu, hodne si hraj s odletem a dostanes se na zajimavy penize. :-)
určitě vyzkoušim, díky moc

09.08.2010, 13:58 |
camron | Upraveno: 2010-08-09 14:12:53
Luku:
...v poho, netřeba v tom vidět něco osobního nebo urážlivého. Samosebou tisíc lidí tisíc chutí. Jen mi přišlo zvláštní, plahočit se někam víc než půlden letadlem a tu zemi ani nepoznat, ale viz. druhý řádek. Já se třeba teď už podruhé seberu a mizím na měsíc směr JV Asie. Tam je to prostě "moje". Ale s tím, že si koupíme letenky a dál už se staráme sami o sebe. Prostě je tam kontakt s těma lidma, kulturou, atd. Ale jak píšu, mám na to měsíc (i tak je to zoufale málo). Jestli na to máš jen 8 dní a jsi zničenej z práce, tak to pak asi není na velké cestování, ale fakt na relax s čistou hlavou.
Mohl bych ti pak poreferovat o tom Bali, neboť to je taky jedna ze zastávek, ale jedeme spíš na "budget". Navíc jestli mizíš teď někdy, tak spíš mimo muslimský svět, neb tento týden začíná ramadán, který tam chytneme my a asi to nebude nic moc (plné hotely a ubytka, masové přesuny lidí):-(

09.08.2010, 14:24 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-08-09 14:35:18
teď ne, spíš prosinec/leden/únor někdy z toho...
jo a jinak reference na Bali samo uvítám
btw hoď mi kdyžtak do mejlu s jakým budgetem jde ta cesta podniknout. mám lehkou představu z Uzbekistánu, letos jsem plánoval 20dní Madagaskar s krosnou, bohužel čas velí jinak...
Takže hlásím návrat z měsíční dovolené v Indonésii. Projeli jsme půlku Floresu, Sumbawu cestou na Lombok, Lombok, Bali a kousek Jávy. Bali určitě nedoporučím, čekal jsem něco, z čeho si sednu na prdel a to se rozhodně nestalo. Lombok je 100x lepší (pláže, ostrovy, sopka, atd.). Ale nebydleli jsme v luxury hotelech, no. Kdyžtak písni v případě, že by tě zajímalo něco bližšího.
dík. naše plány se nakonec trochu pozměnily. přelom leden/únor míříme do karibiku. nějakej čas na Barbadosu, pak buď Martinik nebo Goualdeloupe, zbytek zatím nevíme, ale je tam toho spousty. časově tak 3týdny...
dotaz na zkušenější- blíží se odjezd a řeším jak to udělat s penězma- mít všechno u sebe v hotovosti a riskovat ztrátu, krádež apod nebo mít jen část a zbytek spolíhat, že v těhle končinách splašim banku nebo bankomat?
tak já všude a všechno platím kartou, doplatil jsem se VISA kartou z KB i na obrácené straně světa, takže bych hotovost neřešil. Nechal bych si něco na drobné útraty a jinak kartu...:-)
Taky, beru si vždycky třeba 200 éček a k tomu kartu Visa a kartu Mastercard, ideálně ve dvou různých zavazadlech. Stejně tak pas + občanku, taky zvlášť. Všechno ti obvykle neukradnou :)
jasně, u dokladů si dělám i kopie, ale nedělám si iluze, že v odlehlých částech ostrůvků kam míříme budou brát obchodníci (spíš jde asi o placení výletů a možná jídla) karty. jinak mám pro sichr Visu a zažádáno i o Mastera.
asi to vidim tak, že si 20-30K (jedem bez cestovky, tzn nemám zaplacený ubytko apod, což budu platit všechno až na místě) vyměnim na dolary a zbytek když bude třeba karta. ono co jsem se informoval, tak výběr z bankomatu je za kilo plus nějaký procenta z částky, takže zas nechci nechat nějakej ranec za výběry.